EURO

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του Γκέρα για τα παιδικά του χρόνια

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του Γκέρα για τα παιδικά του χρόνια

Ο Ζόλταν Γκέρα έγραψε ιστορία στα γήπεδα της Γαλλίας όμως για να φτάσει ως εδώ, πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Διαβάστε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια όπως τα αποκάλυψε σε συνέντευξή του.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Αυτό μπορεί να το προσυπογράψει ο Ζόλταν Γκέρα, που αυτή την περίοδο είναι πρωταγωνιστής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική Ουγγαρίας, με το Νο 10 των Μαγυάρων να παραδέχεται σε συνέντευξή του στην "Gazzetta dello Sport" πως στην παιδική του ηλικία είχε διαπράξει άπειρα λάθη μέχρι να βρει το... σωστό δρόμο.

"Από μικρός έπινα, κάπνιζα και έπαιρνα ναρκωτικές ουσίες. Πήγαινα συνέχεια στο καζίνο: δεν μπορούσα να μπω μέχρι τα 18 μου χρόνια όμως, περνώντας από μία μικρή πόρτα, έμπαινα μέσα. Ήθελα να γίνω εγκληματίας, ένας "νονός", κάποιος που θα τον φοβόντουσαν και θα τον έτρεμαν όλοι, κάποιος που ληστεύει και είναι πάντα μέσα σε μπελάδες", τόνισε στην αποκαλυπτική συνέντευξή του ο Ούγγρος επιτελικός μέσος, και συνέχισε:

"Κάποια στιγμή άρχισα να χάνω προπονήσεις με την ομάδα μου. Είχαμε φτιάξει μία συμμορία που έσπασε τα παράθυρα θεωρώντας πως είχε πλάκα. Για 4-5 χρόνια είχα αφήσει το ποδόσφαιρο και οι γιατροί μου έλεγαν πως δεν θα έφτανα ποτέ σε υψηλό επίπεδο. Πάρα πολύ αλκοόλ, πάρα πολλές παράνομες ουσίες.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του Γκέρα για τα παιδικά του χρόνια

Είχα γίνει πολύ παχύς. Συχνά διέκοπτα την προπόνηση επειδή είχα πόνο στις αρθρώσεις. Σταματούσα κάθε 20 λεπτά και έριχνα κρύο νερό στα πόδια μου επειδή πονούσαν τα κόκκαλά μου. Είμαι τυχερός που δεν κατέληξα στη φυλακή ή ακόμα χειρότερα, νεκρός. Ήμουν ένα βήμα πριν την αυτοκτονία".

Τι ήταν όμως αυτό που του έσωσε τη ζωή; Ο Γκέρα παραδέχεται ότι τον βοήθησε ο πατέρας του. "Με έφερε στην εκκλησία. Ήμουν σοκαρισμένος βλέποντας άτομα που χαμογελούσαν και τραγουδούσαν. Κάποια στιγμή συνάντησαν έναν πάτερ στο δρόμο και τον ρώτησα για ποιο λόγο ήταν χαρούμενοι.

Μου είπε ότι αντιλαμβάνονταν την παρουσία του Θεού και αισθάνθηκα καλά. Μία ημέρα, επιστρέφοντας από ένα παιχνίδι, άρχισα να προσεύχομαι, να μπορέσω να γίνω ένας πραγματικός ποδοσφαιριστής".

Σημειώνεται πως με το γκολ που σημείωσε πριν λίγες ημέρες απέναντι στην Πορτογαλία ( ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της ιστοσελίδας της UEFA ως το κορυφαίο της φάσης των ομίλων), ο Γκέρα έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Euro, βρίσκοντας τα αντίπαλα δίχτυα σε ηλικία 37 ετών και 62 ημερών.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ