EURO

Εκτός για Ιταλία οι Ντε Ρόσι και Καντρέβα

Εκτός για Ιταλία οι Ντε Ρόσι και Καντρέβα

Ούτε την Τετάρτη προπονήθηκαν οι Ντε Ρόσι και Καντρέβα, έτσι όλο και μειώνονται οι πιθανότητες να παίξουν για την Ιταλία στον προημιτελικό του Euro 2016 με την Γερμανία

Το Σάββατο (22:00) η Ιταλία αντιμετωπίζει την Γερμανία στον προημιτελικό του Euro 2016 και κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει χωρίς την βοήθεια των Αντόνιο Καντρέβα και Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Ο άσος της Λάτσιο είχε απουσιάσει και στο ματς της φάση των "16" με την Ισπανία, με τον Αλεσάντρο Φλορέντσι να τον αντικαθιστά και να είναι εξαιρετικός (ως δεξί μπακ-χαφ, αριστερά έπαιξε ο Ντε Σίλιο), έτσι δεν υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός για την περίπτωση του Καντρέβα.

Υπάρχει όμως έντονος προβληματισμός για την περίπτωση του Ντε Ρόσι. Το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε από το ματς με την Ισπανία δεν του επέτρεψε ούτε την Τετάρτη να προπονηθεί και δεν είναι εύκολο να το κάνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή (όπως και ο Καντρέβα).

Όταν ο Ντε Ρόσι αποχώρησε τραυματίας, μπήκε στην θέση του Τιάγκο Μότα, ο οποίος θα έπαιζε βασικός αν δεν είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα, ήταν η δεύτερη στο τουρνουά έτσι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Ο ρόλος του μέσου της Ρόμα είναι να αναχαιτίζει τις επιθέσεις των αντιπάλων μπροστά από την τριάδα της άμυνας, αλλά και να οργανώσει το παιχνίδι από πίσω, μαζί με την βοήθεια του Μπονούτσι που έχει την δυνατότητα.

Υπήρχε σενάριο λοιπόν να παίξει στο κέντρο ο Μπονούτσι και πιθανότατα να ξεκινήσει στην θέση του στην άμυνα ο Ογκμπόνα, αλλά δύσκολα θα χαλάσει την 3άδα ο Αντόνιο Κόντε.

Πιθανότερο λοιπόν σενάριο είναι να παίξει στο κέντρο ο Στέφανο Στουράρο της Γιουβέντους. Πολύ καλός στο να αναχαιτίζει τις επιθέσεις των αντιπάλων, αλλά δεν διακρίνεται για την δημιουργικότητά του και γενικότερα έχει δεχτεί έντονη κριτική για τις ικανότητές του με την μπάλα στα πόδια.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ