EURO

Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία

Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία

Η Τσεχία νίκησε με 2-1 τη Λετονία στη Ρίγα είναι στο Euro 2016. Όπως και η Ισλανδία που έμεινε στο 0-0 με το Καζακστάν, αρκετό για να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Συνεπής στο καθήκον της, η Τσεχία πέρασε με 2-1 από τη Λετονία και θα είναι στα γήπεδα της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2016. Η Τουρκία νίκησε με 3-0 την Ολλανδία και την προσπέρασε στη μάχη για την τρίτη θέση.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου βρέθηκε η Νορβηγία, που νίκησε με 2-0 την Κροατία. Δεν μπόρεσε να φθάσει στην πρώτη νίκη η Μάλτα, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με το Αζερμπαϊτζάν.

Παράταση στην αγωνία για την Ουαλία που έμεινε στο 0-0 με το Ισραήλ, και θα περιμένει να δει πότε θα εξασφαλίσει την πρόκριση, στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές.

Η Ισλανδία έμεινε στο 0-0 με το Καζαχστάν, ωστόσο αυτός ο βαθμός αρκούσε να τη στείλει στη Γαλλία. Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον και οι συμπαίκτες του θα είναι για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εν προκειμένω στη Γαλλία το καλοκαίρι του 2016.

Η Ιταλία έκανε τα απαραίτητα και νίκησε με 1-0 τη Βουλγαρία, προσπέρασε τη Νορβηγία (η οποία βρέθηκε προσωρινά πρώτη) και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου της.

Το Βέλγιο σχεδόν "κλείδωσε" την πρόκριση καθώς με γκολ του Αζάρ πέρασε από την Κύπρο (1-0) και είναι στη δεύτερη θέση, τέσσερις βαθμούς μπροστά από το Ισραήλ.

Η Βοσνία νίκησε εύκολα την Ανδόρα (3-0) ανέβηκε στην τέταρτη θέση και συνεχίζει τη μάχη της για τα την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Χέρι-χέρι Ισλανδία και Τσεχία

Στη Ρίγα, η Τσεχία άνοιξε "κανάλι" πρόκρισης στα γήπεδα της Γαλλίας. Με τον Λιμπέρσκι στο 13' και τον Νταρίντα στο 25', οι Τσέχοι έδειξαν από το πρώτο ημίχρονο τις διαθέσεις τους και ταυτόχρονο είχαν στήσει αυτί... στο Ικόνιο, εκεί όπου η Τουρκία αντιμετώπιζε την Ολλανδία. Ο Ζιουνίνς μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, Λετονούς. Οι Τσέχοι έφυγαν με τη νίκη από τη Ρίγα και μαζί με την πρόκριση για το Euro 2016.

Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία

Θαύμα, δίχως προηγούμενο. Η Ισλανδία είναι στην τελική φάση του Euro 2016, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία. Οι νησιώτες δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά κόντρα στο Καζαχστάν, παρά μόνο να μη δεχθούν γκολ. Ο Φινμπόγκασον, ο Γκούντιονσεν και οι υπόλοιποι πέτυχαν έναν άθλο. Το 0-0 έστειλε 330.000 κατοίκους (ο πληθυσμός της Ισλανδίας) στα ουράνια.

Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία

Συντριβή της Ολλανδίας στο Ικόνιο

Στο Ικόνιο, οι ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ γνώριζαν ότι αυτό ήταν το ματς της χρονιάς. Εκμεταλλεύτηκαν την γι' ακόμη μία φορά πελαγοδρομούσα Ολλανδία και από το πρώτο ημίχρονο, πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Εγκουζάν Εζιακούπ στο 8ο λεπτό, κι ο Αρντά Τουράν στο 26ο διαμόρφωσαν το 2-0, του πρώτου ημιχρόνου. Νομοτελειακά, θα ερχόταν και το τρίτο γκολ. Το πέτυχε ο Μπουράκ Γιλμάζ, στο 86ο λεπτό. Απογοήτευση η Ολλανδία, ούτε η τρίτη θέση είναι πλέον στο χέρι της.

Netherlands' forward Luciano Narsingh (R) vies for the ball with Turkey's defender Caner Erkin (L) during the Euro 2016 qualifying football match between Turkey and Netherlands at the Arena Stadium in Konya, on September 6, 2015 in Konya. AFP PHOTO / STRINGER        (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)
Netherlands' forward Luciano Narsingh (R) vies for the ball with Turkey's defender Caner Erkin (L) during the Euro 2016 qualifying football match between Turkey and Netherlands at the Arena Stadium in Konya, on September 6, 2015 in Konya. AFP PHOTO / STRINGER (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Κορυφή με τα απαραίτητα η Ιταλία

Στο Παλέρμο, έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Μίνεφ ανέτρεψε τον Καντρέβα, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Ντε Ρόσι, το εκτέλεσε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για τη "σκουάντρα ατζούρα". Ο σκόρερ, στο 55ο λεπτό αποβλήθηκε όπως κι ο Μιτσάνσκι, από τη πλευρά της Βουλγαρίας. Το γκολ του Ντε Ρόσι αρκούσε για τη γειτονική χώρα.

Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία

Με Μπρέγκετ στη δεύτερη θέση

Στο "Ούλεβααλ" του Όσλο, η εθνική Νορβηγίας με τον μπακ του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, στη σύνθεσή της τα βρήκε σκούρα, στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στην Κροατία. Στο δεύτερο, όμως, ήταν διαφορετικά καθώς με ήρωα τον Μπέργκετ στο 51' (χρεώθηκε αυτογκόλ στον Τσόρλουκα) και στο 69', πήραν σαφές προβάδισμα οι Νορβηγοί και βρέθηκαν στη δεύτερη θέση.

Μάλτα χωρίς...νίκη

Στο Τάκαλι, η Μάλτα έψαχνε την πρώτη της νίκη, στα προκριματικά του Euro 2016. Ο Αμιρκουλίγεβ με εξαιρετικό σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Καλλονής, Άντριου Χογκ, κι άνοιξε το σκορ για τους Αζέρους, στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο ο Μίσφουντ στο 55' και ο Έφιονγκ στο 71', κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή για τη νησιωτική ομάδα. Ο Αμιρκουλίγεβ πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο 80ό λεπτό και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία

Μηδέν και αναμονή για Ουαλία

Στο Κάρντιφ, η Ουαλία με τον Γκάρεθ Μπέιλ στη σύνθεσή της προσπάθησε να τρυπήσει το ισραηλινό "τείχος", χωρίς όμως αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ουαλοί δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να εξασφαλίσουν από τώρα την πρόκριση. Θα το κάνουν, προσεχώς.

CARDIFF, WALES - SEPTEMBER 06:  Chris Coleman the manager of Wales speaks with Gareth Bale of Wales during the UEFA EURO 2016 group B qualifying match between Wales and Israel at Cardiff City Stadium on September 6, 2015 in Cardiff, United Kingdom.  (Photo by Stu Forster/Getty Images)
CARDIFF, WALES - SEPTEMBER 06: Chris Coleman the manager of Wales speaks with Gareth Bale of Wales during the UEFA EURO 2016 group B qualifying match between Wales and Israel at Cardiff City Stadium on September 6, 2015 in Cardiff, United Kingdom. (Photo by Stu Forster/Getty Images) GETTY IMAGES

Ξανά σε τροχιά τρίτης θέσης

Στη Ζένιτσα, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην Ανδόρα. Μπίτσακτσιτς στο 14', Τζέκο στο 30' και Λούλιτς στο 45', είχαν ως αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να είναι 3-0, υπέρ των Βαλκάνιων. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο, οι Βόσνιοι έχουν ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία

Ο Αζάρ δείχνει... Γαλλία

Στην Κύπρο, η εθνική Βελγίου ήταν αυτή που είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν. Οι Βέλγοι έψαχναν να βρουν το πολυπόθητο - γι' αυτούς - γκολ κι εν τέλει τα κατάφεραν με τον Εντέν Αζάρ, στο 86ο λεπτό. Το Βέλγιο είναι με το ενάμιση πόδι, στα γήπεδα της Γαλλίας.

Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Κυριακή

Λετονία - Τσεχία 1-2 (73' Ζιουνίνς / 13' Λιμπέρσκι, 25' Νταρίντα)

Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν 2-2 (55' Μίφσουντ, 71' Έφιονγκ / 36', 81' Αμιρκουλίγεβ)

Νορβηγία - Κροατία 2-0 (51' αυτ. Τσόρλουκα, 69' Μπέργκετ)

Ουαλία - Ισραήλ 0-0

Τουρκία - Ολλανδία 3-0 (8' Εζιακούπ, 26' Τουράν, 86' Μπουράκ Γιλμάζ)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ανδόρα 3-0 (14' Μπίτσακτσιτς, 30' Τζέκο, 45' Λούλιτς)

Ισλανδία - Καζαχστάν 0-0

Ιταλία - Βουλγαρία 1-0 (6' πεν. Ντε Ρόσι)

Κύπρος - Βέλγιο 0-1 (86' Αζάρ)

Δευτέρα

Αρμενία - Δανία (19:00)

Αλβανία - Πορτογαλία (21:45)

Βόρειος Ιρλανδία - Ουγγαρία

Ιρλανδία - Γεωργία

Πολωνία - Γιβραλτάρ

Ρουμανία - Ελλάδα

Σκωτία - Γερμανία

Φινλανδία - Νήσοι Φερόε

Τρίτη

Αγγλία - Ελβετία (21:45)

Λευκορωσία - Λουξεμβούργο

Λιθουανία - Σαν Μαρίνο

Λίχτενσταϊν - Ρωσία

Μολδαβία - Μαυροβούνιο

Σκόπια - Ισπανία

Σλοβακία - Ουκρανία

Σλοβενία - Εσθονία

Σουηδία - Αυστρία

Οι συνθέσεις

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βανίνς, Φρεϊμάνις (33' Γκαμπόβς), Γκορκς, Ντούμπρα, Μακσιμένκο, Κάμες (29' Βισνάκοβς), Φέρτοβς, Ταράσοβς, Ζιουνίνς, Ράκελς, Καρασάουκς (66' Κάουνα)

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Σούχι, Προχάζκα, Λιμπέρσκι, Παβέλκα, Νταρίντα, Σούραλ (77' Βάνεκ), Ντότσκαλ (90' Γκέμπρε Σελάσιε), Κόλαρ (54' Κρέιτσι), Σκόντα

ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Αλεξάντερ Μουσκάτ, Άγκιους, Μποργκ, Καμιλέρι (79' Τζεράφα), Φάιλα (84' Πιζάνι), Σκέμπρι, Μπρίφα, Ρόουεν Μουσκάτ, Έφιονγκ, Μίφσουντ (61' Κοέν)

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Αγκάγεβ, Μιρζαμπέκοβ, Γκουσεΐνοβ, Γκαράγεβ, Σαντίγκοβ (70' Ναζάροβ), Ντασνταμίροβ, Ναζάροβ, Αμιρκουλίγεβ, Ισμαγίλοβ (73' Αμπντουλάγεβ), Ταγκίγεβ, Ρουσλάν Γκουρμπάνοβ (81' Αλίγεβ)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Μπέργκετ, Ελαμπντελαουί, Χόβλαντ, Φόρεν, Χέγκλι, Τέτε, Γιόχανσεν (93' Νόρντβέιτ), Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ (91' Νίλσεν), Μπέργκετ, Σέντερλουντ (94' Μπερίσα)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Βρσάλκο, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Ράκιτιτς (72' Κάλινιτς), Πιάτσα (64' Όλιτς), Μάντζουκιτς

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσεϊ, Άσλεϊ Ρίτσαρντς, Γκάντερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Νιλ Τέιλορ, Κινγκ (86' Βόουκς), Ράμσεϊ, Έντουαρντς, Ρόμπσον-Κάνου (79' Τσερτς), Μπέιλ

ΙΣΡΑΗΛ: Μαρσιάνο, Ντγκάνι, Ταλ Μπεν Χαΐμ Ι, Ντάσα, Τιμπί, Μπεν Χαρούς, Ζάχαβι (93' Σαχάρ), Μπιτόν, Νάτχο, Καγιάλ (Ταλ Μπεν Χαΐμ ΙΙ), Ντάμπουρ (46' Χέμεντ)

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπατζάν, Σενέρ Εζμπαϊρακλί, Σερντάρ Αζίζ, Χακάν Μπαλτά, Τζανέρ Ερκίν, Σελτσούκ Ινάν, Τουφάν, Εζιακούπ (83' Σαχάν), Τσαλχάνογλου (65' Μεχμέτ Τοπάλ), Αρντά Τουράν (57' Βολκάν Σεν), Μπουράκ Γιλμάζ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Βαν Ντερ Βιλ, Ντε Φράι (46' Βαϊνάλντουμ), Μπούμα, Ρίντεβαλντ, Μπλιντ (74' Ντε Γιονγκ), Σνάιντερ, Κλάασεν, Νάρσινγχ (69' Πρόμες), Ντεπάι, Φαν Πέρσι

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Μπίτσαρκιτς, Σούνιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς (79' Βράντσιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς (45' Χάντζιτς), Ζετς, Λούλιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (68' Τζούριτς)

ΑΝΔΟΡΑ: Πολ, Σαν Νικολάς, Λίμα, Ρέμπες, Γκαρθία, Μαρτίνεθ (76' Σάντσεθ), Σονεχέε, Αγιάλα (81' Πέπε), Ροδρίγκες, Βιέιρα, Ριέρα (87' Άλβες)

* στο 63' αποβλήθηκαν Μπέσιτς και Ροδρίγκες

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντροσον, Σέβαρσον, Άρνασον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούντμουνσον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Μπόντβαρσον (85' Κιάρτανσον), Σίγκτορσον

ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ: Ποκαλίτοβ, Γκούρμαν, Λογκβινένκο, Μαλί, Σουγιουμπάγεβ, Κουάτ, Σμακόβ, Ισλαμχάν, Κονισμπάγεβ, Νουσερμπάγεβ (76' Σκέτκιν), Ντζολτσίεβ (46' Μέρκελ)

* στο 89' αποβλήθηκε ο Γκούναρσον

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Βεράτι, Ντε Ρόσι, Παρόλο, Καντρέβα (86' Έντερ), Ελ Σααραουί (73' Φλορέντσι), Γκρατσιάνο Πέλέ (71' Τζάτζα)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μίτρεφ, Μίνεφ Β., Αλεκσάντροφ (67' Νεντέλεφ), Μποντούροφ, Μίνεφ Γ. (63' Μπανταλόφσκι), Τσότσεφ, Ντιάκοφ, Νεντέλεφ, Μιλάνοφ, Ποπόφ (71' Ρανγκέλοφ), Μιτσάνσκι.

* στο 55' αποβλήθηκαν Ντε Ρόσι και Μιτσάνσκι

ΚΥΠΡΟΣ: Γεωργαλλίδης, Δημητρίου, Λαΐφης, Ντόσα Τζούνιορ, Αντωνιάδης, Μακρίδης, Νικολάου (84' Αρτυματάς), Οικονομίδης, Χαραμπίδης (53' Λαμπάν), Μακρής, Μυτίδης (11' Σωτηρίου)

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (64' Μέρτενς), Ντε Μπράινε, Αζάρ, Μπεντεκέ (46' Οριζί)

Οι βαθμολογίες

1ος όμιλος

1. Ισλανδία 19 (15-3)

2. Τσεχία 19 (16-10)

3. Τουρκία 12 (11-9)

4. Ολλανδία 10 (13-10)

5. Λετονία 4 (4-16)

6. Καζαχστάν 2 (5-16)

2ος όμιλος

1. Ουαλία 18 (9-2)

2. Βέλγιο 17 (17-3)

3. Ισραήλ 13 (14-9)

4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 11 (12-10)

5. Κύπρος 9 (12-13)

6. Ανδόρα 0 (3-30)

3ος όμιλος

1. Ισπανία 18 (17-3)

2. Σλοβακία 18 (13-5)

3. Ουκρανία 15 (12-3)

4. Λευκορωσία 4 (5-14)

5. Λουξεμβούργο 4 (4-17)

6. Σκόπια 3 (6-15)

4ος όμιλος

1. Γερμανία 16 (19-5)

2. Πολωνία 14 (21-6)

3. Ιρλανδία 12 (16-5)

4. Σκωτία 11 (12-7)

5. Γεωργία 6 (5-13)

6. Γιβραλτάρ 0 (1-38)

5ος όμιλος

1. Αγγλία 21 (24-3)

2. Ελβετία 15 (16-6)

3. Εσθονία 10 (4-5)

4. Σλοβενία 9 (14-10)

5. Λιθουανία 6 (4-13)

6. Σαν Μαρίνο 1 (0-25)

6ος όμιλος

1. Βόρειος Ιρλανδία 16 (11-5)

2. Ρουμανία 15 (7-1)

3. Ουγγαρία 12 (5-3)

4. Φινλανδία 7 (6-8)

5. Νήσοι Φερόε 6 (5-11)

6. Ελλάδα 2 (2-8)

7ος όμιλος

1. Αυστρία 19 (12-2)

2. Σουηδία 12 (10-5)

3. Ρωσία 11 (10-4)

4. Μαυροβούνιο 8 (6-8)

5. Λίχτενσταϊν 5 (2-14)

6. Μολδαβία 2 (3-10)

8ος όμιλος

1. Ιταλία 18 (11-5)

2. Νορβηγία 16 (10-8)

3. Κροατία 15 (16-5)*

4. Βουλγαρία 8 (7-9)

5. Αζερμπαϊτζάν 6 (6-13)

6. Μάλτα 2 (3-13)

*εκκρεμεί η ένσταση της Κροατίας για την αφαίρεση ενός βαθμού

9ος όμιλος

1. Πορτογαλία 12 (7-4) [5 ματς]

2. Δανία 11 (8-4) [6 ματς]

3. Αλβανία 11 (7-2) [5 ματς]

5. Σερβία 2 (5-11) [6 ματς]*

4. Αρμενία 1 (5-11) [6 ματς]

Γαλλία**

*η Σερβία έχασε 0-3 στα χαρτιά το ματς με την Αλβανία και της αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί

** η Γαλλία συμμετέχει στον 9ο όμιλο άνευ συναγωνισμού

***από κάθε όμιλο περνούν οι δύο πρώτες ομάδες, ενώ την 24άδα συμπληρώνουν η διοργανώτρια Γαλλία, η καλύτερη 3η των ομίλων και τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ μεταξύ των υπόλοιπων 3ων

****στην ισοβαθμία μετρούν τα μεταξύ τους ματς

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Πολωνία)

6 γκολ

Έντιν Τζέκο (Βοσνία)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία)

Τόμας Μίλερ (Γερμανία)

Ντάνι Γουέλμπεκ (Αγγλία)

Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία)

Μιλιβόγιε Νοβάκοβιτς (Σλοβενία)

5 γκολ

Όμερ Νταμάρι (Ισραήλ)

Κάιλ Λάφερτι (Β. Ιρλανδία)

Γκίλφι Σίγκουρντσον (Ισλανδία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Σουηδία)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

4 γκολ

Σον Μαλόνεϊ (Σκωτία)

Ίβαν Πέρισιτς (Κροατία)

Μαρουάν Φελαϊνί (Βέλγιο)

Τζερντάν Σατσίρι (Ελβετία)

Αρκάντιους Μίλικ (Πολωνία)

Μπόρεκ Ντότσκαλ (Τσεχία)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Ολλανδία)

Αντρέι Γιαρμόλενκο (Ουκρανία)

Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν

Λετονία - Τσεχία

Τουρκία - Ολλανδία

Νορβηγία - Κροατία

Ουαλία - Ισραήλ

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ανδόρα

Ιταλία - Βουλγαρία

Κύπρος - Βέλγιο

Ισλανδία - Καζαχστάν 0-0

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ