EURO

Λεβ: "Δραματικό παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σουτ"

Λεβ: "Δραματικό παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σουτ"

Ο Γιόαχιμ Λεβ υποστήριξε πως Γερμανία και Ιταλία ήταν άριστες από άποψη τακτικής, τονίζοντας ωστόσο πως η ομάδα του ήταν εκείνη που είχε το πάνω χέρι κατά τη διάρκεια του προημιτελικού.

"Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο σουτ. Είχα βιώσει κάτι παρόμοιο στο Μουντιάλ του 2006 απέναντι στην Αργεντινή. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου και από τις δύο ομάδες από άποψη τακτικής. Εμείς είχαμε πάντως το πάνω χέρι.

Η Ιταλία είναι δυνατή χάρη στη μεσαία γραμμή της και εμείς τους περιορίσαμε σε αυτό το χώρο. Ήμασταν λίγο άτυχοι που δεχτήκαμε γκολ από πέναλτι, δεν μπορώ να φανταστώ πως η Ιταλία θα είχε σκοράρει από ανοιχτό παιχνίδι", δήλωσε αρχικά για τον νικηφόρο προημιτελικό ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, για να αναφερθεί στη συνέχεια για την επιλογή του να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

"Είχαμε συζητήσει για το ενδεχόμενο να παίξουμε με τρεις στην άμυνα, ήταν πραγματικά σημαντικό να αλλάξουμε λιγάκι την ομάδα. Η Ιταλία έχει πολλές διαφορές από τη Σλοβακία. Παίζουν με δύο σέντερ φορ και δύο ακραίους που παίζουν ψηλά στο γήπεδο. Είναι πολύ επικίνδυνο να τους αντιμετωπίζουμε στο "4 εναντίον 4".

Λεβ: "Δραματικό παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σουτ"

Παίζουν από τις πτέρυγες προς το κέντρο, μπορεί να είναι προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους αλλά το κάνουν καλά. Μετά το τέλος του Ιταλία-Ισπανία ήταν η πρώτη μου σκέψη να παίξουμε με αυτό τον τρόπο απέναντί τους".

Ερωτηθείς τέλος για την επικράτηση της ομάδας του στη διαδικασία των πέναλτι, ο Λεβ υποστήριξε: "Δεν είχα κάποια ουσιαστική επιρροή στους παίκτες που ανέλαβαν τις εκτελέσεις. Ο κάθε παίκτης παίρνει την απόφαση από μόνος του.

Βρήκαμε γρήγορα τους πέντε πρώτους εκτελεστές. Συνήθως έχουμε καλούς εκτελεστές πέναλτι αν και δεν σκόραραν σήμερα. Ήταν πολύ καλό που νεαροί όπως οι Κίμιχ και Χέκτορ παρέμειναν ψύχραιμοι".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ