EURO

Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία

Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία

Η Γερμανία διατήρησε την παράδοση που την θέλει να νικάει στην πρεμιέρα της σε Euro, καθώς επικράτησε 2-0 της Ουκρανίας με γκολ των Μουστάφι και Σβάινσταϊγκερ. Εξαιρετική εμφάνιση των Ουκρανών στο 1ο ημίχρονο (videos)

Για τρίτο σερί Euro η Γερμανία ξεκίνησε την διοργάνωση με νίκη, καθώς επικράτησε με 2-0 της Ουκρανίας, η οποία πάντως πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Σκοντράν Μουστάφι άνοιξε το σκορ στο 19' με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Κρόος και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ στο 92', με τον άσο της ManUtd να έχει περάσει στο ματς στο 90'.

Ο Μάνουελ Νόιερ έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η Ουκρανία έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και της άξιζε να έχει φτάσει στην ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Γερμανία κινδύνεψε ελάχιστα, οι Ουκρανοί έμειναν από δυνάμεις, καθώς γενικότερα έτρεχαν περισσότερο, με τους αντιπάλους φυσικά να κρατούν την μπάλα περισσότερο.

Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία

Γερμανία - Ουκρανία 2-0

Σκόρερς: 19' Μουστάφι, 92' Σβάινσταϊγκερ

Γήπεδο: "Stade Pierre Mauroy", Λιλ

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Η Γερμανία είναι το πρώτο σουτ στο ματς με τον Γιούλιαν Ντράξλερ, αλλά την πρώτη καλή ευκαιρία την έχασε η Ουκρανία με το σουτ του Γεβγέν Κονοπλιάνκα να αποκρούει σε κόρνερ ο Μάνουελ Νόιερ.

Τα "πάντσερ" άνοιξαν το σκορ στο 19' με τον Σκοντράν Μουστάφι, τον αμυντικό της Βαλένθια που ήταν στην 11άδα λόγω του τραυματισμού του Ματς Χούμελς.

Ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο άσος που έχει καταγωγή από Αλβανία (με ρίζες και από Σκόπια) έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία
Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία
Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία

Μέσα σε 3 λεπτά έγιναν δύο σπουδαίες επεμβάσεις, αρχικά με τον Νόιερ να αποκρούει σε κόρνερ την κεφαλιά του Γεβγέν Χατσερίντι στο 27' και στο 29' τον Αντρέι Πιάτοβ να νικά τον Σάμι Κεντίρα σε τετ-α-τετ (νέα εξαιρετική μπαλιά του Κρόος).

Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία
Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία

Εντυπωσιακή φάση στο 37', με τον Τζερόμ Μπόατενγκ παραλίγο να φέρνει το ματς στα ίσα με αυτογκόλ, αλλά κατάφερε ο ίδιος να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή, όπως άλλωστε έδειξε και το "online-technology". Η φάση ήταν δημιούργημα του Γιαρμόλενκο και ο Κονοπλιάνκα έκανε το κακό πλασέ στην κίνηση, πριν παρασύρει την μπάλα ο Μπόατενγκ προς το τέρμα, αλλά την απομακρύνει την τελευταία στιγμή.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Ουκρανοί πίεσαν αρκετά τους Γερμανούς, είχαν μάλιστα 7 κόρνερ έναντι 4 των αντιπάλων τους και άξιζαν ένα γκολ στο πρώτο 45άλεπτο.

Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία

Η Ουκρανία δεν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο, είχε την προσοχή της στην άμυνα, δεν επέτρεπε στους Γερμανούς να πατήσουν περιοχή, έτσι πραγματοποίησαν πολλά μακρινά σουτ.

Τα περισσότερα από αυτά τα μακρινά σουτ ήταν εντός στόχου και αρκετά καλά, με τον Αντρέι Πιάτοβ να διώχνει σε κόρνερ τις προσπάθειες των Ντράξλερ, Κεντίρα και Τόμας Μίλερ, άστοχοι ήταν οι Ντράξλερ και Σέρλε, ενώ Ουκρανός τερματοφύλακας στο 87' νίκησε τον Εζίλ σε τετ-α-τετ.

Η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο δεύτερο 45άλεπτο ο Μάνουελ Νόιερ ήταν στην εκτέλεση φάουλ από τον Γιαροσλάβ Ρακίτσκι και η δεύτερη στο 88', όταν σταμάτησε τον Γιαρμόλενκο από δεξιά μέσα στην περιοχή.

Οι Ουκρανοί είχαν ανέβει να πιέσουν στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση και τελικά δέχτηκαν δεύτερο γκολ, με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 92', με κοντινό πλασέ από μπαλιά του Μεσούτ Εζίλ.

Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (78' Σέρλε), Γκέτσε (90' Σβάινσταϊγκερ).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σιντορτσούκ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (74' Ζίντσενκο), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66' Σελεζνιόβ).

Καλή η Ουκρανία, τη νίκη η Γερμανία

Γερμανία - Ουκρανία 2-0

Γερμανία - Ουκρανία 2-0 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ