EURO

Οι "Έλληνες" του EURO 2016

Οι "Έλληνες" του EURO 2016

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τους παίκτες που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται ακόμα στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχουν πιθανότητες να ταξιδέψουν στην Γαλλία για το EURO 2016.

Την Τρίτη (17/11) ολοκληρώθηκε η φάση των πλέι οφ για το EURO 2016 με την Ουκρανία και την Σουηδία να παίρνουν τα δυο τελευταία εισιτήρια για τη σπουδαία διοργάνωση. Έτσι, έχει συμπληρωθεί ο χάρτης των 24 ομάδων που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του EURO, με την κλήρωση των έξι ομίλων να πραγματοποιείται στις 12/12 του 2015.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις "24" χώρες. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα έχουμε εκπροσώπους στα γήπεδα της Γαλλίας. Αρκετοί ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Super League ή αγωνίζονται ακόμα στην Ελλάδα θα πάνε στο EURO.

Εκτός από παίκτες, όμως, έχουμε και προπονητές! Συγκεκριμένα Άνχελ Ιορντανέσκου ( παλαιός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας), Μπερντ Στορκ ( διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού), Κρις Κόουλμαν ( προπονητής της ΑΕΛ) και Φερνάντο Σάντος θα βρεθούν στην Γαλλία με Ρουμανία, Ουγγαρία, Ουαλία και Πορτογαλία.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις χώρες και τα πρόσωπα που σε λίγους μήνες θα λάμψουν στο EURO. Από κάτω οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκαν στην Ελλάδα.

Πορτογαλία: Φερνάντο Σάντος ( προπονητής ), Αντελίνο Βιεϊρίνια, Μπρούνο Άλβες.

Βέλγιο: Κέβιν Μιραλάς.

Ελβετία: Παϊτίμ Κασάμι.

Κροατία: Ντάνιελ Πράνιτς, Μάριν Λέοβατς, Γκόρντον Σίντελφελντ.

Πολωνία: Γιάκουμπ Βαβζίνιακ.

Ρουμανία: Άνχελ Ιορντανέσκου ( προπονητής ), Ραζβάν Ρατς, Λουσιάν Σανμαρτεάν, Ντόριν Γκοϊάν.

Σλοβακία: Ρόμπερτ Μακ, Έρικ Σάμπο, Βλάντιμιρ Βάις, Μίροσλαβ Στοχ, Πάβολ Φάρκας, Τόμας Κοσίτσκι.

Ισλανδία: Άλφρεντ Φινμπόγκασον, Έιντουρ Γκούντγιονσεν.

Ουαλία: Κρις Κόουλμαν ( προπονητής ).

Αλβανία: Άντι Λίλα, Έργκις Κάτσε, Χαμντί Σαλίχι.

Βόρεια Ιρλανδία: Ρόι Κάρολ.

Ουγγαρία: Μπερντ Στορκ ( προπονητής ), Μπάλας Μέγιερι, Άνταμ Πίντερ, Κρίστιαν Νέμεθ.

Τσεχία: Τόμας Νέτσιντ, Ντάβιντ Λαφάτα.

Σουηδία: Μάρκους Μπεργκ, Τζίμι Ντουρμαζ, Ρόμπιν Όλσεν, Μίκαελ Άντονσον.

Που έπαιξαν (ή παίζουν ακόμα)

ΠΑΟΚ (11): Φερνάντο Σάντος, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Μάριν Λέοβατς, Γκόρντον Σίλντενφελντ, Ραζβάν Ρατς, Ρόμπερτ Μακ, Έρικ Σάμπο, Μίροσλαβ Στοχ, Έργκις Κάτσε, Τόμας Νέτσιντ, Ρόμπιν Όλσεν.

Ολυμπιακός (9): Κέβιν Μιραλάς, Παϊτίμ Κασάμι, Βλάντιμιρ Βάις, Άλφρεντ Φινμπόγκανσον, Ρόι Κάρολ, Μπερντ Στορκ, Μπάλας Μέγιερι, Κρίστιαν Νέμεθ, Τζίμι Ντουρμαζ.

Παναθηναϊκός (7): Φερνάντο Σάντος, Ντάνιελ Πράνιτς, Γκόρντον Σίλντενφέλντ, Γιακούμπ Βαβζίνιακ, Λουσιάν Σανμαρτεάν, Μάρκους Μπεργκ, Μίκαελ Άντονσον.

ΑΕΚ (3): Μπρούνο Άλβες, Έιντουρ Γκούντγιονσεν, Κρίστιαν Νέμετ.

Ξάνθη (2): Ντάβιντ Λαφάτα, Παβόλ Φάρκας.

Αστέρας Τρίπολης (2): Ντόριν Γκοϊάν, Τόμας Κοσίτσκι.

ΑΕΛ (1): Κρις Κόουλμαν.

ΠΑΣ Γιάννινα (1): Άντι Λίλα.

Πανιώνιος (1): Χαμντί Σαλίχι.

Λεβαδειακός (1): Άνταμ Πίντερ

Φυσικά δεν σημαίνει πως όλοι θα πάνε στο EURO 2016, καθώς ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι αποστολές, όμως όλοι τους συμμετείχαν με τα χρώματα των εθνικών τους ομάδας σε ματς τον τελευταίο ένα χρόνο.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ