EURO

Η ιστορία πίσω από τον ύμνο "Will Grigg's on Fire"

Η ιστορία πίσω από τον ύμνο "Will Grigg's on Fire"

Ο David Guetta δεν θέλει ούτε να βλέπει τον Will Grigg, τον τύπο που... εξαφάνισε τον ύμνο που δημιούργησε ο Γάλλος dj για το Euro 2016. Το "Will Grigg's on Fire" έχει μπει στις κορυφαίες θέσεις των charts, αλλά μάλλον έχει έλθει η ώρα να μάθετε ποια είναι η πιο σημαντική διάσταση της φρενίτιδας που έχει δημιουργηθεί. Αφορά μια ανθρώπινη ζωή.

Η Wigan κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει την πρόκριση της από τη League One στη Championship και σε αυτή τη διαδρομή απέκτησε και έναν ήρωα: τον Will Grigg! Ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο τοπικός ήρωας.. ώσπου ξεκίνησε το Euro 2016 και η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Γιατί κύριοι, η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα.

Ο Sean Kennedy, φαν της Wigan που είχε την έμπνευση να πάρει το τραγούδι "Freed from desire" του '96 και να το κάνει "Will Grigg's on Fire", λέγεται Sean Kennedy. Το "καλλιτεχνικό" του είναι "Kenno" και αυτό που έκανε ήταν να "ανεβάσει" στο YouTube την έμπνευση του.

O λαός... αγκάλιασε τη δημιουργία, αφού είχε ήδη αγκαλιάσει τον Will Grigg, των 25 γκολ στη χρονιά της ανόδου στην Championship. Η ανταπόκριση ήταν τέτοια που ο σύλλογος έδωσε δώρο στον συνθέτη ένα εισιτήριο διαρκείας -το παρέλαβε από τον πρόεδρο David Sharpe και ναι, είναι για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στα έσοδα που του προσφέρει πια η "διασκευή" της επιτυχίας που είχε κάνει τη δεκαετία του '90 η Ιταλίδα Gala.

Την "πείραξε" λίγο περισσότερο, πριν ενημερωθεί από τους Latics ότι τον ψάχνουν οι Jacob Manson και Adam Englefield, γνωστοί στην ηλεκτρονική μουσική ως "Blonde", για να συνεργαστούν. Είχαν δει το χαμό που γινόταν στα social networks και σκέφτηκαν πως θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία. Το αποτέλεσμα λοιπόν, ήταν αυτό.

Για την ιστορία, σε συνέντευξη της στο joe.co.uk η Gala ομολόγησε ότι " δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιήθηκε το τραγούδι μου για ύμνος. Η δική μου πρόθεση δεν ήταν να αφορά το ποδόσφαιρο και θα σου πω ότι δεν μου αρέσει που άλλαξαν τους στίχους, γιατί σήμαιναν πολλά για εμένα. Αλλά πρέπει να μπορείς να βλέπεις τα πράγματα υπό όλα τα πρίσματα. Η μουσική μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες, σε διάφορα επίπεδα, οπότε όλα καλά". Ως φαν του ποδοσφαίρου "απολαμβάνω να βλέπω μια ομάδα να παίζει με στιλ, τίμια και αν δεν νικήσει, δεν με νοιάζει", οπότε μπορεί να πει ότι είναι και εν δυνάμει φαν της Wigan.

Η πραγματική αξία του "Will Grigg's on Fire" είναι άλλη

Στα τέλη Μαΐου έφτασε στο Νο11 των UK Charts. Παράλληλα "μπήκε" και στο ΤΟΡ10 των iTunes, με τον David Guetta, ο οποίος δημιούργησε ειδικά για το Euro 2016 το "This one is for you", να μπορεί να διατηρεί σώας τα φρένας αφού είναι και αυτός ψηλά στα charts -ασχέτως που ουδείς ασχολείται με τη δική του, ορίτζιναλ, έμπνευση.

Βέβαια, η αλήθεια είναι αν "κατέβαζες" ένα από αυτά τα δυο τραγούδια, μάλλον θα προτιμούσες το Will Grigg's on Fire", αν ήξερες πως τα έσοδα διατίθενται σε φιλανθρωπικό σκοπό: πηγαίνουν στο ίδρυμα Joseph's Goal που αφορά έναν 7χρονο φαν της Wigan, ονόματι Joseph Kendrick, ο οποίος ταλαιπωρείται από μη κετωτική υπεργλυκιναιμία: είναι κληρονομικό μεταβολικό νόσημα που οδηγεί στη συσσώρευση γλυκίνης, σε όλους τους ιστούς και κυρίως στο νευρικό σύστημα. Τα συμπτώματα είναι προοδευτική νωθρότητα, μειωμένη αντίδραση στα ερεθίσματα, υποτονία και μυική αδυναμία. Η συχνότητα στο γενικό πληθυσμό υπολογίζεται σε 1:55000.

Για αυτό και ο Kennedy είπε " είμαι ευτυχισμένος που είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι να βοηθήσω. Δεν ήταν η πρώτη φορά που "πόσταρα" δικό μου βίντεο, αλλά αυτό είχε ανταπόκριση". Οι Βορειοιδλανδοί έχουν αποφασίσει να φτάσουν τον... Grigg στο Νο1! Ως προς αυτό, έβαλαν πλάτη και οι συμπαίκτες του.

Να σου δώσω όμως, και τους στίχους.

He'll score more and more,

He'll score more and more,

He'll score more and more,

He'll score more and more,

And thats what we signed him fire

Will Griggs on fire, your defence is terrified,

Will Griggs on fire, your defence is terrified,

Will Griggs on fire, your defence is terrified,

Will Griggs on fire

Na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na, na...

Kάτοικοι του Belfast πήγαν το θέμα πολλά επίπεδα παρακάτω, όταν τηλεφώνησαν στην πυροσβεστική, για να ενημερώσουν πως υπάρχει φωτιά. Όταν τους ρώτησαν "τι πήρε φωτιά;", άρχισαν να τραγουδούν! Το clip του πρώτου που έκανε μια τέτοια κλήση έχει 17.535 retweets και περισσότερα από 4.5 views στην σελίδα Will Grigg's on Fire, στο Facebook.

ΥΓ: Όπως πάντα, υπήρξαν κάποιοι (αυτοί που επιμένουν να πιστεύουν στην παρθενογένεση) που κατήγγειλαν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη κλοπή του συνθήματος που είχαν φτιάξει οι φαν της Newcastle για τον Alexander Mitrovic (Mitro's on fire). Ενδεχομένως και να είναι. Αλλά... ο Mitro δεν ήταν ακριβώς on fire, οπότε το σύνθημα αποσύρθηκε πριν γίνει συνήθεια.

Footshirts...Δες τα μπλουζάκια που αγαπάνε τη μπάλα και την κουλτούρα της

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ