EURO

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

Η Γαλλία με τρομερό σουτ του Παγέτ στο 89' νίκησε με 2-1 την Ρουμανία στην πρεμιέρα του Euro 2016. Είχε και ασίστ ο άσος της Γουέστ Χαμ που ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα (videos)

Η πρεμιέρα του Euro 2016 είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιμιτρί Παγέτ, ο οποίος με γκολάρα στο 89' χάρισε στην Γαλλία τη νίκη με 2-1 επί της Ρουμανίας, ενώ γενικότερα ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Ο άσος της Γουέστ Χαμ ήταν ο μόνος από τους "μπλε" που μπορούσε να δημιουργήσει, καθώς Πογκμπά και Γκριεζμάν δεν έκαναν καλό ματς, ενώ από δική του του σέντρα ο Ολιβιέ Ζιρού άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 57'.

Λόγω ανοησίας του Εβρά η Ρουμανία ισοφάρισε στο 65' με πέναλτι του Στάνκου, γενικότερα η ομάδα του Άνγκελ Ιορντανέσκου έκανε καλή εμφάνιση στο Παρίσι, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη... λόγω γκολάρας του Παγέτ.

Φυσικά ψηφίστηκε man of match, ενώ μετά από αυτόν ο καλύτερος ήταν ο Εν'Κολό Καντέ, ο αμυντικός χαφ της Λέστερ, με πολλές επιτυχημένες επεμβάσεις και πάσες, όπως αυτή στο γκολ του Παγέτ.

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ
Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

Γαλλία - Ρουμανία 2-1

Σκόρερς: 57' Ζιρού, 89' Παγέτ / 65' πέν. Στάνκου

Γήπεδο: "Stade de France", Παρίσι

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το Euro 2016 δεν ήταν για την διοργανώτρια, αλλά για τους Ρουμάνους στο 4ο λεπτό, με τον Στάνκου μετά από εκτέλεση κόρνερ να βρίσκεται μόνος στην μικρή περιοχή, να πλασάρει, αλλά την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Λορίς!

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

Η Γαλλία έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο 10', με την κοντινή κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού να περνά άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταταρουσάνου, έπειτα από μπαλιά του Ντιμιτρί Παγέτ από αριστερά.

Στο 14' οι "μπλε" είχαν δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Αντουάν Γκριεζμάν, μετά την σέντρα του Σανιά και την αδυναμία της άμυνας να διώξει, ενώ τον μπακ της Μάντσεστερ Σίτι είχε τροφοδοτήσει με τρομερή μπαλιά του Πολ Πογκμπά.

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

Ξανά έχασε σπουδαία ευκαιρία ο Γκριεζμάν στο 36', με αριστερό πλασέ στην κίνηση από την εξαιρετική πάσα του Παγέτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Σαπουνάρου και περνά κόρνερ, αλλά λανθασμένα να δίνεται άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής, Βίκτορ Κάσαϊ, δεν έδωσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή για κλοτσιά του Κοσιελνί στον Αντόνε, ενώ στο 45'+1 ο Ζιρού αστόχησε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι σε κόρνερ του Παγέτ.

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

Όπως το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο, με σπουδαία ευκαιρία του Στάνκου, ο οποίος στο 48' κοντρόλαρε με το στήθος όντας μόνος έξω από την μικρή περιοχή (μπαλιά Στάντσιου), σούταρε στην κίνηση, αλλά αστόχησε.

Εν συνεχεία ο Ντιμιτρί Παγέτ ανέλαβε δράση, στο 52' τροφοδότησε τον Ζιρού, στο 57' τον Πογκμπά και αφού αμφότεροι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ταταρουσάνου, ο άσος της Γουέστ Χαμ στο 58' έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Ολιβιέ Ζιρού άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ
Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

Η γαλλική χαρά κράτησε λίγα λεπτά, καθώς στο 64' ο Πατρίς Εβρά ανέτρεψε στην περιοχή τον Νικολάε Στάντσιου, έτσι ο Κάσαϊ έδειξε την βούλα του πέναλτι και από τα 11 βήματα ο Μπογκντάν Στάνκου νίκησε τον Ουγκό Λορίς και ισοφάρισε σε 1-1.

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ
Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

Ενώ όλα έδειξαν πρεμιέρα στο Euro 2016 με έκπληξη, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο Ντιμιτρί Παγέτ, με μία γκολάρα στο 89' χάρισε τη νίκη στην Γαλλία! Νέα εξαιρετική προσπάθεια από τον άσο του Γουέστ Χαμ και με φανταστικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο "γάμα" του Ταταρουσάνου, διαμορφώνοντας τον τελικό 2-1.

Στις καθυστερήσεις ο Παγέτ αντικαταστάθηκε από τον Μουσά Σισοκό και αποθεώθηκε, με τον νεαρό άσο να συγκινείται και να βγαίνει δακρυσμένος από το γήπεδο!

Νίκη η Γαλλία με "μαγικό" Παγέτ

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77' Μαρσιάλ), Ματουιντί, Γκριεζμάν (66' Κομάν), Παγέτ (92' Μουσά Σισοκό), Ζιρού.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Χομπάν, Στάντσιου (72' Κιπτσίου), Πιντιλί, Πόπα (82' Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61' Αλιμπέκ).

Γαλλία - Ρουμανία 2-1 (highlights)

Γαλλία - Ρουμανία 2-1 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ