EURO

Γεννημένοι για τα πέναλτι οι Γερμανοί!

Γεννημένοι για τα πέναλτι οι Γερμανοί!

Η Ιταλία κατάφερε να στείλει το ματς στα πέναλτι αλλά εκεί μίλησε η παράδοση που θέλει την Γερμανία να νικάει πάντα στη ρωσική ρουλέτα. Η τελευταία φορά που βγήκε χαμένη από την ψυχοφθόρα διαδικασία ήταν το 1976!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μετά τον χαμένο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1976 (με τη λόμπα του Πανένκα να χαρίζει το τρόπαιο στην τότε ενωμένη Τσεχοσλοβακία) η Γερμανία έχει μόνο νίκες στη διαδικασία των πέναλτι, με την "Νασιονάλμαντσαφτ" να μετράει πλέον, μετά και τη νίκη επί της Ιταλίας ( 6-5, 1-1 η κανονική διάρκεια του προημιτελικού και η παράταση ), έξι συνεχόμενες προκρίσεις από την άσπρη βούλα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως απέναντι στους Ιταλούς αστόχησαν σε τρεις εκτελέσεις ενώ μέχρι πρότινος μετρούσαν 26 εύστοχα πέναλτι σε 28 προσπάθειες (!) σε μεγάλεες διοργανώσεις, δηλαδή είχαν μόνο δύο χαμένα πέναλτι.

Γεννημένοι για τα πέναλτι οι Γερμανοί!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Γερμανία κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να νικήσει τους Ιταλούς σε μεγάλη διοργάνωση (στην 9η συνολικά προσπάθεια) ενώ ο Μεσούτ Εζίλ μπορεί να πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στο 90λεπτο ωστόσο απέτυχε στα πέναλτι, έχοντας πλέον 4 χαμένα στις 5 τελευταίες εκτελέσεις του με Άρσεναλ και Γερμανία.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ