EURO

Ιστορική νίκη για Αλβανία

Ιστορική νίκη για Αλβανία

Η Αλβανία με το πρώτο της γκολ σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης νίκησε 1-0 την Ρουμανία, την απέκλεισε και η ίδια ελπίζει πως αργότερα θα προκριθεί ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες των ομίλων (video)

Ιστορική βραδιά η 19η Ιουνίου για το αλβανικό ποδόσφαιρο, καθώς η εθνική ομάδα της χώρας νίκησε με 1-0 την Ρουμανία στο Λιόν, έτσι τερμάτισε 3η στον 1ο όμιλο του Euro 2016, κάτι που σημαίνει πως έχει κάποιες ελπίδες να προκριθεί ως μία από τους 4 καλύτερους 3ους.

Το πρώτο γκολ της Αλβανίας σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης το πέτυχε ο Αρμάντο Σαντίκου, ο επιθετικός που παίζει στην Φαντούτς. Εκτός από το ό,τι χάρισε στην χώρα του την πρώτη της νίκη σε τελικά, έγινε και ο πρώτος από ομάδα του Λίχτενσταϊν που σκοράρει σε Euro.

Αρκετά καλή εμφάνιση των Αλβανών, ενώ οι Ρουμάνοι, οι οποίοι με νίκη έφταναν τους 4 βαθμούς και θα είχαν περισσότερες ελπίδες πρόκρισης, δίκαια διαμαρτύρονται για μια λανθασμένη υπόδειξη οφ-σάιντ.

Η τελική βαθμολογία του Group A

1. Γαλλία 7 (4-1)

2. Ελβετία 5 (2-1)

3. Αλβανία 3 (1-3)

4. Ρουμανία 1 (2-4)

Η ειδική βαθμολογία για τους 3ους:

1. Β.Ιρλανδία 3 (2-1) [Group C]

2. Σλοβακία 3 (3-3) [Group B]

3. Αλβανία 3 (1-3) [Group A]

4. Πορτογαλία 2 (1-1) [Group F]

_____________________________

5. Τσεχία 1 (2-3) [Group D]

6. Σουηδία 1 (1-2) [Group E]

Ιστορική νίκη για Αλβανία
Ιστορική νίκη για Αλβανία

Ρουμανία - Αλβανία 0-1

Σκόρερ: 43' Σαντίκου

Γήπεδο: "Stade de Lyon", Λιόν

Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Η Ρουμανία ξεκίνησε πιο δυναμικά το ματς στο Λιόν, χάνοντας 4 ευκαιρίες μέχρι το 14ο λεπτό, με τους Στάντσιου, Χομπάν, Στάνκου και Αλιμπέκ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Αλβανία ισορρόπησε και αργότερα πήρε τον έλεγχο.

Στο 35' ο Μεμούσαϊ επιχείρησε να τελειώσει μόνος του την φάση (απόκρουση Ταταρουσάνου σε κόρνερ) αντί να δώσει στον Σαντίκου που περίμενε εντός μικρής περιοχής, αλλά στο 43' έκανε αυτό που έπρεπε και η Αλβανία άνοιξε το σκορ.

Έκανε λοιπόν την σέντρα από αριστερά ο μέσος της Πεσκάρα, Λεντιάν Μεμούσαϊ και ο επιθετικός της Φαντούτς (Λίχτενσταϊν), Αρμάντο Σαντίκου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του Τσιπριάν Ταταρουσάνου.

Ιστορική νίκη για Αλβανία
Ιστορική νίκη για Αλβανία

Ο Άνγκελ Ιορντανέσκου πέρασε στο ματς τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν αντί του Αντρέι Πρέπελιτσα, για να γίνει πιο δημιουργικό το κέντρο της Ρουμανίας, ενώ στο 57' τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό γόνατο ο Ντένις Αλιμπέκ και τον αντικατέστησε ο Γκαμπριέλ Τόρζε, έτσι πέρασε στην κορυφή της επίθεσης ο Μπογκντάν Στάνκου.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ρουμανίας για να ισοφαρίσει ήταν το δοκάρι του Αντόνε στο 76', αλλά λίγο αργότερα ένα διαιτητικό λάθος τους στέρησε πιθανότατα το γκολ...

Ιστορική νίκη για Αλβανία

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ματσέλ, Πρέπελιτσα (46' Σανμαρτεάν), Χομπάν, Στάντσιου, Πόπα (68' Αντόνε), Στάνκου, Αλιμπέκ (57' Τόρζε).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγιέτι, Μάβραϊ, Αγκόλι, Μπάσα (83' Τσάνα), Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα, Λενιάνι (73' Ρόσι), Σαντίκου (58' Μπάλαϊ).

Ρουμανία - Αλβανία 0-1 (highlights)

Ρουμανία - Αλβανία 0-1 (goal)

Football Cult: Δείτε τα νέα υπέροχα σχέδια των footshirts

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ