EURO

Οι "ντόπες" του Κριστιάνο στον Μοουτίνιο

Οι "ντόπες" του Κριστιάνο στον Μοουτίνιο

Ο Ζοάο Μοουτίνιο ήταν διστακτικός να εκτελέσει πέναλτι στο ματς με την Πολωνία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ως φύσει και θέσει ηγέτης της εθνικής Πορτογαλίας τον προέτρεψε να το κάνει. (video)

Αν και στην αρχή, έμοιαζε να είναι διαμάχη μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζοάο Μοουτίνιο - ίσως κι από την ένταση της στιγμής πριν ξεκινήσει η διαδικασία των πέναλτι - μόνο έτσι δεν ήταν. Σε αυτό βοήθησε και η εξήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φερνάντο Σάντος, αλλά και η απόδοση του διαλόγου μεταξύ των δύο Ιβήρων.

Σε αυτόν φαίνεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο να "ντοπάρει" ψυχολογικά και να παροτρύνει τον Ζοάο Μοουτίνιο να εκτελέσει το πέναλτι, να προσπαθεί να τον απελευθερώσει από το ευνόητο άγχος της διαδικασίας. Ο άσος της Μονακό ήταν διστακτικός λόγω ενοχλήσεων που ένιωθε κατά τη διάρκεια του προημιτελικού με την Πολωνία. Αλλά ο Κριστιάνο, φύσει και θέσει ηγέτης της εθνικής Πορτογαλίας, τον στήριξε εμπράκτως:

"Πήγαινε να χτυπήσεις (σ.σ το πέναλτι), πήγαινε να χτυπήσεις. Χτυπάς καλά. Εάν χάσουμε, ας γαμ$%^. Πήγαινε, προσωπικότητα, έλα, προσωπικότητα. Εσύ χτυπάς καλά. Ο,τι θέλει ο Θεός, (ας γίνει)", ακούγεται χαρακτηριστικά στο παρακάτω βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν στη σωστή του διάσταση έδωσε κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, κατά τη συνέντευξη Τύπου: "Ο Ζοάο (σ.σ Μοουτίνιο) ήταν ένας από τους δύο που υπολόγιζα να εκτελέσουν πρώτοι πέναλτι. Αλλά, ένιωσε μια μικρή ενόχληση στο πόδι και δεν ήταν στις κατάλληλες συνθήκες για να αναλάβει τον ρόλο. Ο Κριστιάνο σε μια υποδειγματική εκτέλεση του ηγετικού του ρόλου του είπε έλα, έχε αυτοπεποίθηση και θα σκοράρεις. Και σκόραρε".

Υπενθυμίζεται ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε πρώτο, ο Ζοάο Μοουτίνιο το τρίτο πέναλτι κι αμφότεροι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Λούκας Φαμπιάνσκι.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ