EURO

Κ.Ρονάλντο: "Η Γαλλία το φαβορί αλλά η Πορτογαλία θα νικήσει"

Κ.Ρονάλντο: "Η Γαλλία το φαβορί αλλά η Πορτογαλία θα νικήσει"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για το όνειρό του να κατακτήσει έναν μεγάλο τίτλο με την εθνική Πορτογαλίας ενώ προέβλεψε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA πως οι Ίβηρες θα είναι οι νικητές στον τελικό της Κυριακής απέναντι στην Γαλλία.

Δώδεκα χρόνια μετά την ήττα μέσα στην πατρίδα του από την Ελλάδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μία δεύτερη ευκαιρία να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης σε εθνικό επίπεδο και με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA δεν έκρυψε την λαχτάρα του για να τα καταφέρει κόντρα στην Γαλλία:

"Θα σήμαινε πολλά για μένα. Είναι κάτι που πάντα ονειρευόμουν, να πάρω ένα τίτλο με την εθνική ομάδα. Έχω κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο και θα ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα να κατακτήσω κάτι με την εθνική Πορτογαλίας.

Cristiano Ronaldo of Portugal during a UEFA Euro 2016 Finalist Media Day
Cristiano Ronaldo of Portugal during a UEFA Euro 2016 Finalist Media Day GWENDOLINE LE GOFF / PANORAMIC

Πιστεύω ότι είναι εφικτό και το ίδιο πιστεύουν οι συμπαίκτες μου και όλη η χώρα. Θα πρέπει να έχουμε θετική σκέψη γιατί πιστεύω ότι την Κυριακή θα είναι η πρώτη φορά που η Πορτογαλία θα κατακτήσει ένα μεγάλο τρόπαιο", δήλωσε αρχικά στη συνέντευξή του ο τρις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας και τρις πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο (μία φορά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δύο με την Ρεάλ Μαδρίτης), για να αναφερθεί στη συνέχεια για το 2-0 επί της Ουαλίας στον ημιτελικό:

"Η ομάδα τα πήγε καλά, έπαιξε καλά, πέτυχε δύο σημαντικά απέναντι σε μία ομάδα που έκανε καλό τουρνουά, την Ουαλία. Είναι μία εξαιρετική ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή και έκαναν πολύ καλή πορεία. Εμείς τα πήγαμε καλύτερα στο ματς και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες. Αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη και να βρεθούμε στον τελικό. Θα πρέπει να μας δοθούν συγχαρητήρια".

Cristiano Ronaldo of Portugal during a UEFA Euro 2016 Finalist Media Day
Cristiano Ronaldo of Portugal during a UEFA Euro 2016 Finalist Media Day GWENDOLINE LE GOFF / PANORAMIC

Όσο για τον τελικό, που βρίσκει την Πορτογαλία να έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ όπως και η Ελλάδα το 2004 όταν της έκανε τη ζημιά στον τελικό της Λισσαβώνας, ο 31χρονος σούπερ σταρ δήλωσε: "Η Γαλλία είναι περισσότερο φαβορί από εμάς αλλά νομίζω ότι η Πορτογαλία θα πάρει τη νίκη".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ