EURO

Μπέιλ: "Το ματς με το Βέλγιο το μεγαλύτερο της 50ετίας"

Μπέιλ: "Το ματς με το Βέλγιο το μεγαλύτερο της 50ετίας"

Ως το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία του Βελγίου εδώ και 50 χρόνια χαρακτήρισε τον προημιτελικό του Euro κόντρα στο Βέλγιο ο Γκάρεθ Μπέιλ. Διαβάστε πώς το εξήγησε.

Στις 19 Ιουνίου 1958 η Ελβετία γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Βραζιλία με γκολ του Πελέ και έχασε την ευκαιρία για μία σημαντική διάκριση, να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τώρα, 58 χρόνια αργότερα, αντιμετωπίζει μία τεράστια πρόκληση: να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βελγίου και να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τη σημασία αυτού του αγώνα, ο οποίος θα λάβει χώρα την Παρασκευή, την κατέδειξε ο Γκάρεθ Μπέιλ μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε: "Ξέρουμε για τον προημιτελικό του Μουντιάλ το 1958, οπότε είναι προφανές πως μετά από εκείνο το παιχνίδι αυτό με το Βέλγιο είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ουαλικού ποδοσφαίρου.

Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το παιχνίδι. Θέλουμε να διασκεδάσουμε τη στιγμή, να τα δώσουμε όλα και να προκριθούμε στα ημιτελικά. Είναι η στιγμή μας να λάμψουμε. Μετά τον αποκλεισμό Αγγλίας, Ιρλανδίας, Βόρειας Ιρλανδίας, είμαστε μόνο εμείς που συνεχίζουμε στη διοργάνωση και αυτό αποτελεί εκπληκτικό επίτευγμα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι και θα ανεμίζουμε ψηλά τη σημαία της Ουαλίας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας του σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 3 γκολ (ένα σε κάθε ματς της φάσης των ομίλων).

Υπενθυμίζεται πως οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί και στον ίδιο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016, με την Ουαλία να μένει αήττητη κόντρα στο Βέλγιο και τον Μπέιλ να πετυχαίνει το μοναδικό της τέρμα στη νίκη της με 1-0 επί των "κόκκινων διαβόλων" στο Κάρντιφ τον περασμένο Ιούνιο.

Το γκολ του Μπέιλ στο Ουαλία-Βέλγιο (Ιούνιος 2015):

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ