EURO

Κορυφή με Μάριο η Γερμανία

Κορυφή με Μάριο η Γερμανία

Με γκολ του Μάριο Γκόμεθ η Γερμανία νίκησε 1-0 την Βόρειο Ιρλανδία και προκρίθηκε στους "16" του Euro 2016 ως πρωτοπόρος. Πολλές ελπίδες πρόκρισης μέσω της 3ης θέσης οι Βορεϊοιρλανδοί (videos)

Η Γερμανία επικράτησε με 1-0 της Βορείου Ιρλανδίας χάρη σε γκολ του Μάριο Γκόμεθ, έτσι τερμάτισε στην κορυφή του Group C, τερματίζοντας ισόβαθμη με την Πολωνία, αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η Πολωνία έπρεπε να βάλει άλλα δύο γκολ στην Ουκρανία για να περάσει τα "πάντσερ", καθώς με ένα γκολ θα ήταν στο ίδιο επίπεδο, όμως οι Γερμανοί θα ήταν πάλι από πάνω λόγω fair-play (πήραν λιγότερες κάρτες δηλαδή).

Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ πρέπει να περιμένει για να μάθει τον αντίπαλό της στους "16", καθώς θα είναι μία από τους καλύτερους 3ους. Αντίπαλός της θα είναι μία των Αλβανία (αν περάσει), Σλοβακία (πέρασε ήδη) όποια τερματίσει 3η στο Group C (Ουγγαρία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία).

Η Βόρειος Ιρλανδία τερμάτισε με 3 βαθμούς τέρματα 2-2, είναι ήδη καλύτερη από την Αλβανία και περιμένει να περάσει άλλον έναν για να προκριθεί. Αν απόψε η Τσεχία δε νικήσει την Τουρκία, τότε η Β.Ιρλανδία θα εξασφαλίσει πρόκριση, εκτός και αν η Τουρκία νικήσει με 4 γκολ διαφορά!

Η τελική βαθμολογία (Group C)

1. Γερμανία 7 (3-0)

2. Πολωνία 7 (2-0)

3. Βόρειος Ιρλανδία 3 (2-2)

4. Ουκρανία 0 (0-5)

Η ειδική βαθμολογία των 3ων

1. Σλοβακία 4 (3-3) [Group B]

2. Β.Ιρλανδία 3 (2-2) [Group C]

3. Αλβανία 3 (1-3) [Group A]

4. Πορτογαλία 2 (1-1) [Group F]

_____________________________

5. Τσεχία 1 (2-3) [Group D]

6. Σουηδία 1 (1-2) [Group E]

Κορυφή με Μάριο η Γερμανία

Β. Ιρλανδία - Γερμανία 0-1

Σκόρερ: 29' Μάριο Γκόμεθ

Γήπεδο: "Parc des Princes", Παρίσι

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)

Πρώτη φορά έπαιξε με στράικερ η Γερμανία, τον Μάριο Γκόμεθ και αυτός ήταν που άνοιξε το σκορ στο 29' με κοντινό πλασέ από ασίστ του Τόμας Μίλερ, ο οποίος ήδη είχε χάσει τρεις σπουδαίες ευκαιρίες.

Η μία από τις τρεις ήταν μάλιστα κεφαλιά που χτύπησε στο δοκάρι (27'), ενώ ο άσος της Μπάγερν είχε δοκάρι και στο 34', ενώ το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες από τον Μάριο Γκέτσε (51' και 52').

Ο Γιόαχιμ Λεβ τον έβγαλε στο 55', ίσως τον τιμώρησε για τις ευκαιρίες, περνώντας στο ματς τον Σέρλε, ενώ για να δούμε ξανά σοβαρή απειλή για γκολ φτάσαμε στο 82', με τον ΜακΓκόβερν να αποκρούει την κεφαλιά Μάριο Γκόμεθ.

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜακΓκόβερν, Χιουζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Νόργουντ, Κόρι Έβανς (84' ΜακΓκιν), Στίβεν Ντέιβις, Γουόρντ (70' Μαγκένις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (59' Λάφερτι).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Τζερόμ Μπόατενγκ (76' Χέβεντες), Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα (69' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Γκέτσε (55' Σέρλε), Μάριο Γκόμεθ.

Β. Ιρλανδία - Γερμανία 0-1

Β. Ιρλανδία - Γερμανία 0-1 (goal)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ