EURO

Σουμάχερ: "Ήμουν δειλός με τον Μπατιστόν"

Σουμάχερ: "Ήμουν δειλός με τον Μπατιστόν"

Ο Χάραλντ "Τόνι" Σουμάχερ παραδέχθηκε ότι υπήρξε δειλός κι εξήγησε γιατί δεν επισκέφτηκε στο νοσοκομείο τον Πατρίκ Μπατιστόν, μετά τη σύγκρουσή τους στον ημιτελικό της Σεβίλλης, στο Μουντιάλ του 1982.

Την Πέμπτη το βράδυ η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Γερμανία στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2016. Από τις μονομαχίες των δύο εθνικών ομάδων, αυτή που έχει μείνει στην ιστορία είναι ο ημιτελικός της Σεβίλλης πριν από 34 χρόνια, τόσο για την εξέλιξη του ματς, όσο και για τη φάση με πρωταγωνιστές τον Χάραλντ "Τόνι" Σουμάχερ και τον Πατρίκ Μπατιστόν.

Ο Γερμανός γκολκίπερ μπήκε πολύ δυνατά στην έξοδό και λίγο έλειψε να στείλει στον άλλο κόσμο τον Πατρίκ Μπατιστόν. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (το σκορ στο 1-1), ο τότε αμυντικός της Σεντ Ετιέν έφυγε μόνος του προς το αντίπαλο τέρμα, ύστερα από πάσα του Μισέλ Πλατινί. Ο Μπατιστόν πλάσαρε άουτ, αλλά ο Σουμάχερ με κεκτημένη φόρα τον "γκρέμισε", δεν είδε την κίτρινη κάρτα και λίγα λεπτά μετά προέβη στην προκλητική δήλωση: "Αν έχασε μόνο τρία δόντια, θα του πληρώσω εγώ τις θήκες που θα βάλει".

Ο Χάραλντ "Τόνι" Σουμάχερ αργότερα παραδέχθηκε το λάθος του, αναγνώρισε ότι έσφαλε κι ακόμη και σήμερα - ημέρα διεξαγωγής του ημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων - γνωρίζει ότι υπήρξε δειλός και δεν επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον Γάλλο συνάδελφό του, από το φόβο μήπως αυτός είχε "πέσει" σε κώμα.

"Ήταν δειλία. Η πρώτη στιγμή στη ζωή μου, που ήμουν δειλός. Λυπάμαι που η αποστολή της εθνικής Γερμανίας κι εγώ ο ίδιος δεν πήγαμε στο νοσοκομείο να μάθουμε τα νέα για τον Πατρίκ Μπατιστόν. Μέσα μου, φοβήθηκα ότι ο Μπατιστόν μπορεί να είχε τραυματιστεί σοβαρά, ίσως και να βρισκόταν σε κώμα. Δεν είχα αισθανθεί ποτέ ξανά τόσο άσχημα. Μετά το συμβάν υπήρχε πολύ αντι-γερμανικό πνεύμα. Ένιωθα ότι επρόκειτο για πόλεμο", υποστήριξε ο πρώην Γερμανός διεθνής γκολκίπερ, Χάραλντ "Τόνι" Σουμάχερ, ο οποίος αντιμετώπισε ξανά στο Στρασβούργο τον Μπατιστόν, δύο χρόνια μετά, με τους δύο παίκτες να ανταλλάσσουν φανέλες μετά τη λήξη του ματς.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ