EURO

Η επιστολή του Σβαϊνστάιγκερ προς Γερμανούς και Γάλλους

Η επιστολή του Σβαϊνστάιγκερ προς Γερμανούς και Γάλλους

Ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ απευθύνθηκε στους Γερμανούς φιλάθλους με την ιδιότητα του αρχηγού της Εθνικής ομάδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Γαλλία.

Οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν όχι μόνο για την απόδοση τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για τη συμπεριφορά τους εκτός γηπέδων. Ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ απέδειξε ότι πληροί και τα δύο κριτήρια, με την επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα. Με την ιδιότητα του αρχηγού της Γερμανίας, απευθύνθηκε στους Γερμανούς για την αποτυχία της Εθνικής ομάδας, καθώς και στους Γάλλους.

Αναλυτικά, η επιστολή του Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ:

"Αγαπητοί φίλαθλοι,

Είναι πραγματικά κρίμα. Το όνειρο μας δεν πραγματοποιήθηκε.

Δεν τα καταφέραμε ως τον τελικό, οπότε το Ρίο δεν θα συνεχιστεί με μία άλλη μαγική βραδιά. Δυστυχώς, μας έλειψε κάτι πολύ σημαντικό στον ημιτελικό με τη Γαλλία: λίγη τύχη. Παρόλα αυτά, οι ήττες είναι μέρος του παιχνιδιού, ακόμα και όταν πονάνε.

Ασφαλώς, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια των αντιπάλων μας και ειλικρινώς τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό.

Είμαι περήφανος για όσα έχουμε επιτύχει. Μείναμε προσηλωμένοι στο ποδόσφαιρο μας και το υποστηρίξαμε.

Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα και οι τελευταίες εφτά εβδομάδες ενίσχυσαν την ενότητα μας, η οποία μας έκανε πιο δυνατούς στη Βραζιλία και μας ένωσε ξανά εδώ στη Γαλλία.

Είμαι μία ομάδα, είμαστε οι Die Mannschaft. Οι φίλαθλοι μας είναι επίσης μέρος της ομάδας.

Όπου και αν ήμασταν, στο Λιλ, στο Παρίσι, στο Μπορντό ή στη Μασσαλία, σας ευχαριστούμε επειδή ήσασταν ο 12ος παίκτης μας.

Ο ενθουσιασμός σας ήταν εμφανής σε όλους και τον βλέπαμε στα γήπεδα. Επίσης, νιώσαμε την υποστήριξη όλων των Γερμανών, όπου και αν βρίσκονταν. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστούμε τους διοργανωτές και όλους τους Γάλλους. Νιώσαμε χαρούμενοι, ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι από την πρώτη μέρα. Είχαμε τις καλύτερες συνθήκες στην Εβιάν. Μπορούσαμε να προσηλωθούμε και να προπονηθούμε σκληρά, όπως και να ηρεμήσουμε με ησυχία και να ανασυνταχθούμε, όποτε επιστρέφαμε εκεί. Η Γαλλία ήταν μία φανταστική οικοδέσποινα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Θέλω να υποκλιθώ στη Γαλλία, εκ μέρους της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε. Αντίο. Και θα σας δούμε σύντομα!".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ