EURO

Παραιτήθηκε ο Ντελ Μπόσκε

CURITIBA, BRAZIL - JUNE 20:  Head coach Vicente Del Bosque of Spain faces the media during a Spain press conference at Centro de Entrenamiento do Caju on June 20, 2014 in Curitiba, Brazil.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
CURITIBA, BRAZIL - JUNE 20: Head coach Vicente Del Bosque of Spain faces the media during a Spain press conference at Centro de Entrenamiento do Caju on June 20, 2014 in Curitiba, Brazil. (Photo by David Ramos/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε κοινοποίησε επίσημα στον πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Άνχελ Βιγιάρ, την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του προπονητή της "ρόχα". Έρχεται ο Καπαρός.

Για ώρες συζητούσαν την Τρίτη ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Άνχελ Βιγιάρ, κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας της Ιβηρικής, ο δεύτερος κοινοποίησε στον πρώτο την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της "ρόχα".

Αναμενόμενο, λίγο-πολύ, όχι τόσο του αποκλεισμού της εθνικής Ισπανίας από τη συνέχεια του Euro 2016, αλλά πολύ περισσότερο γιατί επρόκειτο μία ειλημμένη από τον περασμένο Δεκέμβριο απόφαση του Ντελ Μπόσκε να μην συνεχίσει στην εθνική Ισπανίας, μετά το Euro 2016. Βέβαια, σύμφωνα με τη "Marca", η οριστική απόφαση φέρεται να ελήφθη τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μην ανακοινωθεί η αποχώρηση του τεχνικού που κατέκτησε ένα Μουντιάλ (2010) κι ένα Euro (2012) με την εθνική ομάδα, μέχρι τα μέσα του Ιουλίου. Μάλιστα ως πιθανότερη ημερομηνία του "διαζυγίου" προδιαγράφεται η 14η Ιουλίου.

Το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή του Βιθέντε ντελ Μπόσκε κι εκλεκτός του Άνχελ Βιγιάρ είναι ο Χοακίν Καπαρός, ο οποίος είναι 60 ετών κι έχει περάσει από τους πάγκους των Ουέλβα, Βιγιαρεάλ, Σεβίλλης, Ντεπορτίβο, Μπιλμπάο, Ξαμάξ (Ελβετία), Μαγιόρκα, Λεβάντε και Γρανάδα. Όπως αναφέρει η "Marca" πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασής του είναι η 19η ημέρα του επόμενου μηνός.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ