EURO

Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία

Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία

Στο πρώτο της ματς σε τελικά Euro στην ιστορία της, η Ουαλία νίκησε με 2-1 την Σλοβακία, χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ και λύτρωση από τον Ρόμπσον-Κάνου. Δεν ήταν αρκετός ο Μακ για τους ηττημένους (videos)

Η Ουαλία νίκησε με 2-1 την Σλοβακία στο παρθενικό ματς του Β' ομίλου του Euro 2016, ματς ιστορικό, καθώς για αμφότερες τις χώρες ήταν το πρώτο τους σε τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ, αλλά χάρη στο τέρμα του Χαλ Ρόμπσον-Κάνου στο 81' οι Βρετανοί πήραν την σπουδαία νίκη.

Για την Σλοβακία έπρεπε να... ξυπνήσει στο δεύτερο ημίχρονο ο άσος του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, για να δείξει τις επιθετικές τις αρετές, καθώς από δική του προσπάθεια ήρθε η ισοφάρισε με τον Όντρεϊ Ντούντα, αλλά και αρκετές ακόμη ευκαιρίες.

Καλύτερος της αναμέτρησης ήταν ο μέσος της Λίβερπουλ, Τζο Άλεν, πρόσθεσε επίσης με την ποιότητά του στο κέντρο και ο Άαρον Ράμσεϊ, αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερα.

Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία
Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία

Ουαλία - Σλοβακία 2-1

Σκόρερς: 10' Μπέιλ, 81' Ρόμπσον-Κάνου / 61' Ντούντα

Γήπεδο: "Stade de Bordeaux", Μπορντό

Διαιτητής: Σβεν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Η αναμέτρηση στο Μπορντό ξεκίνησε με μία τρομερή ευκαιρία για την Σλοβακία, με τον Μάρεκ Χάμσικ να πλασάρει μέσα από την περιοχή και τον Μπεν Ντέιβις της Τότεναμ να διώχνει με σωτήριο τάκλιν λίγο πριν την γραμμή!

Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία

Σε αντίθεση με τους Σλοβάκους, οι Ουαλοί μετέγραψαν σε γκολ την πρώτη τους καλή φάση. Φάουλ σε καλό σημείο, ο Γκάρεθ Μπέιλ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ, με την μπάλα να παίρνει... περίεργα φάλτσα, αλλά και τον πορτιέρο, Μάτους Κοζάτσικ, να έχει ευθύνη.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης το πρώτο γκολ της Ουαλίας στην ιστορία της σε τελικά Euro. Μάλιστα το πρώτο του γκολ με την εθνική το είχε πετύχει το 2006 με φάουλ κόντρα στην Σλοβακία!

Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία
Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία

Στο 31ο λεπτό ο Μάρτιν Σκρτελ σταμάτησε τον Τζόναθαν Γουίλιαμς με αγκωνιά στο πρόσωπο, ο διαιτητής δεν το είδε, σε μία φάση που έπρεπε να δώσει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αρχηγό των Σλοβάκων.

Ο άσος του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, ήταν στην 11άδα των Σλοβάκων και για πρώτη φορά έκανε κάτι καλό στο ματς στο 55ο λεπτό, όταν από μπαλιά του Βλαντίμιρ Βάις βγήκε στην "πλάτη" της άμυνας, κοντρόλαρε με το δεξί, σούταρε με το αριστερό, αλλά αστόχησε.

Δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε ο Γκάρεθ Μπέιλ να διπλασιάσει τις επιτυχίες του, καθώς έπιασε την κοντινή κεφαλιά και ο Κοζάτσικ δύσκολα απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Μακ είχε πια... ξυπνήσει και στο 61' από δική του εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά ήρθε η ισοφάριση. Αφού έφτασε στο ύψος της περιοχής έκανε το γύρισμα στον Όντρεϊ Ντούντα και ο μέσος της Λέγκια Βαρσοβίας με αριστερό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γουόρντ για το 1-1. Ο Γιαν Κόζακ τον είχε περάσει στο γήπεδο ένα λεπτό μόλις πριν και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία
Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία

Ο Μακ έγινε ξανά απειλητικός στο 68', ο Άαρον Ράμσεϊ στο 73' από κοντά αστόχησε σε κεφαλιά από σέντρα του Χαλ Ρόμπσον-Κάνου, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο 71' και αργότερα λύτρωσε τους Ουαλούς.

Στο 81ο λεπτό λοιπόν η Ουαλία πήρε ξανά το προβάδισμα, με τον επιθετικό της Ρέντινγκ να διαμορφώνει το τελικό 2-1 με αριστερό πλασέ στην κίνηση στο ύψος της περιοχής, αφού ευνοήθηκε από το κακό κοντρόλ του Ράμσεϊ!

Ιστορική νίκη η Ουαλία, 2-1 την Σλοβακία

Η Σλοβακία θα μπορούσε να έχει απαντήσει και στο δεύτερο ουαλικό γκολ, καθώς στο 86' είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Νέμετς, ενώ στο 90' είχε νέα ευκαιρία ο Ρόμπερτ Μακ.

ΟΥΑΛΙΑ (5-3-2): Γουόρντ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Ντέιβιντ Έντουαρντς (69' Λέντλεϊ), Ράμσεϊ (88' Τζαζ Ρίτσαρντς), Τζο Άλεν, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71' Ρόμπσον-Κάνου), Μπέιλ.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κοζάτσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Σβέντο, Χροζόβσκι (60' Ντούντα), Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ, Βάις (83' Στοχ), Ντούρις (59' Νέμετς).

Ουαλία - Σλοβακία 2-1 (highlights)

Ουαλία - Σλοβακία 2-1 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ