EURO

Η Αλβανία θέλει μόνο ήττα της Πορτογαλίας

Η Αλβανία θέλει μόνο ήττα της Πορτογαλίας

Αν η Πορτογαλία νικήσει την Ουγγαρία ή πάρει έστω έναν βαθμό, τότε αυτόματα η Αλβανία θα αποκλειστεί από το Euro 2016. Δείτε τι χρειάζονται Αλβανοί και Τούρκοι για πρόκριση

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την Αλβανία μετά το βράδυ της ιστορικής νίκης της επί της Ρουμανίας, με τις ελπίδες της για πρόκριση στους "16" του Euro 2016 να... ψαλιδίζονται.

Οι Αλβανοί τερμάτισαν στην 3η θέση με 3 βαθμούς και τέρματα 1-3 και για να προκριθούν θέλουν να έχουν καλύτερη επίδοση από δύο ομάδες που έχουν τερματίσει 3ες στους υπόλοιπους ομίλους.

Και στους 3 ομίλους που έχουν ολοκληρωθεί η ομάδα που τερμάτισε 3η έχει καλύτερη επίδοση από την Αλβανία. Αυτές είναι οι Σλοβακία και Βόρειος Ιρλανδία που ήδη εξασφάλισαν πρόκριση και η Τουρκία που επίσης περιμένει.

Η Τουρκία ήθελε νίκη με 2-0 επί της Τσεχίας να είναι πάνω από την Αλβανία και αυτό ακριβώς έκανε, έτσι τερμάτισε με 3 βαθμούς και τέρματα 2-4. Διαφορά τερμάτων -2, όπως και η Αλβανία, αλλά οι Τούρκοι έχουν καλύτερη επίθεση, που είναι το επόμενο κριτήριο.

Για να προκριθεί λοιπόν η Αλβανία πρέπει στον 5ο και στο 6ο όμιλο που ολοκληρώνονται σήμερα οι 3οι να είναι χειρότεροι από την γειτονική μας χώρα.

Η αρχή γίνεται με τον 6ο όμιλο, τα ματς ξεκινούν στις 19:00 και μόνο το ένα έχει ενδιαφέρον για τους Αλβανούς, το Ουγγαρία - Πορτογαλία.

Για να μείνει "ζωντανή" η Αλβανία και να περιμένει και τον άλλο όμιλο (5ο) πρέπει να νικήσει η Ουγγαρία. Αν η Πορτογαλία νικήσει ή το ματς λήξει ισόπαλο, τότε αυτόματα η Αλβανία αποκλείστηκε!

Το κακό για την ομάδα του Τζάνι Ντε Μπιάζι είναι πως τα αποτελέσματα της Τρίτης έδωσαν την πρόκριση στην Ουγγαρία, καθώς έχει 4 βαθμούς, δεν γίνεται να τερματίσει 4η, ενώ με τους βαθμούς της και 3η να τερματίσει σίγουρα θα είναι στους 4 καλύτερους 3ους.

Αν λοιπόν γίνει το... θαύμα και η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο ηττηθεί (θα αποκλειστεί έτσι η Πορτογαλία), τότε η Αλβανία θα θέλει στον 5ο όμιλο πολύ απλά να μην ηττηθούν τα φαβορί. Να μην χάσει δηλαδή η Ιταλία από την Ιρλανδία ΚΑΙ να μην χάσει το Βέλγιο από την Σουηδία.

Όσον αφορά στην Τουρκία, αν τελικά η Πορτογαλία έχει πάρει έστω έναν βαθμό, τότε για να προκριθεί θα περιμένει και αυτή να μην χάσουν Ιταλοί και Βέλγοι.

Tώρα, σούπερ προσφορές από τα footshirts. Μπες εδώ και μην χάσεις την ευκαιρία!

Η ειδική βαθμολογία για τους 3ους:

1. Σλοβακία 4 (3-3) [ Group B]

2. Β.Ιρλανδία 3 (2-2) [ Group C]

3. Τουρκία 3 (2-4) [ Group D]

4. Αλβανία 3 (1-3) [ Group A]

_____________________________

5. Πορτογαλία 2 (1-1) [Group F]

6. Σουηδία 1 (1-2) [Group E]

*με έντονα γράμματα τα groups που έχουν ολοκληρωθεί

Τα δυο groups που ολοκληρώνονται σήμερα

GROUP E

1. Ιταλία 6 (3-0)

2. Βέλγιο 3 (3-2)

3. Σουηδία 1 (1-2)

4. Ιρλανδία 1 (1-4)

Τελευταία αγωνιστική (22/6)

Ιταλία - Ιρλανδία (22:00) [ ΕΡΤ2]

Σουηδία - Βέλγιο (22:00) [ ΕΡΤ1]

GROUP F

1. Ουγγαρία 4 (3-1)

2. Ισλανδία 2 (2-2)

3. Πορτογαλία 2 (1-1)

4. Αυστρία 1 (0-2)

Τελευταία αγωνιστική (22/6)

Ουγγαρία - Πορτογαλία (19:00) [ ΕΡΤ1]

Ισλανδία - Αυστρία (19:00) [ ΕΡΤ2]

*προκρίνονται στους "16" οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι 4 καλύτεροι 3οι

**στην ισοβαθμία πρώτο κριτήριο είναι το μεταξύ τους ματς, μετά η διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου, μετά η επίθεση, μετά πέναλτι αν παίζουν μαζί στο 3ο ματς, αν δεν παίζουν μαζί στο 3ο ματς μετά είναι το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

***σε ισοβαθμία των 3 ομάδων δημιουργείται ειδική βαθμολογία με τα μεταξύ τους ματς, πρώτα μετρούν φυσικά οι βαθμοί, μετά η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, μετά η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς και μετά περνάμε στα υπόλοιπα κριτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ