EURO

Ουντόβισιτς: "Πολιτική πρόκληση η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας"

Ουντόβισιτς: "Πολιτική πρόκληση η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας"

Ο άλλοτε κορυφαίος πολίστας και νυν υπουργός σπορ της Σερβίας, Βάνια Ουντόβισιτς, μίλησε στο Sport24.gr για την εμφάνιση της σημαίας της λεγόμενης "Μεγάλης Αλβανίας" και έκανε λόγο για πολιτική πρόκληση.

Το Sport24.gr εξασφάλισε δήλωση του υπουργού σπορ της Σερβίας, Βάνια Ουντόβισιτς, για τα όσα άσχημα συνέβησαν στον αγώνα με την Αλβανία στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του EURO 2016 μετά την εμφάνιση σημαίας της λεγόμενης "Μεγάλης Αλβανίας", που προκάλεσε θλιβερά γεγονότα στην συνέχεια.

Το μίσος ξεχείλιζε, η κατάσταση ξέφυγε και η διακοπή της αναμέτρησης ήταν το λιγότερο που μπορούσε να συμβεί σε ένα τέτοιο κλίμα. Το γεγονός αυτό κατέδειξε ότι η περιοχή των Βαλκανίων "μυρίζει μπαρούτι" και η κατάσταση είναι για τα καλά τεταμένη.

Η άλλοτε εμβληματική μορφή της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, περιμένει από την αλβανική πλευρά να καταδικάσει αυτό το πολιτικό γεγονός, το οποίο θεωρεί πως ήταν προσχεδιασμένο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στο Sport24.gr:

"Η εμφάνιση της σημαίας της λεγόμενης "Μεγάλης Αλβανίας" είναι αδικαιολόγητη και αποτελεί πολιτική πρόκληση, η οποία πρέπει να καταδικαστεί. Γίναμε μάρτυρες μίας βίαιης κακοποίησης του αθλήματος.

Δεν προκλήθηκαν γεγονότα από τη δική μας πλευρά. Το αντίθετο. Ήμασταν καλοί οικοδεσπότες. Δεν υπήρξε ούτε μία κακή λέξη από τη δική μας πλευρά. Αυτού του είδους η συμπεριφορά σίγουρα δεν θα έχει καλή επιρροή στις σχέσεις στην περιοχή. Περιμένουμε από την αλβανική πλευρά να καταδικάσει ξεκάθαρα αυτό το προσχεδιασμένο πολιτικό γεγονός".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ