EURO

Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία

Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία

Με σκόρερ τον Γκριεζμάν η Γαλλία νίκησε 2-0 την Γερμανία και προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία. Μοιραίος ο Σβάινσταϊγκερ που έκανε πέναλτι με ανόητο χέρι (videos)

Η Γαλλία νίκησε 2-0 την Γερμανία στον ημιτελικό της Μασσαλίας, χάρη στα δύο γκολ και την εξαιρετική εμφάνιση του Αντουάν Γκριεζμάν, έτσι θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Euro 2016 την Πορτογαλία, την Κυριακή (10/7) στο Παρίσι (22:00).

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οι "μπλε" θα παίξουν στον τελικό της διοργάνωσης και μάλιστα και στις δύο προηγούμενες έχουν πάρει το τρόπαιο, το 1984 στο Παρίσι με Πλατινί (2-0 την Ισπανία) και το 2000 με Ζιντάν (2-1 την Ιταλία).

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ετοιμάζεται να περάσει στην ιστορία, δίπλα στους Μισέλ Πλατινί και Ζινεντίν Ζιντάν, καθώς απόψε πέτυχε και τα δύο γκολ, έτσι είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 τέρματα.

Το πρώτο ήταν... δωράκι του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, καθώς ο αρχηγός των "πάντσερ" έκανε πέναλτι με ανόητο χέρι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ ο άσος της Ατλέτικο και στο 72' με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Η απουσία του Χούμελς ήταν εμφανέστατη στο κέντρο της άμυνας, όσο και... φιλότιμος και αν ήταν ο Χέβεντες, ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον Γιόαχιμ Λεβ με τον τραυματισμό του Τζερόμ Μπόατενγκ στο 60'.

Δεν δικαιώθηκε και για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Εμρέ Τζαν ο Λεβ και σίγουρα με Κεντίρα, αλλά και Μάριο Γκόμεθ (τραυματίες) θα ήταν πολύ διαφορετική η Γερμανία.

Ο Ντεσάμπ έκανε αυτό που έπρεπε, διατήρησε ίσα 11άδα με τον προημιτελικό με την Ισλανδία, δηλαδή τον Ουμτιτί στο κέντρο της άμυνας και τον Μουσά Σισοκό δεξιά στο κέντρο, παρά την επιστροφή από τιμωρία των Ραμί και Καντέ. Διατήρησε δηλαδή τον Γκριεζμάν πίσω από τον Ζιρού (και τον Πογκμπά πιο πίσω δίπλα στον Ματουιντί), στην κίνηση που έκανε την διαφορά για την Γαλλία στην διοργάνωση.

Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία
Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία

Γερμανία - Γαλλία 0-2

Σκόρερ: 45'+2 πέν. και 72' Γκριεζμάν

Γήπεδο: "Stade Vélodrome", Μασσαλία

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα είχε πρωταγωνιστές δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές, τους Αντουάν Γκριεζμάν και Μάνουελ Νόιερ. Ο άσος της Ατλέτικο άλλαξε δύο φορές την μπάλα με τον Ματουιντί και βρέθηκε στην περιοχή τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Μπάγερν, έκανε το πλασέ, αλλά ο Γερμανός τον νίκησε με σπουδαία απόκρουση.

Η Γαλλία ξεκίνησε με περισσότερο ενθουσιασμό, αλλά άμεσα η Γερμανία πήρε τον έλεγχο, απείλησε με τον Τόμας Μίλερ στο 13' και στο 14' έχασε και αυτή σπουδαία ευκαιρία, με τον Λορίς να αποκρούει το κοντινό πλασέ του Εμρέ Τζαν.

Μετά το μακρινό σουτ του Σβάινσταϊγκερ που απέκρουσε ο Λορίς στο 26ο λεπτό, ο ρυθμός έπεσε, αλλά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η δράση στην γερμανική περιοχή ήταν έντονη.

Το σουτ του Γκριεζμάν στο 41' ήταν άστοχο, στο 42' ο Ζιρού κέρδισε κεφαλιά στο κέντρο από τον Μπόατενγκ και έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά έκανε τρομερό τάκλιν ο Χέβεντες και σταμάτησε το σουτ του, ενώ στο 45'+1 κέρδισε πέναλτι η Γαλλία!

Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία

Ο αρχηγός, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, σε διεκδίκηση κεφαλιάς με τον Πατρίς Εβρά πήγε... με το χέρι, στο οποίο χτύπησε η μπάλα και έτσι ο Νικόλα Ριτσόλι έδειξε την βούλα. Ο Αντουάν Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν άψογη και άνοιξε το σκορ, με τον Νόιερ να πέφτει στην λάθος γωνία (45'+2).

Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία
Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία
Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία

Ο Ματς Χούμελς έλειπε λόγω τιμωρίας και στο 60' αποχώρησε τραυματίας και ο άλλος βασικός στόπερ των "πάντσερ", ο Τζερόμ Μπόατενγκ, με τον Σκοντράν Μουστάφι να μπαίνει και να γίνεται παρτενέρ του Μπένεντικτ Χέβεντες.

Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία

Στο 71' ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έβαλε τον Καντέ αντί του Παγέτ, κάνοντας λίγο πιο αμυντική την Γαλλία, όμως αυτή ένα λεπτό αργότερα πέτυχε και δεύτερο γκολ! Ξανά "δράστης" ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος στο 72' έκανε το 2-0 για τους "μπλε" με κοντινή προβολή, έπειτα από την σέντρα του Πογκμπά από δεξιά και τον απομάκρυνση του Νόιερ.

Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία

Στα τελεταία λεπτά οι Γερμανοί έχασαν 5 καλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι ο Κίμιχ, τον οποίο σταμάτησε στις καθυστήσεις εντυπωσιακά ο Λορίς, ενώ ενδιάμεσα απείλησαν οι Ντράξλερ, Σανέ και Χέβεντες. Δεν άλλαξε τίποτα, 2-0 η Γαλλία και παίζει τελικό με την Πορτογαλία στο Παρίσι (Κυριακή 10/7 στις 22:00).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ (61' Μουστάφι), Χέκτορ, Εμρέ Τζαν (67' Γκέτσε), Σβάινσταϊγκερ (79' Σανέ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Ντράξλερ, Τόμας Μίλερ.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό, Παγέτ (71' Καντέ), Γκριεζμάν (92' Καμπάιγ), Ζιρού (78' Ζινιάκ).

Στον τελικό η Γαλλία, 2-0 την Γερμανία

Ποδόσφαιρο, foothsirts και legends. Τα μπλουζάκια που αγαπάνε τους θρύλους της μπάλας

Γερμανία - Γαλλία 0-2 (highlights)

Γερμανία - Γαλλία 0-2 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ