EURO

Ουγγρική νίκη στη Νορβηγία

Hungarys forward Laszlo Kleinheisler (L) celebrates scoring with his team-mates during the first-leg play off qualifier football match for the UEFA 2016 European Championship in France on Novemebr 12, 2016 in Oslo, Norway. AFP PHOTO / NTB SCANPIX / VIDAR RUUD   +++ NORWAY OUT +++        (Photo credit should read VIDAR RUUD/AFP/Getty Images)
Hungarys forward Laszlo Kleinheisler (L) celebrates scoring with his team-mates during the first-leg play off qualifier football match for the UEFA 2016 European Championship in France on Novemebr 12, 2016 in Oslo, Norway. AFP PHOTO / NTB SCANPIX / VIDAR RUUD +++ NORWAY OUT +++ (Photo credit should read VIDAR RUUD/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ουγγαρία νίκησε με 1-0 τη Νορβηγία στο Όσλο, έτσι απέκτησε σπουδαίο προβάδισμα για πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. Το γκολ από τον Κλάινχαϊσλερ στο ντεμπούτο του, 100άρης ο Κίραϊ (video)

Η αυλαία των μπαράζ για τα προκριματικά του Euro 2016 άνοιξε με "διπλό" στο Όσλο, καθώς η Ουγγαρία νίκησε με 1-0 τη Νορβηγία στο "Ούλεβαλ".

Οι Μαγυάροι απέκτησαν έτσι σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης στα τελικά της Γαλλίας, με την ρεβάνς να διεξάγεται σε 3 ημέρες, δηλαδή το βράδυ της Κυριακής στην Βουδαπέστη.

Το ματς στο Όσλο ξεκίνησε με μία καταπληκτική επέμβαση του Γκάμπορ Κίραϊ στο σουτ Σκιέλμπρεντ. Ο 39άχρονος τερματοφύλακας, ο οποίος φοράει πάντα φόρμα, δεν δέχτηκε τελικά γκολ σε ένα ιστορικό ματς, καθώς πέραν από κρισιμότατο, ήταν το 100ό στην διεθνή του καριέρα (προφέρεται Κίραϊ και όχι Κίραλι).

Στο 26ο λεπτό επετεύχθη το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με τον Λάσλο Κλάινχαϊσλερ να είναι ο σκόρερ με εξαιρετικό σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή, αλλά με το Νορβηγό πορτιέρε, Έριαν Νίλαντ, να έχει μεγάλη ευθύνη.

Το εντυπωσιακό πάντως για το γκολ είναι πως ο Λάσλο Κλάινχαϊσλερ το πέτυχε στο διεθνές του ντεμπούτο. Πρόκειται για 21άχρονο μέσο που προβιβάστηκε από την εθνική U21 και αγωνίζεται στην Puskás FC.

Σε όλο το ματς για τους Νορβηγούς έπαιξε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί του Ολυμπιακού, όπως και για τους Ούγγρους ο Κρίστιαν Νέμετ που έχει περάσει από ΑΕΚ, Ολυμπιακό Πειραιώς και Ολυμπιακό Βόλου (προφέρεται Νέμετ και όχι Νέμεθ).

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για την Ουγγαρία επί της Νορβηγίας μετά από 33 χρόνια, ενώ οι Μαγυάροι είναι κοντά σε πρόκριση σε Euro για πρώτη φορά μετά από αυτό του 1972, ενώ τελευταία τους μεγάλη διοργάνωση είναι το Μουντιάλ 1986.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νίλαντ, Ελαμπντελαουί, Χόβλαντ, Φόρεν, Χέγκλι, Τέτε, Γιόχανσεν, Σκιέλμπρεντ (86' Χέλαντ), Μπέργκετ (61' Ελιουνουσί), Χένρικσεν, Σέντερλουντ (61' Πέντερσεν).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Φιόλα, Γκούζμις, Λανγκ, Κάνταρ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ (72' Νάγκι), Έλεκ, Νέμετ, Τζούτζακ (76' Λόβρεντσιτς), Σάλαι (92' Πρίσκιν).

Ουγγρική νίκη στη Νορβηγία

Τα πρώτα ματς των μπαράζ:

Πέμπτη

Νορβηγία - Ουγγαρία 0-1 (26' Κλάινχαϊσλερ)

Παρασκευή

Βοσνία - Ιρλανδία (21:45)

Σάββατο

Ουκρανία - Σλοβενία (19:00)

Σουηδία - Δανία (21:45)

*ρεβάνς 3 μέρες μετά

Νορβηγία - Ουγγαρία 0-1

Τα groups δυναμικότητας

1ο group

Γαλλία

Ισπανία

Γερμανία

Αγγλία

Πορτογαλία

Βέλγιο

2ο group

Ιταλία

Ρωσία

Ελβετία

Αυστρία

Κροατία

Βοσνία***

3ο group

Ουκρανία***

Τσεχία

Σουηδία***

Πολωνία

Ρουμανία

Σλοβακία

4ο group

Ουγγαρία***

Τουρκία

Ισλανδία

Ουαλία

Αλβανία

Βόρειος Ιρλανδία

***οι ομάδες με τα αστεράκια είναι οι 4 ισχυρές των μπαράζ και φυσικά μπορεί να αποκλειστούν από τις 4 ανίσχυρες

****η Τσεχία μπορεί να ανέβει στο 2ο και η Τουρκία μπορεί να ανέβει στο 3ο

*****η κλήρωση για τους ομίλους στα τελικά του Euro 2016 θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι

Ουγγρική νίκη στη Νορβηγία
TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ