EURO

Οι αμοιβές των προπονητών στο Euro 2016

Οι αμοιβές των προπονητών στο Euro 2016

Ο Ρόι Χόντσον είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ομοσπονδιακός τεχνικός εκ των 24 που θα βρεθούν στην τελική φάση του Euro 2016. Όγδοος καλύτερα αμειβόμενος ο Φερνάντο Σάντος. Δείτε αναλυτικά τη λίστα.

Μπορεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αλβανίας, Τζάνι ντε Μπιάζι, να λαμβάνει υψηλότερες αποδοχές από τους ομολόγους του στις αντίστοιχες των Σουηδίας και Ρωσίας; Ποιος ομοσπονδιακός τεχνικός - μη πρωτοκλασάτης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής δύναμης - έχει διεισδύσει στην πεντάδα των καλύτερα αμειβομένων συναδέλφων του; Πόσες είναι οι μηνιαίες και ετήσιες αποδοχές των τριών τεχνικών που έχουν περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, Κρις Κόουλμαν, Φερνάντο Σάντος και Άνχελ Ιορντανέσκου; Ποιος προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του;

Από τη λίστα, φαίνεται ότι ο καλύτερα αμειβόμενος ομοσπονδιακός τεχνικός, είναι αυτός της εθνικής Αγγλίας, Ρόι Χόντσον. Ο 68χρονος τεχνικός λαμβάνει ετήσιες αποδοχές ύψους 5.000.000 ευρώ, με τον ομόλογό του της Ιταλίας κι επόμενο τεχνικό της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 4.600.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός ακόμη μιας γειτονικής χώρας, της Τουρκίας. Εντύπωση για το γεγονός ότι "σπάει" την αλληλουχία των παραδοσιακά ποδοσφαιρικών δυνάμεων στην κατάταξη, μιας έτσι κι αλλιώς οι Τούρκοι συνηθίζουν να αμείβουν καλά τεχνικούς και ποδοσφαιριστές είτε σε συλλογικό, είτε σε εθνικό επίπεδο.

Οι αμοιβές των προπονητών στο Euro 2016
© REUTERS

Γιόακιμ Λεβ (Γερμανία), Βιθέντε ντελ Μπόσκε και Ντιντιέ Ντεσάμπ (Γαλλία) ακολουθούν στην τέταρτη, πέμπτη κι έκτη θέση αντίστοιχα. Στην όγδοη θέση συναντάμε τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας και νυν της αντίστοιχης της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος.

Ο πρώην τεχνικός των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ λαμβάνει κάθε μήνα 100.000 ευρώ, τουτέστιν 1.200.000 το χρόνο. Στη 12η θέση συναντάμε τον Λαρς Λάγκεκρμπακ, ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Ισλανδίας, την οποία η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση την Τρίτη. Ο Σουηδός παίρνει 430.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο ομόλογός του της Αλβανίας, Τζάνι ντε Μπιάζι, 280.000 ευρώ.

Οι αμοιβές των προπονητών στο Euro 2016
MEDIAFAX FOTO

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ και νυν της εθνικής Ουαλίας, Κρις Κόουλμαν, είναι στη 15η θέση και λαμβάνει 20.000 ευρώ λιγότερα από τον προηγούμενο, ενώ στην παραπροτελευταία θέση (22η θέση) βρίσκεται ένα ακόμη πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και νυν της Ρουμανίας, Άνχελ Ιορντανέσκου, με 120.000 ευρώ ετήσιο μισθό.

Αυτός του Μπερντ Στορκ, πρώην τεχνικού των Ακαδημιών του Ολυμπιακού και νυν της εθνικής Ουγγαρίας, δεν είναι γνωστός ενώ αυτός της εθνικής Ρωσίας, Λεονίντ Σλούτσκι, προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Αναλυτικά όλη η λίστα:

Οι αμοιβές των προπονητών στο Euro 2016
TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ