EURO

Σάλος στη Ρωσία με το πάρτι Κοκόριν-Μαμάεβ

Σάλος στη Ρωσία με το πάρτι Κοκόριν-Μαμάεβ

Οι δυο διεθνείς Ρώσοι ποδοσφαιριστές, Αλεκσάντρ Κοκόριν και Πάβελ Μαμάεβ, σπατάλησαν 250.000 ευρώ για σαμπάνιες σε πάρτι στο Μόντε Κάρλο μετά την απογοητευτική πορεία της εθνική ομάδας, συναντώντας την οργή του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η εθνική Ρωσίας είχε απογοητευτική πορεία στο Euro 2016, στα γήπεδα της Γαλλίας, καθώς αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων με απολογισμό μία ισοπαλία (Αγγλία) και δύο ήττες (Ουαλία και Σλοβακία). Ωστόσο αυτό δε φαίνεται να πτόησε καθόλου τον Αλεκσάντρ Κοκόριν της Ζενίτ και τον Πάβελ Μαμάεβ της Κρασνοντάρ, οι οποίοι μετά την κάκιστη πορεία της εθνικής τους ομάδας, μετέβησαν στο Μόντε Κάρλο, συμμετέχοντας σε πάρτι και σπαταλώντας 250.000 ευρώ για σαμπάνιες.

Το πάρτι έλαβε χώρα στο κλαμπ, Twinga, και σύμφωνα με τις μαρτυρίες άνοιξαν 500 μπουκάλια σαμπάνιας, Armand de Brignac. Άμεση η αντίδραση των ομάδων στις οποίες αγωνίζονται οι δύο ποδοσφαιριστές με την Κρασνοντάρ να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Μαμάεβ "τραγική και απαράδεκτη" και την Ζεντί να εκφράζει την "απογοήτευσή" της. Αμφότεροι οι διεθνείς Ρώσοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμό από τις ομάδες τους και υποβιβάστηκαν στην ομάδα Νέων για τις προπονήσεις.

Ο Κοκόριν ωστόσο πήρε αποστάσεις από το συμβάν κι έδωσε τη δική του εκδοχή: "Κάποιος γιόρταζε τα γενέθλιά του κι εμείς, απλά, ήμασταν εκεί. Φυσικά όλος ο κόσμος είδε τα μπουκάλια κι άκουσε τον ρωσικό εθνικό ύμνο. Αλλά, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με εμάς".

Τους δύο διεθνείς Ρώσους κάλυψε και ο ιδιοκτήτης του κλαμπ και πρόεδρος της ΚΠΡ, Φλάβιο Μπριατόρε: "Αυτοί οι δύο Ρώσοι παίκτες, Κοκόριν και Μαμάεβ, ήρθαν για δείπνο με τις συζύγους του. Ήταν ιδιωτικό πάρτι που διοργανώθηκε από Ρώσους. Οι υπόλοιποι συμπατριώτες τους, μόλις τους αναγνώρισαν άρχισαν να τους στέλνουν σαμπάνιες και να να ζητούν να παίξει ο εθνικός ύμνος. Τα παιδιά αυτά δεν πίνουν αλκοόλ".

Κοκόριν και Μαμάεβ δέχθηκαν δριμύτατη αντίδραση όχι μόνον από τις ομάδες τους κι από τον Τύπο, αλλά κι από τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μέσω του εκπροσώπου του: "Πρώτα πρέπει να διευκρινιστεί εάν αυτή η ντροπή πληρώθηκε από τους παίκτες ή από κάποιον άλλον. Εάν πλήρωσαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, ας αφήσουμε τον Θεό να τους κρίνει", υποστήριξε ο Ντμίτρι Πεσκόβ.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ