EURO

Oργή Αλβανών για την τιμωρία της UEFA

Oργή Αλβανών για την τιμωρία της UEFA

Η απόφαση της UEFA για την τύχη του Σερβία-Αλβανία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Διαβάστε τι δήλωσαν για την τιμωρία της Αλβανίας ο πρωθυπουργός της χώρας και ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Είμαι απογοητευμένος από μία ποινή που δεν μας δίνει δικαιοσύνη. Κατανοώ την πειθαρχική επιτροπή αλλά πιστεύω πως είναι δύσκολο για μας να αποδεχτούμε μία απόφαση που μας βγάζει χαμένους σε όλα τα μέτωπα.

Μας αφαίρεσαν ακόμα και αυτό που είχαμε κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο. Τι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν;", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αλβανίας, Τζάνι Ντε Μπιάζι, απογοητευμένος από την απόφαση της UEFA να κατακυρώσει με 3-0 υπέρ της Σερβίας το ματς μεταξύ των δύο ομάδων στις 14 Οκτωβρίου που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω επεισοδίων.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Ιταλός τεχνικός που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αλλά και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου:

"Με την απόφασή της η UEFA δεν απένειμε δικαιοσύνη για αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι. Είναι ένα αρνητικό σημάδι απέναντι στο ρατσισμό και στη βία", τόνισε ο Νο 1 πολίτης της χώρας, ο οποίος πρόσθεσε πως θα στηρίξει απόλυτα την αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον νομικό της αγώνα κατά της απόφασης.

Φυσικά, οργή επικρατεί και στην πλευρά της Σερβίας καθώς ναι μεν πήρε το ματς στα χαρτιά με 3-0 αλλά της αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί για τη συμπεριφορά των οπαδών της ενώ θα κληθεί να δώσει τα δύο επόμενα παιχνίδια στην εδρα της χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Επιπλέον, η κάθε ομοσπονδία θα κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο 100.000 ευρώ.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ