EURO

Στα ημιτελικά η Πορτογαλία

Στα ημιτελικά η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία επικράτησε με 5-3 της Πολωνίας στα πέναλτι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro για 4η φορά στις τελευταίες 5 διοργανώσεις! Μοιραίος ο Μπλαστσικόβσκι, ήρωες Ρουί Πατρίσιο και Κουαρέσμα (videos)

Η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2016 είναι η Πορτογαλία, καθώς επικράτησε με 5-3 της Πολωνίας στην διαδικασία των πέναλτι, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να ολοκληρώνονται με 1-1.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος για να παίξει για δεύτερη φορά στον τελικό θα πρέπει να αποκλείσει τον νικητή του ζευγαριού, Ουαλία - Βέλγιο, ενώ οι Πορτογάλοι έφτασαν στα ημιτελικά για 5η φορά στην ιστορία τους και 4η στα τελευταία 5 Euro!

Το μοναδικό πέναλτι που χάθηκε ήταν αυτό του Γιάκομπ Μπλαστσικόβσκι, του κορυφαίου Πολωνού στην διοργάνωση, ο οποίος έκανε καλή εκτέλεση, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο έκανε τρομερή απόκρουση!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο 3 φορές... κλότσησε αέρα στο ματς, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι, το ίδιο έκαναν οι Ρενάτο Σάντσες, Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί και Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο και θυμίζουμε πως στους "16" είχε σκοράρει στην παράταση για το 1-0 επί της Κροατίας!

Η Πολωνία είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, χάρη στο πρώτο γκολ του Λεβαντόβσκι στην διοργάνωση, αλλά απάντησε στο 33' ο Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος πέτυχε το παρθενικό του διεθνές του τέρμα, στην παρθενική του συμμετοχή στην 11άδα στο Euro 2016. Ήταν μάλιστα ο κορυφαίος του αγώνα, όπως και κόντρα στην Κροατία!

Η Πορτογαλία στα πέντε της ματς που έχει παίξει στο Euro 2016 έχει ισάριθμες ισοπαλίες στο 90άλεπτο! Βρίσκεται όμως ένα βήμα πριν τον τελικό και αντίπαλο στον ημιτελικό θα μάθει το βράδυ της Παρασκευής (22:00).

Στα ημιτελικά η Πορτογαλία
Στα ημιτελικά η Πορτογαλία
Στα ημιτελικά η Πορτογαλία
Στα ημιτελικά η Πορτογαλία

Πολωνία - Πορτογαλία 1-1 [3-5 πέν.]

Σκόρερς: 2' Λεβαντόβσκι / 33' Ρενάτο Σάντσες

Γήπεδο: "Stade Vélodrome", Μασσαλία

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Το ματς στη Μασσαλία ξεκίνησε με γκολ από έναν εκ των σπουδαιότερων στράικερ του πλανήτη. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 2' άνοιξε το σκορ με πλασέ στην κίνηση στο ύψος του πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Κάμιλ Γκροσίτσκι από αριστερά.

Ο Σέντρικ έκανε λάθος υπολογισμό και ο Γκροσίτσκι βρήκε τον χώρο να κάνει την σέντρα, ενώ αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Λεβαντόβσκι στην διοργάνωση και μάλιστα πρώτο με την εθνική έπειτα από 7 ματς που δεν είχε βρει δίχτυα (743 λεπτά).

Επίσης, ήταν το πιο γρήγορο γκολ του Euro 2016, καθώς μπήκε νωρίτερα από αυτό του Μπρέιντι για την Ιρλανδία κόντρα στην Γαλλία. Πιο γρήγορο στην ιστορία των Euro παραμένει αυτό που είχε βάλει Ρώσος, Ντμίτρι Κιριτσένκο, στην Ελλάδα το 2004.

Στα ημιτελικά η Πορτογαλία
Στα ημιτελικά η Πορτογαλία
Στα ημιτελικά η Πορτογαλία

Ο Μίλικ απείλησε στο 15' και ο Λεβαντόβσκι στο 17', με την Πολωνία να έχει τον έλεγχο, τον οποίο ανέκτησε μετά το 25άλεπτο η Πορτογαλία.

Το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο μπλόκαρε ο Φαμπιάνσκι στο 28' και δύο λεπτά αργότερα ο CR7 ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του από τον Πάζνταν στην περιοχή, αλλά ο Φέλιξ Μπριχ δεν είδε παράβαση.

Η πορτογαλική απάντηση ήρθε στο 33' με τον Ρενάτο Σάντσες να ισοφαρίζει σε 1-1 με αριστερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, έχοντας και την τύχη μαζί του, καθώς η μπάλα χτύπησε στον Κριχόβιακ και άλλαξε πορεία. Μάλιστα είχε κάνει εντυπωσιακά το "ένα-δύο" με τον Νανί που έκανε ασίστ με "τακουνάκι".

Το απόκτημα της Μπάγερν από την Μπενφίκα με 38.000.000 ευρώ πέτυχε το πρώτο του διεθνές γκολ, στο ματς που ματς που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο Euro και έγινε ο νεότερος στην ιστορία της χώρας που βρίσκεται στην 11άδα σε ματς Euro.

Μάλιστα έγινε ο 3ος νεότερος που σκοράρει στην ιστορία της διοργάνωσης: Γιόχαν Φονλάντεν (18 ημερών και 141 ημερών), Γουέιν Ρούνεϊ (18 ετών και 237 ημερών), Ρενάτο Σάντσες (18 ετών και 317 ημερών), Ντράγκαν Στόικοβιτς (19 ετών και 108 ημερών).

Στα ημιτελικά η Πορτογαλία
Στα ημιτελικά η Πορτογαλία
Στα ημιτελικά η Πορτογαλία
Στα ημιτελικά η Πορτογαλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 56' έκανε κακή επιλογή, σουτάροντας με το αριστερό από πολύ πλάγια, μετά από πάσα του Νανί, ενώ είχε χώρο να κοντρολάρει και να την φέρει στο δεξί, είτε για να σουτάρει, είτε για να την γυρίσει στο ύψος του πέναλτι.

Ακόμη σπουδαιότερη ήταν η ευκαιρία του άσου της Ρεάλ στο 60', αν και χωρίς τελική προσπάθεια, καθώς από κοντά κλότσησε... αέρα, αποτυγχάνοντας να βρει την μπάλα, ενώ η Πολωνία έγινε απειλητική για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 69' με τον Μίλικ να κάνει την προβολή και τον Ρουί Πατρίσιο να μπλοκάρει.

Λίγο έλειψε η Πορτογαλία στο 81' να λυτρωθεί με αυτογκόλ του Γεντζέιτσικ, με την μπάλα λίγο άουτ μετά την προβολή του, με την οποία έκοψε την πάσα του Πέπε στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Για δεύτερη φορά στο ματς ο Ρονάλντο "κλότσησε αέρα" στο 86', χάνοντας τρομερή ευκαιρία, καθώς από την εξαιρετική μπαλιά του Ζοάο Μοουτίνιο βρήκε μόνος στην περιοχή, αλλά απέτυχε με το σουτ του στην κίνηση να βρει την μπάλα.

Στα ημιτελικά η Πορτογαλία

Η παράταση ξεκίνησε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για βρίσκει... αέρα για τρίτη φορά. Από προσπάθεια του Ελιζέου από αριστερά βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή, καθώς ο Πάζνταν είχε πέσει στο έδαφος, αλλά δεν κατάφερε να ακουμπήσει την μπάλα! Τίποτα άλλο στην παράταση, με την κούραση να κυριαρχεί και τον προημιτελικό να κρίνεται στα πέναλτι.

LEGENDS: Οι θρύλοι του ποδοσφαίρου έχουν τη δικιά τους στέγη στα footshirts!

Η διαδικασία των πέναλτι

Πορτογαλία: Κριστιάνο Ρονάλντο... ΓΚΟΟΟΛ!

Πολωνία: Λεβαντόβσκι... ΓΚΟΟΟΛ!

Πορτογαλία: Ρενάτο Σάντσες... ΓΚΟΟΟΛ!

Πολωνία: Μίλικ... ΓΚΟΟΟΛ!

Πορτογαλία: Ζοάο Μοουτίνιο... ΓΚΟΟΟΛ!

Πολωνία: Γκλικ... ΓΚΟΟΟΛ!

Πορτογαλία: Νανί... ΓΚΟΟΟΛ!

Πολωνία: Μπλαστσικόβσκι... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΡΟΥΙ ΠΑΤΡΙΣΙΟ!!!!!!!!!!!!

Πορτογαλία: Κουαρέσμα... ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!!!!!!!!!!!

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (98' Γοντλόβιετς), Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι (82' Καπούστκα), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο (96' Ντανίλο Περέιρα), Ρενάτο Σάντσες, Ζοάο Μάριο (80' Κουαρέσμα), Άντριεν Σίλβα (73' Ζοάο Μοουτίνιο), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πολωνία - Πορτογαλία 1-1 [3-5 πέν.]

Πολωνία - Πορτογαλία 1-1 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ