EURO

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Με "όπλο" την άμυνα και σκόρερς τους Εμανουέλε Τζακερίνι και Γκρατσιάνο Πελέ, η Ιταλία νίκησε με 2-0 το Βέλγιο και πήρε το... ντέρμπι των ομίλων του Euro 2016 (videos)

Το... ντέρμπι των ομίλων του Euro 2016 είχε νικήτρια την Ιταλία, η οποία επικράτησε με 2-0 του Βελγίου, έχοντας σκόρερς του Εμανουέλε Τζακερίνι και Γκρατσιάνο Πελέ.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε φυσικά "όπλο" της σπουδαία της άμυνα, με τα τρία στόπερ της Γιουβέντους σε ένα 3-5-2, με τρομερό Καντρέβα από δεξιά και εξαιρετικό τον Τζακερίνι, ο οποίος έπαιζε στο κέντρο μαζί με Ντε Ρόσι και Παρόλο.

Δεν υπήρχαν χώροι για το Βέλγιο, για το οποίο δεν ήταν σε καλό βράδυ ο Ρομελού Λουκακού, ενώ οι Ιταλοί στα τελευταία λεπτά έπαιρναν την μία κίτρινη κάρτα μετά την άλλη για να σταματήσουν τους αντιπάλους τους.

Ο Εμανουέλε Τζακερίνι είχε ανοίξει το σκορ στο 32', ενώ στο 92' ο Γκρατσιάνο Πελέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2 και όλοι οι Ιταλοί πανηγύρισαν σαν παιδιά το γκολ και την σπουδαία νίκη.

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Ιταλικό πάθος στον ύμνο...

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Γιορτή στο φινάλε...

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Kαι όπως πάντα "φύλακας άγγελος" ο μεγάλος αρχηγός Τζίτζι Μπουφόν

Βέλγιο - Ιταλία 0-2

Σκόρερς: 32' Τζακερίνι, 92' Γκρατσιάνο Πελέ

Γήπεδο: "Stade de Lyon", Λιόν

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Ο μόνος Βέλγος που παίζει στο ιταλικό πρωτάθλημα (από την 11άδα), ο Ρατζά Ναϊνγκολάν, ήταν αυτός που είχε τις δύο πρώτες ευκαιρίες του ματς στο Λιόν, με το πρώτο του μακρινό σουτ να αποκρούει ο Τζανλουίτζι Μπουφόν (10') και το δεύτερο να είναι άστοχο (22').

Belgium's midfielder Radja Nianggolan (L) vies with Italy's midfielder Emanuele Giaccherini during the Euro 2016 group E football match between Belgium and Italy at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Lyon on June 13, 2016. / AFP / VINCENZO PINTO        (Photo credit should read VINCENZO PINTO/AFP/Getty Images)
Belgium's midfielder Radja Nianggolan (L) vies with Italy's midfielder Emanuele Giaccherini during the Euro 2016 group E football match between Belgium and Italy at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Lyon on June 13, 2016. / AFP / VINCENZO PINTO (Photo credit should read VINCENZO PINTO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Για πρώτη φορά η Ιταλία απείλησε με τον Γκρατσιάνο Πελέ στο 29' και τρία λεπτά αργότερα η "σκουάντρα ατζούρα" άνοιξε το σκορ με τον Εμανουέλε Τζακερίνι.

Δημιουργός ο Λεονάρντο Μπονούτσι, με τον στόπερ της Γιουβέντους να κάνει τρομερή μπαλιά από την άμυνα, τον Αλντερβάιρελντ να μην μπορεί να πάρει την κεφαλιά και τον Τζακερίνι να βγαίνει στην "πλάτη" της βελγικής άμυνας τετ-α-τετ με τον Κουρτουά, κοντρόλαρε άψογα με το αριστερό και πλάσαρε με το δεξί για το 0-1.

LYON, FRANCE - JUNE 13:  Emanuele Giaccherini (C) of Italy scores his team's first goal past Thibaut Courtois of Belgium during the UEFA EURO 2016 Group E match between Belgium and Italy at Stade des Lumieres on June 13, 2016 in Lyon, France.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
LYON, FRANCE - JUNE 13: Emanuele Giaccherini (C) of Italy scores his team's first goal past Thibaut Courtois of Belgium during the UEFA EURO 2016 Group E match between Belgium and Italy at Stade des Lumieres on June 13, 2016 in Lyon, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images) GETTY IMAGES
Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Άμεσα η Ιταλία προσπάθησε για δεύτερο γκολ, καθώς στο 35' το σουτ του Αντόνιο Καντρέβα απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουρτουά και στο 36' ο Γκρατσιάνο Πελέ έχασε σπουδαία ευκαιρία, αστοχώντας σε κοντινή κεφαλιά, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Παρόλο.

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Έπρεπε να φτάσουμε στο 53' για να κάνει το Βέλγιο πραγματικά σπουδαία ευκαιρία για γκολ, με τον Λουκακού να ολοκληρώνει υποδειγματική αντεπίθεση με αριστερό σουτ στην κίνηση με τον Μπουφόν μόνο μπροστά του, αλλά αστόχησε.

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Ένα λεπτό μόλις αργότερα "άγγιξαν" οι Ιταλοί το γκολ με τον Τιμπό Κουρτουά να κάνει φανταστική απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Γκρατσιάνο Πελέ, από σέντρα του Αντόνιο Καντρέβα.

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

Ο Αντόνιο Κόντε στο 59' άλλαξε το αριστερό του μπακ-χαφ, με τον Ματία Ντε Σίλιο να περνά στην θέση του Ματέο Νταρμιάν, ενώ ο Μαρκ Βίλμοτς στο 61' έκανε το επιθετικό το Βέλγιο, με τον Μέρτενς να αντικαθιστά τον Ναϊνγκολάν, έτσι ο Φελαϊνί γύρισε πιο πίσω δίπλα στον Βιτσέλ, πήγε 10άρι ο Ντε Μπράινε, αριστερά ο Μέρτενς και δεξιά ο Αζάρ (κορυφή ο Λουκακού, μέχρι το 73' που τον αντικατέστησε ο Ντιβόκ Ορίγκι).

Αφού πέρασαν 15 λεπτά χωρίς να έχει έρθει η ισοφάριση, στο 75' ο Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο μπήκε αντί του Λοράν Σιμάν και έπαιξε δεξί μπακ, αλλά με το μυαλό στην επίθεση!

Ο Μέρτενς, αλλά και ο Ορίγκι, ανέβασαν πολύ την απόδοση του Βελγίου και ο άσος της Λίβερπουλ έχασε καλή ευκαιρία στο 82', αστοχώντας σε κοντινή κεφαλιά.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε έπειτα από λάθος των αντιπάλων, έβγαλε την Ιταλία στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και υποχρέωσε τον Κουρτουά σε μία ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση (κόρνερ).

Όλο... το Βέλγιο ήταν μπροστά για να ισοφαρίσει και η Ιταλία στο 92' "χτύπησε" στην αντεπίθεση, με τον Καντρέβα να κάνει την μπαλιά στον Γκρατσιάνο Πελέ και τον στράικερ της Σαουθάμπτον με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο
Σπουδαία νίκη η Ιταλία, 2-0 το Βέλγιο

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Σιμάν (75' Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Ναϊνγκολάν (61' Μέρτενς), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Αζάρ, Λουκακού (73' Ορίγκι).

ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (78' Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (59' Ντε Σίλιο), Έντερ (75' Ιμόμπιλε), Γκρατσιάνο Πελέ.

x of Belgium and y of Italy during their UEFA Euro 2016 Group E match
x of Belgium and y of Italy during their UEFA Euro 2016 Group E match GETTY IMAGES

Βέλγιο - Ιταλία 0-2 (highlights)

Βέλγιο - Ιταλία 0-2 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ