EURO

O Roy Hodgson "έριξε" το Twitter

MARSEILLE, FRANCE - JUNE 11: Roy Hodgson manager of England looks on prior to the UEFA EURO 2016 Group B match between England and Russia at Stade Velodrome on June 11, 2016 in Marseille, France. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
MARSEILLE, FRANCE - JUNE 11: Roy Hodgson manager of England looks on prior to the UEFA EURO 2016 Group B match between England and Russia at Stade Velodrome on June 11, 2016 in Marseille, France. (Photo by Lars Baron/Getty Images) GETTY IMAGES

Αυτό που έπαθε η Αγγλία στο Euro 2016 δεν είναι κάτι που της συνέβη πρώτη φορά. Επί ημερών Roy Hodgson είναι η τρίτη. Όταν λοιπόν, ο 68χρονος... διάβασε την επιστολή παραίτησης, οι χρήστες του Twitter έκαναν πάρτι!

H λέξη "england" έγινε το κυρίαρχο trend στο Twitter -παγκοσμίως- τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας 27/6 και συνέχισε να ηγείται της λίστας έως τις 05.00, οπότε έδωσε τη σκυτάλη... στο hashtag #thebachelorette -βάσει του trends24.in. Νωρίτερα, από τις 22.00 έως τις 00.00 στο Νο1 βρισκόταν το #ENGICE.

O Roy Hodgson "έριξε" το Twitter

Καταλαβαίνεις συνεπώς, ότι υπήρχε μια κινητικότητα, ένα έντονο ενδιαφέρον, την ώρα που οι Άγγλοι και οι Ισλανδοί έδιναν τη μάχη τους για τους "16" του Euro 2016 , αλλά κυρίως όταν πια όλα είχαν τελειώσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών εν τω μεταξύ, είχαν επικεντρώσει σε ένα πρόσωπο: τον Roy Hodgson. Για αυτό και στο Ηνωμένο Βασίλειο (συγγνώμη, αλλά δεν έγινε μέτρηση ΜΟΝΟ στην Αγγλία) ο 68χρονος προπονητής ήταν το απόλυτο trend για μια ολόκληρη ώρα!

O Roy Hodgson "έριξε" το Twitter

Εικάζω πως έχετε δει κάποια από τα tweets που αφορούσαν τον τύπο που έλαβε το ποσό των 17.548.166 ευρώ (£14.565.753), την Πρωτομαγιά του 2012 για να αναλάβει τα "λιοντάρια". Έως την παραίτηση του, τη Δευτέρα 27/6 , είχε ποσοστό επιτυχίας 27.3% στα τρία μεγάλα τουρνουά που κάθισε στον πάγκο (Euro 2012 -έφτασε στα προημιτελικά-, World Cup 2014 -τερμάτισε στην ουρά του Δ' ομίλου- και Euro 2016 -αποκλείστηκε στους "16").

Σε έντεκα ματς, μέτρησε 3 νίκες, πέντε ισοπαλίες και 3 ήττες. Είχε βέβαια, και το 10/10 στα προκριματικά για το Euro που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες στις οθόνες σας και στο σύνολο των 56 αγώνων, έχασε μόνο 8 παιχνίδια. Προφανώς, τα πιο σημαντικά. Να στο δώσω όμως, και πιο απλά.

0 ήταν οι νίκες του σε knockout παιχνίδια των μεγάλων διοργανώσεων.

27.3% το ποσοστό επιτυχία σε Euro και World Cup.

2 οι παίκτες που έφτασαν διψήφιο αριθμό γκολ, επί των ημερών του Hodgson: ο Rooney και ο Welbeck. Για την ιστορία, οι Harry Kane και Jamie Vardy σκόραραν μαζί φέτος στην Premier League 49 γκολ.

83 ήταν τα σουτ των Άγγλων, στο Euro 2016.

36 από τα σουτ, ήταν εκτός... προορισμού.

Στα highlights του εξ όσων έκανε στα γήπεδα της Αγγλίας ο Βρετανός, ήταν οι 6 αλλαγές πριν το ματς με τη Σλοβακία. Πώς αποφάσιζε για το ρόστερ κάθε αγώνα;

Στο ίδιο παιχνίδι, έκανε έναν ωραιότατο διάλογο... με τον εαυτό του.

Το ρεζουμέ τις Αγγλίας, τις δυο τελευταίες εβδομάδες, αποτυπώθηκε σε ένα απλό, μικρό, λυτό και περιεκτικό video ενός από τους χιλιάδες ανθρώπους που πόσταραν στο Twitter κάτι σχετικό με τον τύπο που έχει δουλέψει πολλάκις στην τεχνική επιτροπή της UEFA, που μελετά τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ήταν μέλος της ίδιας επιτροπής που συγκρότησε η FIFA, για το World Cup του 2006. Στις 20/10 του 2013 μαζί με τον Rio Ferdinand ορίστηκαν στην 9μελη επιτροπή που δημιούργησε η Football Association, για να βελτιώσουν την κατάσταση (βλ. το παιχνίδι) στην εθνική.

Πριν δεις τι έκανε λάθος, όπως το κατέγραψαν οι φαν του σπορ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σου δείξω πώς αντέδρασαν οι Άγγλοι όταν άκουσαν πως υπέβαλε την παραίτηση του.

Φαν της Αγγλίας "συνελήφθησαν" να τραγουδούν σε βαγόνι του μετρό για την αποχώρηση του Hodgson, δανειζόμενοι το ρυθμό του "ύμνου" αυτού του Euro "Will Grigg's on fire" και φτιάχνοντας τους στίχους ως εξής: "He is going home, Roy Hodgson is going home (2), Hodgson is been fired, NO defense is terrified"!

Άκου όμως, και τι είπε στους παίκτες του, μετά τον αποκλεισμό

Ένας χρήστης του Twitter προσπάθησε να καταλάβει την τακτική που ακολούθησε η αγγλική ομάδα, στο ματς με την Ισλανδία και κατέληξε σε αυτό.

Ένας άλλος προσπάθησε να μπει στο μυαλό του προπονητή -συνδυάζοντας αυτήν τη "βουτιά", με τη στιγμή που κατάλαβε ότι τον "παίρνει" η κάμερα του γηπέδου, το βράδυ της Δευτέρας (27/6).

Η χάρη του έφτασε μέχρι και το Game of thrones.

Το αρχικό πλάνο του πρωταγωνιστή των "τιτιβισμάτων" ήταν να κάνει πολύ συγκεκριμένο delivery στον αγώνα με τους Ισλανδούς, αλλά το πλάνο δεν ήταν επιτυχημένο. Τι delivery; Δες.

Δες και τη στιγμή που αποφάσισε πως όλα είχαν τελειώσει.

Για να καταφέρει να διανύσει την απόσταση από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, μετά τον αποκλεισμό, έκρινε ότι έπρεπε να μεταμφιεστεί. Πώς;

Mε αυτά και με αυτά, αποχώρησε με το χαρακτηριστικό του βάδισμα.

Είχε γίνει ήδη σειρά cartoon, με τίτλο "Roy Honson & Space Monkey Euro 2016". Σε αυτή προβλήθηκε επεισόδιο για το βιβλίο που έχει με τακτικές, ένα επεισόδιο αφορούσε την επιθετική ανάπτυξη, άλλο την αντίδραση του για το Brexit (δεν είχε ιδέα) και γενικά, δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί.

Εξυπακούεται πως έγινε και σύνδεση με το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη (το σχετικό hashtag ήταν #brexit2, που έφτασε στο Νο6 της Σουηδίας, το Νο8 της Ιρλανδίας και το Νο11 στο Ηνωμένο Βασίλειο), με τον @gaviiinnn να εξηγεί πως "αντέδρασε ακαριαία και με μετριοφροσύνη και έδωσε στο 52% του λαού αυτό το οποίο ζήτησαν την Πέμπτη".

Αναφέρθηκε από πολλούς ότι "μόνο η Αγγλία μπορούσε να καταφέρει να βγει από την Ευρώπη δυο φορές, σε μια εβδομάδα".

Αυτομάτως, ο Hodgson έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού στη χώρα του "γιατί ξέρει πώς να φεύγει από την Ευρώπη".

Η αλήθεια είναι ότι πρόσφερε συγκινήσεις, αλλά όχι αυτές που θα ήθελαν οι Άγγλοι. Άλλες.

Tην αλήθεια, την αφήσαμε για το τέλος.

Αν δεν ξέρετε τον κύριο, πίσω από τη μάσκα, είναι ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου και υποψήφιος για την πρωθυπουργία, Boris Johnson, εκ των ηγετών της καμπάνιας "Brexit".

Γι αυτό και υπάρχει πάντα ο φοβερός και τρομερός κύριος Μάϊκ Μπάσετ. Η τελευταία ελπίδα της Αγγλίας!

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ