EURO

Έσπασε την κατάρα της πρεμιέρας η Γαλλία

Έσπασε την κατάρα της πρεμιέρας η Γαλλία

Το γκολ του Παγέτ επέτρεψε στην Γαλλία να κάνει καλό ποδαρικό στο Euro 2016 αλλά και να σταματήσει την παράδοση που ήθελε τις τελευταίες οικοδέσποινες του τουρνουά να μην νικούν στο ματς της πρεμιέρας.

Η Γαλλία "τα βρήκε μπαστούνια" απέναντι στην Ρουμανία στο εναρκτήριο ματς του 15ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και χρειάστηκε ένα εκπληκτικό γκολ του Ντιμιτρί Παγέτ στο 89ο λεπτό για να πάρει τη νίκη με 2-1 και να μπει δυναμικά στη διοργάνωση.

Το γκολ αυτό μάλιστα από τον άσο της Γουέστ Χαμ (αναδείχτηκε δικαιολογημένα MPV της αναμέτρησης) ήταν ιστορικό αφού έτσι έσπασε η παράδοση που ήθελε τις διοργανώτριες να μην πανηγυρίζουν στην πρεμιέρα στις τρεις τελευταίες φάσεις του Euro.

Έσπασε την κατάρα της πρεμιέρας η Γαλλία

Το 2012 η Πολωνία (συνδιοργανώτρια με Ουκρανία) υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 με την Ελλάδα στο εναρκτήριο πρώτο ματς της διοργάνωσης, το 2008 η Ελβετία (φιλοξένησε το τουρνουά μαζί με την Αυστρία) ηττήθηκε με 1-0 από την Τσεχία ενώ το 2004 η Ελλάδα "σόκαρε" την ποδοσφαιρική Ευρώπη επικρατώντας 2-1 της οικοδέσποινας Πορτογαλίας στο "Dragao".

Η αμέσως προηγούμενη φορά που μία διοργανώτρια Euro επιβλήθηκε στην πρεμιέρα ήταν το 2000, όταν το Βέλγιο (φιλοξένησε του τουρνουά μαζί με την Ολλανδία) νίκησε με 2-1 την Σουηδία ενώ για να βρούμε ξανά χαμογελαστούς οικοδεσπότες σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα πρέπει να γυρίσουμε στο... 1984.

Τότε που η Γαλλία είχε φιλοξενήσει όπως και τώρα τη διοργάνωση και είχε ξεκινήσει με νίκη 1-0 επί της Δανίας, με το φινάλε μάλιστα να την βρίσκει και πάλι χαρούμενους τους "τρικολόρ" αφού νίκησαν 2-0 την Ισπανία στον τελικό και κατέκτησαν το πρώτο μεγάλο διεθνές τουρνουά στην ιστορία τους.

Γαλλία - Ρουμανία (2-1)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ