EURO

Στους "16" η Πολωνία με Ελβετία

Στους "16" η Πολωνία με Ελβετία

Η Πολωνία νίκησε 1-0 την Ουκρανία και τερμάτισε στην 2η θέση πίσω την Γερμανία, έτσι στους "16" του Euro 2016 θα αντιμετωπίσει την Ελβετία. Το γκολ ο Μπλαστσικόβσκι, χωρίς γκολ οι Ουκρανοί (videos)

Με γκολ του Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι η Πολωνία νίκησε 1-0 την Ουκρανία και προκρίθηκε μέσω της 2ης θέσης (πίσω από την Γερμανία) στους "16" του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία (το πρώτο ζευγάρι που βγήκε).

Έπρεπε να βάλει άλλα δύο γκολ η Πολωνία για να τερματίσει πρώτη (στο fair-play είναι από πάνω η Γερμανία), ενώ η Ουκρανία δεν ήταν κακή, όπως και στην πρεμιέρα με την Γερμανία, αλλά ολοκλήρωσε την διοργάνωση χωρίς γκολ!

Η τελική βαθμολογία (Group C)

1. Γερμανία 7 (3-0)

2. Πολωνία 7 (2-0)

3. Βόρειος Ιρλανδία 3 (2-2)

4. Ουκρανία 0 (0-5)

Στους "16" η Πολωνία με Ελβετία

Ουκρανία - Πολωνία 0-1

Σκόρερ: 56' Μπλαστσικόβσκι

Γήπεδο: "Stade Vélodrome", Μασσαλία

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Πριν συμπληρωθούν 4 λεπτά αγώνα η Πολωνία είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, την πρώτη στο 3' με Πιάτοβ να νικά στον τετ-α-τετ τον Μίλικ και την δεύτερη στο 4' με τον Λεβαντόβσκι να είναι μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά αστόχησε (ψηλά άουτ η μπάλα).

Η Ουκρανία πήρε τον έλεγχο του ματς και ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τους Γιαρμόλενκο και Κονοπλιάνκα να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες.

Ο Γιάκουμπ Μπλαστσικβσκι μπήκε στο ματς στο 46' και στο 54' άνοιξε το σκορ για τους Πολωνούς με εξαιρετική κίνηση στην περιοχή και αριστερό σουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Καπούστκα αστόχησε από κοντά, ενώ ο Ζίντσενκο στο 72' έχει ευκαιρία για το πρώτο ουκρανικό γκολ, αλλά από κοντά το σουτ του ήταν απαράδεκτο (ψηλά άουτ), ενώ λίγο άουτ πέρασε η κεφαλιά του Ζοζούλια στο 80'.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Κούτσερ, Μπουτκό, Ροτάν, Στεπανένκο, Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ζίντσενκο (73' Κοβαλένκο), Ζοζούλια (92' Τιμοστσούκ).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Τσιόνεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Γιοντλόβιετς, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι (46' Μπλαστσικόβσκι), Καπούστκα (71' Γκροσίτσκι), Μίλικ (93' Σταρζίνσκι), Λεβαντόβσκι.

Ουκρανία - Πολωνία 0-1 (highlights)

Ουκρανία - Πολωνία 0-1 (goal)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ