EURO

Γερμανία - Ιταλία ή πιο απλά Γκουαρντιόλα vs Κόντε

Γερμανία - Ιταλία ή πιο απλά Γκουαρντιόλα vs Κόντε

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ιταλία με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2016 με τις δύο ομάδες να θυμίζουν Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους αντίστοιχα.

Δύο από τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κοντράρονται σήμερα (2/7) με έπαθλο την πρόκριση στην τετράδα του Euro. Η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ιταλία με τις δύο ομάδες να έχουν αποτυπώσει στο χορτάρι μέχρι τώρα μία συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού.

Αυτός ο τρόπος είναι απόλυτα βασισμένος τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες αυτών των δύο χωρών.

Από την μία ο τρόπος που αγωνίζεται η Γερμανία είναι επηρεασμένος από την Μπάγερν και από την άλλη αυτός της Ιταλίας από τη Γιουβέντους. Τα πάντσερ έχουν τη σφραγίδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ ο Κόντε συνεχίζει αυτά που ξεκίνησε στη "μεγάλη κυρία".

Για αυτό το λόγο στις δύο Εθνικές ομάδες καθοριστικό ρόλο παίζουν οι παίκτες που αγωνίζονται σε αυτούς τους δύο συλλόγους κάτι που θα δούμε παρακάτω αναλυτικά. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Γκουαρντιόλα και Κόντε θα τεθούν αντιμέτωποι την επόμενη σεζόν αφού ο πρώτος θα είναι στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και ο δεύτερος σε αυτόν της Τσέλσι.

Τίκι τάκα αλά γερμανικά

Ξεκινάμε με τα πάντσερ τα οποία αγωνίζονται ουσιαστικά με ευέλικτο 4-2-3-1. Ο Κρόος "ντύνεται" Αλόνσο και μαζί με τους Κεντίρα και Εζίλ κάνουν όλη τη δουλειά στο χώρο του κέντρου. Το εξαιρετικό passing game των Γερμανών είναι σήμα κατατεθέν τόσο της Μπάγερν όσο και της Μπαρτσελόνα.

Γερμανία - Ιταλία ή πιο απλά Γκουαρντιόλα vs Κόντε

Πέρα από την τριάδα του άξονα μεγάλη συμβολή στην καλή κυκλοφορία της μπάλας έχουν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Τόσο ο Χούμελς όσο και ο Μπόατενγκ βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα των παικτών της Γερμανίας με τις περισσότερες πάσες.

Ο αναγκαίος Γκόμεθ

Αυτό που φάνηκε από την αρχή ήταν ότι για να δουλέψει καλύτερα το σύστημα της Γερμανίας είχε ανάγκη από έναν... Λεβαντόφσκι. Μόλις ο Λεβ αποφάσισε να ρίξει στη μάχη του Euro τον Μάριο Γκόμεθ όλα έγιναν πιο απλά για τα πάντσερ.

Δεν είναι τόσο τα δύο γκολ που έχει πετύχει, αλλά το γεγονός ότι αποτελεί μία μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία, ανοίγοντας παράλληλα διαδρόμους και στους χαφ για να πατήσουν περιοχή όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Μπαγερν. Μπορεί κανένας από τους κεντρικούς μέσους της Εθνικής Γερμανίας να μην αγωνίζεται στους Βαβαρούς, ωστόσο ο τρόπος που λειτουργούν είναι αντίστοιχος με εκείνον της γερμανικής ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Κεντίρα, όσο και ο Εζίλ είναι οι δύο παίκτες που μαζί με τον Γκόμεθ έχουν απειλήσει περισσότερες φορές την αντίπαλη εστία.

Γερμανία - Ιταλία ή πιο απλά Γκουαρντιόλα vs Κόντε

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι επτά παίκτες της Εθνικής Γερμανίας έχουν αγωνιστεί και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα τους μέχρι τώρα, ενώ οι πέντε από αυτούς δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό. Πρώτος και καλύτερος είναι ο Μίλερ, ο οποίος ναι μεν δεν έχει βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο.

Πιθανή ενδεκάδα Γερμανίας

Με άμυνα από το Τορίνο

Πάμε τώρα και στους Ιταλούς οι οποίοι έχουν πλέον ξεκάθαρα τη σφραγίδα του Αντόνιο Κόντε. Ό,τι είδαμε κατά τη διάρκεια της τριετίας του στον πάγκο της Γιουβένους βλέπουμε και τώρα που είναι στον πάγκο της Ιταλίας.

Όλα ξεκινούν από την άμυνα όπου η τελευταία τετράδα υπεράσπισης της ιταλικής εστίας έχει χρώμα ασπρόμαυρο. Ο Μπουφόν συνεννοείται πλέον με κλειστά μάτια με την τριάδα που έχει μπροστά του αφού τους έχει και στη Γιουβέντους. Μπαρτζάλι, Κιελίνι και Μπονούτσι είναι οι στυλοβάτες της άμυνας με τον πρώτο μάλιστα να πηγαίνει στο Τορίνο μαζί με τον Κόντε.

Σε αντίθεση με τη Γερμανία οι Ιταλοί δεν κρατούν αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια τους αφού στα περισσότερα παιχνίδια τους μέχρι τώρα δεν είχαν την κατοχή της μπάλας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες που έχουν τις περισσότερες πάσες είναι η τριάδα της άμυνας, ο Ντε Ρόσι και ο Μπουφόν.

Γερμανία - Ιταλία ή πιο απλά Γκουαρντιόλα vs Κόντε

Ο αρχηγός της Ρόμα θα απουσιάσει όπως και οι Καντρέβα και Μότα. Τρεις απουσίες οι οποίες είναι σημαντικές για τους Ιταλούς. Η ηγετική φυσιογνωμία του άσου της Ρόμα δέσποζε στο κέντρο, ενώ ο Καντρέβα αποτελεί πηγή κινδύνων για την αντίπαλη περιοχή τόσο με τις σέντρες του όσο και με το δυνατό δεξί του πόδι.

Ρίχνοντας μία ακόμα ματιά στα στατιστικά των Ιταλών μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει το ρόλο του Πελέ σε αυτή την ομάδα. Ό,τι κάνουν ο Μάντζουκιτς ή ο Μοράτα στη Γιουβέντους το κάνει ο επιθετικός της Σαουθάμπτον. Γενικότερα, οι Ιταλοί κάνουν λίγες τελικές ανά αγώνα (σ.σ. 8.75) με τον Πελέ να είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες τελικές στο τέρμα.

Γερμανία - Ιταλία ή πιο απλά Γκουαρντιόλα vs Κόντε

Στα αξιοσημείωτα και οι πολλές αλλαγές που έχει κάνει για διαφορετικούς λόγους ο Κόντε. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο οι Μπονούτσι και Μπαρτζάλι έχουν παίξει σε όλα τα ματς, ενώ Τζακερίνι, Κιελίνι και Παρόλο τους ακολουθούν με 270 λεπτά συμμετοχής.

Πιθανή ενδεκάδα αν δεν παίξει ο Ντε Ρόσι.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ