EURO

Όλο το Παρίσι, μία φυλασσόμενη ζώνη

Όλο το Παρίσι, μία φυλασσόμενη ζώνη

Η Αστυνομική Διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας έχει κινητοποιήσει 4.000 αστυνομικούς για την ασφαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού Γαλλία - Πορτογαλία στο Stade de France

Ο τελικός του Euro 2016 μεταξύ της Γαλλίας και της Πορτογαλίας αρχίζει στις 22:00 την Κυριακή (10/7), όμως για τη γαλλική αστυνομία έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα. Με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι να είναι νωπά, οι αρχές ασφαλείας έχουν λάβει αυστηρότατα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού στο Σταντ ντε Φρανς.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης, περίπου 1.300 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο παριζιάνικο γήπεδο, 1.400 θα αναλάβουν τη διαφύλαξη της τάξης στο "Ζώνη Φιλάθλων" και 700 θα περιπολούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, οι ειδικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή και ανά πάσα στιγμή, θα είναι έτοιμες να επέμβουν.

Με απόφαση του επικεφαλής των μέτρων τάξης, απαγορεύτηκε η πρόσβαση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης καθ' όλο το 24ώρο. Επίσης, απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίσματα από τις πλατείες και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στις κεντρικές οδούς.

Όπως ανέφεραν στα γαλλικά ΜΜΕ, αξιωματικοί της Αστυνομίας, τα μέτρα που ισχύουν στον τελικό του Euro 2016, είναι πολλαπλάσια των αντίστοιχων που είχαν ληφθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998... Άλλες εποχές, άλλες προκλήσεις...

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ