EURO

Ισπανία: Πρώτη φορά χωρίς... Ρεάλ!

Ισπανία: Πρώτη φορά χωρίς... Ρεάλ!

Η αναμέτρηση της Ισπανίας με το Λουξεμβούργο ήταν ξεχωριστή για τη "φούρια ρόχα" ελέω των επιλογών του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στη βασική ενδεκάδα. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Ισπανία νίκησε 4-0 το Λουξεμβούργο στο "Nuevo Municipal Las Gaunas" και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά του Euro 2016 (θα παίξει έτσι για 12η σερί φορά σε τελικά είτε Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος), με το συγκεκριμένο ματς να μπαίνει πάντως στην ιστορία για έναν άλλο λόγο.

Αυτός έχει να κάνει με τις επιλογές του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε για την αρχική ενδεκάδα, με τη "φούρια ρόχα" να παρατάσσεται για πρώτη φορά στην ιστορία της χωρίς ούτε έναν παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης στο βασικό σχήμα, σε αγώνα προκριματικών Euro.

Στα προηγούμενα 113 παιχνίδια που είχε δώσει η εθνική Ισπανίας στο πλαίσιο προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υπήρχε τουλάχιστον ένας παίκτης των "μερένγκες" στο αρχικό σχήμα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν από 1,5 μήνα περίπου η Ρεάλ είχε παίξει σε αγώνα της La Liga χωρίς να έχει στην ενδεκάδα ούτε έναν παίκτη από την ακαδημία της για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια.

Ισπανία: Πρώτη φορά χωρίς... Ρεάλ!

Γενικότερα, η αμέσως προηγούμενη φορά που δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης της Ρεάλ στο αρχικό σχήμα της εθνικής Ισπανίας σε επίσημο ματς ήταν στις 20 Ιουνίου 2009, κόντρα στη Νότια Αφρική για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Η αμέσως προηγούμενη φορά σε ματς προκριματικών που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν πριν 22 χρόνια (31 Μαρτίου 1993), σε ματς απέναντι στη Δανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα κόντρα στο Λουξεμβούργο, ο Ντελ Μπόσκε χρησιμοποίησε έναν παίκτη της Πόρτο (Κασίγιας), τέσσερις της Μπαρτσελόνα (Μπάρτρα, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς), έναν της Ατλέτικο Μαδρίτης (Χουανφράν), δύο της Τσέλσι (Φάμπρεγας, Πέδρο), έναν της Άρσεναλ (Καθόρλα), έναν της Γιουβέντους (Μοράτα) και έναν της Μάντσεστερ Σίτι (Νταβίδ Σίλβα).

Ισπανία: Πρώτη φορά χωρίς... Ρεάλ!

Σημειώνεται πως κόντρα στο Λουξεμβούργο η Ισπανία έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που έχει δώσει 150 ματς Euro (για την προκριματική και την τελική φάση), μετρώντας 97 νίκες (περισσότερες από κάθε ομάδα), 27 ισοπαλίες και 26 ήττες.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στα 95 χρόνια ιστορία της αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές στα πρώτα 32 λεπτά ενός αγώνα, με τους Σίλβα και Μοράτα να αποχωρούν τραυματίες και να αντικαθίστανται από τους Μάτα και Πάκο Αλκάθερ αντίστοιχα.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ