EURO 2016

Η Ιταλία ξεχείλιζε από πάθος και θέληση

Η Ιταλία ξεχείλιζε από πάθος και θέληση

Ο Στάικος Βεργέτης γράφει στο Sport24.gr για τη διαφορά μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας στην ψυχολογική προσέγγιση του αγώνα, με την "σκουάντρα ατζούρα" να έχει έναν άκρατο ενθουσιασμό και τη "φούρια ρόχα" να δείχνει μία απάθεια (videos).

Μεγάλο παιχνίδι στη φάση των 16 με δύο μεγάλους αντιπάλους που αγωνίστηκαν με δύο διαφορετικούς σχηματισμούς, όπως και στη φάση των ομίλων.Οι Ισπανοί με το 1-4-3-3 με τον Busquets μονό αμυντικό χαφ και τους Iniesta, Fabregas σε ρόλο εσωτερικών μέσων, με τους Silva, Nolito ακραίους επιθετικούς να συγκλίνουν κοντά στον Morata.

Από την άλλη πλευρά η Ιταλία παρατάχθηκε με το 1-3-5-2 που σε φάση άμυνας μετατρεπόταν σε ένα 5-3-2 για να αντιμετωπίσει το πλάτος των Ισπανών με τα μπακ που ανέβαζαν και συγκέντρωση παικτών στον άξονα για τις κάθετες κινήσεις των εσωτερικών χαφ της Ισπανίας και τις προς τα μέσα κινήσεις των ακραίων επιθετικών.

Η Ιταλία ξεχείλιζε από πάθος και θέληση

Η μεγάλη διαφορά όμως των δύο ομάδων ήταν η ψυχολογική προσέγγιση του αγώνα. Οι Ιταλοί ξεχείλιζαν από πάθος και θέληση. Είχαν έναν άκρατο ενθουσιασμό και απίστευτη αποφασιστικότητα σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας. Απέναντί τους οι Ισπανοί έδειχναν μια απάθεια, μία αδυναμία να γίνουν το ίδιο ανταγωνιστικοί.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ιταλούς να περιμένοιυν στο ½ του γηπέδου τους Ισπανούς με πρόθεση να τους χτυπήσουν στην επιθετική μετάβαση με μία κάθετη σε έναν από τους δύο επιθετικούς και κάθετες κινήσεις υποστήριξης.

Η Ιταλία ξεχείλιζε από πάθος και θέληση

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι της κατοχής και κυριαρχίας αλλά ήταν τέτοια η συσπείρωση των Ιταλών γύρω από τη μπάλα που δεν τους έδιναν το περιθώριο χώρου και χρόνου να δράσουν.

Η Ιταλία ξεχείλιζε από πάθος και θέληση

Όσο περνούσε η ώρα οι Ιταλοί γέμιζαν αυτοπεποίθηση και ανέβασαν την πίεσή τους ψηλά με στοχο να κλέψουν μπάλες και να κάνουν άμεση επίθεση κοντά στην αντίπαλη εστία.

Ο Ισπανός προπονητής στο ημίχρονο έκανε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Aduriz στην κορυφή της επίθεσης μεταφέροντας τον Morata αριστερά για να συγκλίνει και να παίζει η Ισπανία με δύο φορ φαινομενικά, πράγμα που τη βάρυνε σαν ομάδα και δεν είχε την ταχύτητα που χρειαζόταν.

Στο 70’ που μπήκε ο Vazquez στη θέση του Μορατα έγινε πιο απειλητική με δύο όμως σουτ (Iniesta, Pique) αλλά μέχρι εκεί. Στα τελευταία λεπτά ο προπονητής των Ισπανών ανέβασε τον Pique δίπλα στον φορ ψάχνοντας να απειλήσει η ομάδα από αέρα όμως έμειναν ανοιχτοί χώροι που αξιοποίησε η Ιταλία με το δεύτερο γκολ.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ