EURO

Στους "16" η Ισπανία, 3-0 την Τουρκία

Στους "16" η Ισπανία, 3-0 την Τουρκία

Η Ισπανία νίκησε 3-0 την Τουρκία και έγινε η 3η ομάδα μετά τις Γαλλία και Ιταλία που προκρίνεται στους "16" του Euro 2016. Δύο γκολ ο Μοράτα, ένα γκολ και μία ασίστ ο Νολίτο, ελπίζουν σε θαύμα οι Τούρκοι (videos)

Μετά τις Γαλλία και Ιταλία, προκρίθηκε και η Ισπανία στους "16" του Euro 2016, καθώς νίκησε 3-0 την Τουρκία στη Νίκαια, έχοντας πρωταγωνιστές τους Άλβαρο Μοράτα και Νολίτο.

Η "Furia Roja" έγινε η πρώτη που πετυχαίνει 3 τέρματα στο τουρνουά, ο Μοράτα έγινε ο πρώτος παίκτης της διοργάνωσης που πετυχαίνει δυο γκολ σε ένα ματς, ενώ ο Νολίτο είχε γκολ και ασίστ, πανηγυρίζοντας μαζί με τον Ίκερ Κασίγιας (ξανά πάγκο).

Στο 48' είχε διαμορφωθεί το τελικό σκορ, ενώ η Τουρκία ήταν εκ νέου απογοητευτική και την τελευταία αγωνιστική ελπίζει πως μία νίκη επί της Τσεχίας θα την φέρει στους 4 καλύτερους τρίτους.

Η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα ομάδα με 14 ματς χωρίς ήττα σε τελικά Euro, πήρε 7η σερί νίκη και σε αυτά τα 7 ματς δεν έχει δεχτεί γκολ. Τελευταίο ήταν εκείνο του Αντόνιο Ντι Νατάλε στο 1-1 με την Ιταλία στην πρεμιέρα του Euro 2012 (689 λεπτά χωρίς παραβίαση η εστία).

Στους "16" η Ισπανία, 3-0 την Τουρκία

Ισπανία - Τουρκία 3-0

Σκόρερς: 34' και 48' Μοράτα, 37' Νολίτο

Γήπεδο: "Stade de Nice", Νίκαια

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Λίγο έλειψε να μπει το δεύτερο αυτογκόλ του τουρνουά από τον Μεχμέτ Τοπάλ στο 11ο λεπτό, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και περνά κόρνερ μετά την προβολή του προ του Άλβαρο Μοράτα, έπειτα από το γύρισμα του Τζόρντι Άλμπα.

Μετά το κόρνερ του Νολίτο ο Πικέ παραλίγο να πετύχει το δεύτερο ισπανικό γκολ στην διοργάνωση, αλλά η "σκαστή" του κεφαλιά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βολκάν Μπαμπατζάν.

Ο Νολίτο έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 29' και στο 32', αλλά στο 37' το σκορ ήταν 2-0, με τον άσο της Θέλτα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής!

Από σέντρα του από αριστερά στο 34' ο Μοράτα πήρε την κεφαλιά, νικώντας τον Μεχμέτ Τοπάλ στον... αέρα και την έστειλε στο "γάμα" της τουρκικής εστίας για το 1-0, ενώ στο 37' ο Νολίτο έκανε το 2-0 πλασάροντας ιδανικά τον Βολκάν Μπαμπατζάν σε τετ-α-τετ στο οποίο βγήκε μετά από λάθος λάθος κεφαλιά-απομάκρυνση του Μεχμέτ Τοπάλ σε μπαλιά του Σεσκ Φάμπρεγας.

Στους "16" η Ισπανία, 3-0 την Τουρκία
Στους "16" η Ισπανία, 3-0 την Τουρκία
Στους "16" η Ισπανία, 3-0 την Τουρκία
Στους "16" η Ισπανία, 3-0 την Τουρκία

Ο Φατίχ Τερίμ θεώρησε πως ο Χακάν Τσαλχάνογλου είναι το πρόβλημα στην τουρκική ενδεκάδα και στο 46' πέρασε στο ματς στην θέση του τον Νουρί Σαχίν. Στο 48' λοιπόν ήρθε το 3ο ισπανικό γκολ, με τον Άλβαρο Μοράτα να κάνει το 3-0 σε κενό τέρμα.

Το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς όταν ο Ινιέστα έκανε πάσα στον Τζόρντι Άλμπα ο τελευταίος ήταν οφ-σάιντ. Δεν δόθηκε, ο άσος της Μπαρτσελόνα έδωσε έτοιμο γκολ στον Μοράτα που έγινε ο πρώτος στο Euro 2016 που πετυχαίνει δύο τέρματα σε ένα ματς και η Ισπανία η πρώτη που πετυχαίνει τρία.

Στους "16" η Ισπανία, 3-0 την Τουρκία

Η Ισπανία δεν προσπάθησε και πολύ για 4ο γκολ, η Τουρκία έφτασε κοντά με τον Ολτζάι Σαχάν στο πρώτο της τέρμα της στην διοργάνωση, αλλά θα το ψάξει στην τελευταία αγωνιστική με την Τσεχία.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα (81' Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (71' Κόκε), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα (64' Μπρούνο Σοριάνο), Νολίτο, Μοράτα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπατζάν, Γκιοκχάν Γκιονούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Χακάν Μπαλτά, Τζανέρ Ερκίν, Σελτσούκ Ινάν (70' Γιουνούς Μαλί), Οζάν Τουφάν, Ογκουζχάν Εζιακούπ (62' Ολτζάι Σαχάν), Χακάν Τσαλχάνογλου (46' Νουρί Σαχίν), Αρντά Τουράν, Μπουράκ Γιλμάζ.

Ισπανία - Τουρκία 3-0 (highlights)

Ισπανία - Τουρκία 3-0 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ