EURO

Είναι το πέναλτι του Zaza το χειρότερο όλων των εποχών;

Είναι το πέναλτι του Zaza το χειρότερο όλων των εποχών;

Ο λαός... εμπνεύστηκε από τον Simone Zaza, μετά τη "χειρότερη εκτέλεση της ιστορίας" όπως είπε ο Thierry Henry και εμείς ανανεώσαμε τη σχετική ιστορική λίστα, με τους μεγαλύτερους "εκτελεστές" πέναλτι.

Για αρχή, αν νομίζεις πως είναι τόσο εύκολο να σκοράρεις από την άσπρη βούλα, έχοντας εκατομμύρια ζευγάρια μάτια κολλημένα πάνω σου και την τύχη της χώρας σου (ως ποδοσφαιρικού έθνους) στα πόδια σου, τότε... να το κάνεις μια, να δεις πώς είναι. Επειδή αυτό είναι λίγο δύσκολο -και στην τελική, σκέφτεσαι "αυτοί οι τύποι πληρώνονται αδρά για να κάνουν αυτή τη δουλειά, δηλαδή να βάζουν γκολ"-, ας δούμε πώς διαμορφώνεται η λίστα των "epic fails" σε εκτελέσεις πέναλτι, μετά τη στιγμή που πρόσφερε το βράδυ του Σαββάτου (2/7) ο Simone Zaza. Ε, όχι και δεν την είδες!

Ο Thierry Henry, ο οποίος τελεί χρέη σχολιαστή αυτού του Euro, χαρακτήρισε... αυτό το πράγμα ως " τη χειρότερη εκτέλεση πέναλτι, στην ιστορία των πέναλτι!". Nα σου παρουσιάσω όμως, τα best of από τον τρόπο που... σχολίασαν οι χρήστες του Twitter το στιλ του 25χρονου επιθετικού.

O Γάλλος σταρ εξήγησε εν τω μεταξύ, ότι ο μόνος αντίπαλος του Zaza, για αυτήν την -μαύρη- πρωτιά είναι αυτό που έκανε ο Grazziano Pele " ο οποίος προκάλεσε τον Neuer, του είπε πως θα σκοράρει και δεν βρήκε καν στόχο. Θα έπρεπε να επικεντρωθεί σε αυτό που είχε να κάνει, αντί να μιλά".

" H πίεση σε ωθεί να κάνεις πράγματα που συνήθως δεν κάνεις. Είμαι σίγουρος ότι την προηγούμενη ημέρα, αυτοί οι τύποι δεν αστόχησαν ούτε σε μια εκτέλεση", κατέληξε ο ειδικός. Πάμε να δούμε τι έκανε η πίεση σε κάποιους άλλους παίκτες, που διεκδικούν τη θέση τους στην ιστορική λίστα με τις χειρότερες εκτελέσεις από τα έντεκα μέτρα. Είστε έτοιμοι;;;;;;

Ο κύριος που είδατε παίζει στην Βrora Rangers, της Scottish Highland Football League... και χάριν αυτού του video (από το ματς τις 9ης Νοεμβρίου του 2015, εναντίον της Deverondale) κατάφερε να γίνει και θέμα από τη Mirror!

O μέσος της América São Paulo στήθηκε στα 11 μέτρα, του αγώνα με τη Votuporanguense, τον Απρίλιο του 2013, για τοπικό πρωτάθλημα στη Βραζιλία και έγινε υποψήφιος για μια θέση στη λίστα με τους χειρότερους. Παρεμπιπτόντως, η ομάδα του έχασε 0-2.

Στις 12 Αυγούστου του 2012, ο αρχηγός της Red Bulls Salzburg, Jonatan Soriano (μέλος της δεύτερης ομάδας της Barcelona, πριν πάει στην Αυστρία)... υποτίθεται πως ανετράπη από τον Stefan Kulovits της Rapid Vienna, στο 79ο λεπτό. Πήγε να κάνει ό,τι ήταν να κάνει και... αυτά. Τι άλλα; Παρεμπιπτόντως, ο εν λόγω κύριος ήταν ο τρίτος ξένος σκόρερ όλων των εποχών στην Αυστρία.

Για να μη λέτε πως οι σταρ ξέρουν καλύτερα, ο Neymar δοκίμασε την τύχη του από το πέναλτι, στις 15 Νοεμβρίου του 2012 και στο φιλικό με την Κολομβία και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία πουλιών. Μετά το ματς αποπειράθηκε να εξηγήσει ότι "το γήπεδο ήταν τραγικό, ασταθές". Ναι, έφταιγε το χορτάρι.

Πέρυσι, ο John Terry ομολόγησε ότι ακόμα βλέπει εφιάλτες με το πέναλτι που έχασε στη Moscow, στον τελικό του Champions League το 2008, οπότε η Chelsea αντιμετώπισε τη Manchester United. O αρχηγός έχασε δηλαδή, πέναλτι και κούπα.

Δεδομένου ότι μάνα έχει γεννήσει τους ποδοσφαιριστές και άλλων χωρών, δες από πάνω τι έκανε ο Amir Sayoud, Αλγερινός μέσος, σε ματς του Egyptian Cup, μεταξύ της Al Ahly vs Kima Aswan. Και στο δείχνω αυτό, γιατί κοροϊδεύεις που κοροϊδεύεις τα βηματάκια του Zaza, δίκην προσποίησης. Δες λοιπόν, πού αλλού μπορεί να οδηγήσει η απόπειρα παραπλάνησης του τερματοφύλακα.

Στο Euro 2004, το σουτ του David Beckham έβγαλε την μπάλα εκτός... πλανητικού συστήματος, στον προημιτελικό με την Πορτογαλία. Ήταν η τρίτη φορά που αστοχούσε από τα 11 μέτρα, ως διεθνής.

Το 1994 ο Roberto Baggio είχε κάνει καταπληκτικό World Cup, στις ΗΠΑ. Είχε σκοράρει πέντε γκολ στη διοργάνωση, στην πορεία της Ιταλίας για τον τελικό, όπου θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά η μπάλα δεν πλησίασε καν στο στόχο. Η Βραζιλία νίκησε 3-2.

Το 1991 η Lancaster City αντιμετώπισε την Whitley Bay, για τον τελικό στην HFS Northern Premier League Division One. Όχι μόνο δεν κορόιδεψε τον τερματοφύλακα, αλλά λίγο έλειψε να τραυματιστεί -για την ακρίβεια έπιασε το πόδι του, σαν να τραυματίστηκε, αλλά... ήταν όλα ένα ψέμα.

To 1990 η Αγγλία είχε ζήσει την πρώτη εμπειρία από πέναλτι, σε World Cup. Το έπαθε στον ημιτελικό, με τη Δυτική Γερμανία. Ήταν τότε που έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην επανάληψη της δόξας του '66. Οι δυο τελευταίοι εκτελεστές της, δεν βρήκαν στόχο. Ο Chris Waddle βέβαια, ξεχώρισε για την ασύλληπτη αστοχία του. Ήταν τέτοια που μετά τον παρηγορούσαν οι αντίπαλοι.

Σε έχω πάει στο 1986, στο Mexico και το παιχνίδι της Γαλλίας με τη Bραζιλία, για τα προημιτελικά. Ο Michel Platini είχε διαμορφώσει το 1-1 που έμεινε ως αποτέλεσμα, με το ματς να κρίνεται στα πέναλτι. Ο μόνος Γάλλος που αστόχησε ήταν ο μετέπειτα πρόεδρος της UEFA και οι "τρικολόρ" νίκησαν 4-3.

ΥΓ: Είναι δεκάδες τα πέναλτι που 'χουν πάει σαν πλασέ, πάνω σε τερματοφύλακες. Πρόκειται για κακές εμπνεύσεις, αλλά... δεν απείλησαν και καμία αθώα ψυχή.

Δείτε τις ειδικές προσφορές των footshirts σε τιμές από 13 ευρώ!

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ