EURO

Παραιτήθηκε ο Χόντσον

Παραιτήθηκε ο Χόντσον

Μετά την ήττα - σοκ από την Ισλανδία και τον αποκλεισμό από το Euro 2016, ο Ρόι Χόντσον υπέβαλλε την παραίτηση του από τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας.

Η Αγγλία γνώρισε απρόσμενη ήττα από την Ισλανδία στην φάση των "16" του Euro 2016 και αποχαιρέτησε την διοργάνωση, συνεχίζοντας το απίστευτο αρνητικό σερί που την θέλει να μην έχει νίκη σε 90λεπτο αγώνα νοκ-άουτ σε Euro!

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ο Ρόι Χόντσον, αναλαμβάνοντας προφανώς την ευθύνη για τον σοκαριστικό αποκλεισμό, υπέβαλλε την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία των "λιονταριών".

Ο 68χρονος προπονητής ήταν στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας για 4 χρόνια, αντικαθιστώντας τον Ιταλό Φάμπιο Καπέλο.

Το τρομερό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο Χόντσον είχε γραμμένη σε χαρτί την παραίτηση του, την οποία αφού διάβασε στη συνέντευξη Τύπου, αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.

"Τώρα είναι η στιγμή για κάποιον άλλον να επιβλέψει αυτό το νεανικό, ταλαντούχο γκρουπ παικτών. Οι ποδοσφαιριστές δεν τα κατάφεραν σήμερα για την πατρίδα τους.

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελπίζω πως πολύ σύντομα θα δούμε την εθνική Αγγλίας στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Χόντσον.

Το συμβόλαιο του 68χρονου τεχνικού ολοκληρωνόταν μετά το τουρνουά στη Γαλλία και θα ακολουθούσαν οι συζητήσεις για την ανανέωση του.

Ο πρόεδρος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντάικ είχε δηλώσει πως ο Χόντσον θα έμενε στο πόστο του αν η Αγγλία είχε καλή παρουσία στο Euro 2016, με τον στόχο να είναι η παρουσία της τουλάχιστον προημιτελικά.

Η Αγγλία έφτασε στην τελική φάση της φετινής διοργάνωσης έχοντας μόνο νίκες στους ομίλους της προκριματικής φάσης. Στην φάση των ομίλων στα γήπεδα της Γαλλίας, τα "λιοντάρια" έφεραν δύο ισοπαλίες, με Ρωσία (1-1) και Σλοβακία (0-0), ενώ κέρδισαν την Ουαλία (2-1).

Ο Χόντσον κάθισε για 56 παιχνίδια στον πάγκο και κέρδισε 33 από αυτά. Είναι στην 6άδα των προπονητών της εθνικής Αγγλίας με το μεγαλύτερο ποσοστό νικών:

Καπέλο: 66.7%

Ράμσεϊ: 61.1%

Χοντλ: 60.7%

Γκρίνγουντ: 60%

Έρικσον: 59.7%

Χόντσον: 58.9%

Μαζί με τον Ρόι Χόντσον, παρελθόν θα αποτελέσουν και οι βοηθοί του Ρέι Λιούϊνγκτον, Γκάρι Νέβιλ.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ