EURO

"Πιστοί" στην Ολλανδία Μπλιντ και Φαν Πέρσι

"Πιστοί" στην Ολλανδία Μπλιντ και Φαν Πέρσι

Ο αποκλεισμός από το Euro 2016 σκόρπισε απογοήτευση στους Ολλανδούς και προβληματισμό για την επόμενη ημέρα, όμως Ντάνι Μπλιντ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι ξεκαθάρισαν πως δεν εγκαταλείπουν τους "οράνιε".

Αυτό το σενάριο δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της εθνικής Ολλανδίας. Μετά την τρίτη θέση στο Μουντιάλ που πανηγύρισε στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014 με τον Φαν Χάαλ στο τιμόνι, η σκυτάλη παραδόθηκε στον Γκους Χίντινκ και μετέπειτα στον Ντάνι Μπλιντ, με τους "οράνιε" όμως να παραπαίουν σε όλη την προκριματική φάση και με 5 ήττες σε 10 ματς να μένουν δικαιότατα εκτός τελικής φάσης Euro.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια που αυτή η μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή δεν θα εκπροσωπηθεί σε μία μεγάλη διοργάνωση (μετά το Μουντιάλ της Άπω Ανατολής) ενώ πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για "τέλος εποχής" για τους εκπροσώπους της "παλιάς φρουράς" έχοντας στο μυαλό τους πως Άριεν Ρόμπεν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν είναι και στην... πρώτη τους νιότη.

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος διάγει φέτος μία άσχημη σεζόν στη Φενέρμπαχτσε ελέω των κακών σχέσεων με τον προπονητή του Βίτορ Περέιρα, πέτυχε μέχρι και αυτογκόλ (!) στο τελευταίο ματς με την Τσεχία, ωστόσο παρά την απογοήτευσή του έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν θα πηδήξει από το καράβι.

"Δεν είμαι ο τύπος που το σκάει όταν βλέπει μία δύσκολη κατάσταση και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για έναν χρόνο όλοι μας, παίκτες, οπαδοί, τεχνικό επιτελείο και Τύπος.

"Πιστοί" στην Ολλανδία Μπλιντ και Φαν Πέρσι

Εγώ πάντως παραμένω διαθέσιμος, θεωρώ ύψιστη τιμή να παίζεις στην εθνική Ολλανδίας, και στις καλές και στις κακές στιγμές", τόνισε με δηλώσεις του ο 32χρονος άσος μετά την ήττα με 3-2 από την Τσεχία στο φινάλε των προκριματικών και συμπλήρωσε:

"Δεν ξεφεύγω από τις ευθύνες μου όταν έρχονται τα δύσκολα. Δεν είναι λύση να τα παρατήσω. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από το αν συνεχίσουν να με καλούν στην εθνική ομάδα".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ντάνι Μπλιντ, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό (ανέλαβε πρόσφατα το τιμόνι μετά την αποχώρηση Χίντινκ, κάτι που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει μετά το τέλος του Euro 2016) να στρέφει το βλέμμα στο μέλλον.

"Θα πρέπει να αναλύσουμε τι έγινε. Είναι μεγάλη η απογοήτευση καθώς δεν ήμασταν καλοί καθόλη τη διάρκεια των προκριματικών. Είναι αλήθεια ότι είχα έναν στόχο και δεν τον πέτυχα.

"Πιστοί" στην Ολλανδία Μπλιντ και Φαν Πέρσι

Έπρεπε να πάρουμε την πρόκριση είτε απευθείας είτε μέσω των πλέι οφ αλλά δεν έχω καμία διάθεση να παραιτηθώ. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2018, πιστεύω σε αυτή την ομάδα και θέλω να συνεχίσω τη δουλειά μου.

Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη όλα όσα συνέβησαν. Ήξερα όταν έγινα ομοσπονδιακός τεχνικός ότι με περίμεναν τέσσερις τελικοί αλλά δεν είχα χρόνο για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους".

Υπενθυμίζεται πως η Ολλανδία είδε την εστία της να παραβιάζεται στα 9 από τα 10 ματς της προκριματικής φάσης ενώ με πέντε ήττες δεν είχε καμία τύχη ούτε καν για τα μπαράζ.

Δείτε σε videos τις πέντε μαύρες βραδιές των "οράνιε" στα προκριματικά:

Τσεχία - Ολλανδία 2-1 (9 Σεπτεμβρίου 2014)

Ισλανδία - Ολλανδία 2-0 (13 Οκτωβρίου 2014)

Ολλανδία - Ισλανδία 0-1 (3 Σεπτεμβρίου 2015)

Τουρκία - Ολλανδία 3-0 (6 Σεπτεμβρίου 2015)

Ολλανδία - Τσεχία 2-3 (13 Οκτωβρίου 2015)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ