EURO

Ο Κλάτενμπεργκ σφυρίζει στον τελικό του Euro

Ο Κλάτενμπεργκ σφυρίζει στον τελικό του Euro

Ο Άγγλος διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα σφυρίξει την Κυριακή στο "Stade de France" τον τελικό του Euro 2016 Πορτογαλία-Γαλλία, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Οι τελευταίες επτά εβδομάδες είναι ξεχωριστές για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ όσον αφορά στην καριέρα του στη διαιτησία, αφού μετά τον τελικό του FA Cup (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Kρίσταλ Πάλας 2-1) και αυτόν του Champions League (Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 και στα πέναλτι νικήτρια η Ρεάλ) θα σφυρίξει και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακη στο Παρίσι (22:00) και θα βρει αντιμέτωπες την οικοδέσποινα Γαλλία και την Πορτογαλία.

Ο πρώην ηλεκτρολόγος γίνεται ο δεύτερος διαιτητής που διευθύνει την ίδια χρονιά τελικό Champions League και Euro (ο προηγούμενος ήταν ο Πέδρο Προένσα το 2012) ενώ στο βιογραφικό του μετράει ήδη την παρουσία του στον τελικό του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 αλλά και τον τελικό του Europa League το 2014.

Αυτό είναι το τέταρτο ματς στο οποίο θα σφυρίξει κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Κλάτενμπεργκ (Βέλγιο-Ιταλία, Τσεχία-Κροατία και Ελβετία-Πολωνία τα τρία προηγούμενα) ενώ γίνεται ο τρίτος Άγγλος που σφυρίζει σε τελικό Euro μετά τους Άρθουρ Έλις (1960) και Άρθουρ Χόλαντ (1964).

Σημειώνεται πως ο Κλάτενμπεργκ θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Σάιμον Μπεκ και Τζέικ Κόλιν ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ