EURO

Νήσοι Φερόε - Ελλάδα 2-1

Νήσοι Φερόε - Ελλάδα 2-1
INTIME SPORTS

Όνειρα τέλος για την Ελλάδα, που γνώρισε νέα ντροπιαστική ήττα από τα Φερόε, αυτή τη φορά με σκορ 2-1. Χάνσον (32'), Όλσεν (70') και Παπασταθόπουλος (84') τα γκολ της αναμέτρησης.

Έτσι όπως τα είχε... καταφέρει η Εθνική ομάδα στα πρώτα 5 παιχνίδια του group F για τα προκριματικά του Euro 2016, η εκτός έδρας αναμέτρηση με τα Νησιά Φερόε είχε χαρακτήρα τελικού, καθώς κάθε ενδεχόμενο στραβοπατήματος θα της στερούσε αυτομάτως κάθε ελπίδα που είχε μείνει για πρόκριση, έστω και μέσω της 3ης θέσης και την διαδικασία των μπαράζ.

Το "διπλό" της Ουγγαρίας επί της Φινλανδίας είχε ήδη φροντίσει να κάνει ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη τη νίκη της Ελλάδας στο "Tórsvøllur".

Το ματς ωστόσο εξελίχθηκε σε νέο εφιάλτη. Αφού πέταξε το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια και στην επανάληψη δέχθηκε ένα δεύτερο τέρμα κόντρα στην ροή του ματς, η Εθνική έφυγε ξανά με σκυμμένο το κεφάλι κόντρα στα Νησιά Φερόε, αφού το τέρμα του Παπασταθόπουλου απλά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Tórsvøllur"

Διαιτητής: Χάγκεν (Νορβηγία)

Βοηθοί: Νέμπεν (Νορβηγία), Ένγκαν (Νορβηγία)

Ν. ΦΕΡΟΕ (Όλσεν): Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12' λ.τ. Ντάβιντσεν), Χολστ (74' Φερό), Βατνχάμαρ, Έντμουντσον (90+2' Γιόνσεν), Χάνσεν.

ΕΛΛΑΔΑ (Μαρκαριάν): Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Κονέ (81' Φούντας), Καρέλης, Φετφατζίδης (71' Κολοβός), Μήτρογλου.

Γκολ: 32' Χάνσον, 70' Όλσεν / 84' Παπασταθόπουλος

Κάρτες: 27' Μπενιάμινσεν, 55' Χάνσεν, 76' Φερό, 84' Όλσεν / 57' Τοροσίδης, 90' Καρέλης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Βρήκε σε ξέρα και βούλιαξε

Ο δυνατός αέρας, ο αγωνιστικός χώρος (πλαστικός χλοοτάπητας) και η ενέργεια με την οποία μπήκαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του αγώνα, έφεραν σάστισμα στην Εθνική μας ομάδα. Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα ο Έντμουντσον εκμεταλλεύθηκε όλα τα παραπάνω και από μακριά δοκίμασε να νικήσει τον Καρνέζη, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Ο γκολκίπερ της Ελλάδας έκανε μια εξαιρετική επέμβαση στο 7ο λεπτό, σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή, με τους παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν να μην μπορούν να βρουν πατήματα και ρυθμό στην αναμέτρηση.

Μετά τα πρώτα 15 λεπτά στο "Tórsvøllur", η Ελλάδα άρχισε να ισορροπεί και να επισκέπτεται με καλύτερες προϋποθέσεις την εστία του Νίλσεν. Στο 18' ο πορτιέρε των Νήσων Φερόε αντέδρασε σωστά στην γυριστή κεφαλιά του Μήτρογλου, διώχνοντας σε κόρνερ.

Τα προβλήματα της Εθνικής στην δημιουργία από τον άξονα συνεχίζονταν. Αργή ανάπτυξη, εντελώς προβλέψιμη, χωρίς αποφασιστικότητα και με διεκδικούμενες πάσες στην μεσαία γραμμή, το σύνολο του Μαρκαριάν δυσκολευόταν στην παραγωγή φάσεων μέσα από την αντίπαλη περιοχή.

Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι έδιναν όσο πλάτος μπορούσαν επιθετικά προκειμένου να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και αμύνονταν αποτελεσματικά με δύο ζώνες μπροστά από την περιοχή του Νίλσεν.

Στο 32' και μετά από γύρισμα του Κονέ, ο Μήτρογλου πάνω στην κίνηση σημάδεψε το δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά το "αχ" της ελληνικής εξέδρας, οι φίλοι των Νήσων Φερόε πανηγύριζαν! Ο Χάνσον έσπασε με το κεφάλι στον Βάντχαμαρ και ακολούθησε την φάση, με αποτέλεσμα να δεχθεί το γύρισμα του συμπαίκτη και με πλασέ να νικήσει τον Καρνέζη για το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο "Tórsvøllur".

Νήσοι Φερόε - Ελλάδα 2-1
INTIME SPORTS

Έδωσε πνοή ο Νίνης

Αλλαγή σκηνικού από το ξεκίνημα της επανάληψης. Η είσοδος του Νίνη αντί του Χριστοδουλόπουλου στο ματς έδωσε άλλον αέρα στην Ελλάδα. Η κυκλοφορία της μπάλας βελτιώθηκε, βρέθηκε ρυθμός και η Εθνική άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τους γηπεδούχους.

Στο 51' ο Νίνης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νίλσεν και ο Μήτρογλου στην επαναφορά αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των Νήσων Φερόε βρήκε την μπάλα με τα ακροδάκτυλα στο σουτ του Καρέλη και αυτή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Νήσοι Φερόε - Ελλάδα 2-1
INTIME SPORTS

Στο 57' κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Μήτρογλου (βολέ εν κινήσει εκτός περιοχής μετά από κόρνερ), καθώς ο ρέφερι σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Όλσεν, ο οποίος έπεσε επάνω στον Μανωλά και σωριάστηκε στο έδαφος.

Το παιχνίδι έμοιαζε -και ήταν- μονόλογος, με τον Μήτρογλου στο 62' να αστοχεί ξανά από καλή θέση έπειτα από γύρισμα του Καρέλη.

Νήσοι Φερόε - Ελλάδα 2-1
INTIME SPORTS

Και δεύτερο σοκ

Η ισοφάριση έδειχνε θέμα χρόνου αλλά οι γηπεδούχοι είχαν άλλη άποψη. Με δημιουργό ξανά τον Βατνχάμαρ από δεξιά, σε φάση καρμπόν με το πρώτο τέρμα, ο Όλσεν με πλασέ νίκησε τον Καρνέζη για το 2-0 στο 70'! Η Ελλάδα ήταν πλέον μπροστά σε μια ακόμη ντροπιαστική ήττα, μετά από αυτή του Φαλήρου στον πρώτο γύρο και έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς.

Το γκολ άργησε αλλά ήρθε στο 84', μετά από κόρνερ του Νίνη και κεφαλιά του Παπασταθόπουλου. Παρά τις προσπάθειες των διεθνών, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος. Το τελικό 2-1 πανηγύρισαν έξαλλα οι γηπεδούχοι, η Ελλάδα έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι και καταρρακωμένο ηθικό. Και φυσικά τα όνειρα για comeback και διεκδίκηση της πρόκρισης στο Euro 2016, έλαβαν τέλος στο "Tórsvøllur".

Νήσοι Φερόε - Ελλάδα 2-1
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία της Ελλάδας με το δοκάρι του Μήτρογλου στο 32'. Αντί για το 0-1, δευτερόλεπτα αργότερα οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν το 1-0, σε μια φάση που ανέδειξε την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Ο διαιτητής

Δεν είχε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι και παρά την λανθασμένη υπόδειξη του στο ακυρωθέν γκολ της ισοφάρισης, είναι αστείο να σταθεί κάποιος στη συγκεκριμένη φάση ψάχνοντας άλλοθι για την ήττα. Σωστές οι κάρτες του, σωστά και τα πλεονεκτήματα που άφησε στο ματς.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χάνσον έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, ενώ ήταν άψογος στα ανασταλτικά του καθήκοντα αλλά και το μοίρασμα της μπάλας. Εξαιρετικό ματς από τον 23χρονο κεντρικό μέσο.

Μας άρεσε

Η μαχητικότητα και το αστείρευτο πάθος των γηπεδούχων, ο γκολκίπερ Νίλσεν (του έφευγε η μπάλα από τα χέρια αλλά αφού έφαγε με το ζόρι ένα γκολ, μέχρι και ...κορυφαίο τον λες, για να ευθυμήσουμε και λίγο) και ο δεξιός μπακ Βαντχάμαρ, που είχε ισάριθμες ασίστ στα δύο γκολ της ομάδας του.

Δεν μας άρεσε

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Δεν μας άρεσε η επιλογή του Μαρκαριάν με τον Χριστοδουλόπουλο ως χαφ στην τριάδα του άξονα. Η χαρακτηριστική αστοχία του Μήτρογλου, έστω και αν ατύχησε να του ακυρωθεί ένα εξαιρετικό τέρμα. Η ατολμία του Φετφατζίδη απέναντι σε θεωρητικά (πολύ) υποδεέστερους αντιπάλους. Η αδυναμία του Καρέλη να δημιουργήσει καταστάσεις στο "1 εναντίον 1". Η εκκωφαντική αδράνεια του Σταφυλίδη που επέτρεψε στον αντίπαλο δεξιό μπακ να μοιράσει δύο ασίστ. Και πολλά ακόμη. Η ήττα φυσικά δεν οφείλεται σε 4-5 πρόσωπα, το δικό τους μερίδιο ευθύνης έχουν άπαντες.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ