EURO

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πηδάει στο... Θεό!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πηδάει στο... Θεό!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο "πέταξε" στα 2 μέτρα και 88 εκατοστά (!) για να καρφώσει τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της Ουαλίας και υπενθύμισε σε όλους πως το άλμα του είναι από άλλον πλανήτη. Για την ακρίβεια μπορεί να συγκριθεί μόνο με παίκτες που αγωνίζονται στο NBA! Διαβάστε το story.

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεχάστηκε στον... αέρα και άνοιξε το σκορ για την Πορτογαλία στον ημιτελικό με την Ουαλία με εκπληκτική καρφωτή κεφαλιά, ο Γκάρι Λίνεκερ δε μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για τη μαγική ενέργεια του CR7 και έκανε το εξής σχόλιο στο Twitter: "Δεν έχω ξαναδεί ποτέ έναν παίκτη να σηκώνεται τόσο ψηλά και να πετάει τόσο πολύ όσο ο Ρονάλντο. Τι εκπληκτικός αθλητής".

Το εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη φάση είναι πως ο άλλοτε αρχισκόρερ και νυν παρουσιαστής στην αγγλική τηλεόραση δεν ήταν καθόλου υπερβολικός στην κρίση του για τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Πορτογαλίας αφού η πτήση του CR7 έγινε αντικείμενο θαυμασμού στα social media (πηδηξε στα 2 μέτρα και 88 εκατοστά, ενα μετρο ψηλοτερα απο το υψος του Ουαλού μπακ Τζειμς Κολινς που ηταν διπλα στη φαση) με πολλούς να αναρωτιούνται ποιό είναι το μυστικό του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πηδάει στο... Θεό!

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό αλλά ένα δεδομένο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Αυτό προέρχεται από έρευνα της Castrol, επίσημου χορηγού του Μουντιάλ του 2014, η οποία είχε προχωρήσει πριν μερικά χρόνια σε ορισμένες σωματομετρικές εξετάσεις και είχε αποφανθεί ότι: ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει την ικανότητα να πήδηξει 44 εκατοστά όταν κάνει επιτόπιο άλμα ενώ το άλμα του όταν τρέχει φτάνει τα 78 εκατοστά!

Πρόκειται φυσικά για ασύλληπτο δεδομένο, με τον αριθμό αυτό να είναι ανώτερο κατά 7 εκατοστά από το μέσο όρο των παικτών που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, στο ΝΒΑ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πηδάει στο... Θεό!
© IMAGO / BARCROFT MEDIA

Αν υπάρχει εξήγηση για αυτό το "θαύμα της φύσης"; Μία ικανοποιητική εξήγηση έχει να κάνει με τους μύες των ποδιών του 31χρονου άσου που είναι τρομερά γυμνασμένοι, με την περιφέρεια των τετρακεφάλων του να φτάνουν μέχρι και τα 62 εκατοστά. Υπολογίζεται μάλιστα ότι, σε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής που κάνει καθημερινά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σηκώνει σε σύνολο το βάρος 16 αυτοκινήτων.

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι ασχολούνται με το υπερφυσικό άλμα του CR7. Πριν από λίγα χρόνια σε αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League είχε πηδήξει πάνω από τον Πατρίς Εβρά (έφτασε στα 2 μέτρα και 45 εκατοστά, με τα πόδια του να σηκώνονται 80 εκατοστά από το έδαφος) σκοράροντας με το κεφάλι και μετά το φινάλε του ματς ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποθέωσε τον πρώην παίκτη του:

Real Madrid's Cristiano Ronaldo from Portugal jumps in between players as he tries to score during a Spanish Copa del Rey soccer match between Real Madrid and Osasuna at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Thursday, Jan. 9, 2014. (AP Photo/Andres Kudacki)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo from Portugal jumps in between players as he tries to score during a Spanish Copa del Rey soccer match between Real Madrid and Osasuna at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Thursday, Jan. 9, 2014. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

"Κατηγορούσα τον Εβρά μέχρι που είδα το ριπλέι, οπότε αισθάνθηκα λίγο ηλίθιος. Κανείς άλλος παίκτης δεν θα μπορούσε να το πετύχει αυτό, ούτε καν ο Μέσι". Μία άλλη φορά πήδησε στα 2 μέτρα και 80 εκατοστά και ο Μπενζεμά που είχε σηκωθεί ταυτόχρονα με αυτόν φάνηκε πως πηδούσε... εφημερίδα ενώ το διασημότερο γκολ του εν πτήσει ήταν αυτό κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε τελικό Copa del Rey (2011), με τον οποίο χάρισε στην Ρεάλ το τρόπαιο.

Ανάλογα γκολ, όπου κατέκτησε τους αιθέρες μέχρι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, έχει να επιδείξει και στην εποχή που μεγαλουργούσε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ πριν από μερικά χρόνια είχε προβληθεί εκπομπή στην αγγλική τηλεόραση όπου γινόταν ανάλυση της ειδικής τεχνικής του Κριστιάνο Ρονάλντο στα άλματά του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πηδάει στο... Θεό!
© ANDY HOOPER

Τα γκολ του "ιπτάμενου Ρονάλντο" που έχουν γράψει ιστορία

O Κριστιάνο Ρονάλντο πηδάει στα ύψη και ρίχνει κάτω τον Μπενζεμά

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφήνει στο έδαφος τον Εβρά και σκοράρει στο Ρεάλ-Μ.Γιουνάιτεντ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει κόντρα στην Τσέλσι στον τελικό του Champions League (2008)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει το Copa del Rey στην Ρεαλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει κοντρα σε Ντεπορτιβο πηδώντας 2 μέτρα και 60 εκατοστά

O Κριστιάνο Ρονάλντο εκτελεί τη Ρόμα ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αυτή είναι η η τεχνική που χρησιμοποιεί στα άλματά του του Κριστιανο Ροναλντο

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ