EURO

"Είναι μονομάχοι -άρα σκλάβοι- που παίζουν για την Γερμανία μόνο για τα χρήματα"

"Είναι μονομάχοι -άρα σκλάβοι- που παίζουν για την Γερμανία μόνο για τα χρήματα"

Τους πείραξε που στα Kinder bars δεν είχε ξανθά γαλανομάτικα παιδιά αλλά αφρικανικής ή μεσανατολικής καταγωγής. Δεν ήξεραν ότι πρόκειται για τους Γκιουντογάν, Μπόατενγκ. Ακόμη και όταν το έμαθαν, δεν το πήραν καλά...

H Pegida (Patriotic Europeans Against the Islamisation of the West) είναι ένα κίνημα κατά της "ισλαμοποίησης" της Δύσης που δραστηριοποιείται στην Γερμανία και τα μέλη - υποστηρικτές της είναι κατά της μετανάστευσης από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη.

Στο στόχαστρο τους μπήκαν οι Kinder bars, που στο περιτύλιγμα τους αντί για τα ξανθά γαλανομάτικα παιδιά φιλοξένησαν παιδιά αφρικανικής και μεσανατολικής καταγωγής.

Πολλοί υποστηρικτές του κινήματος, εξέφρασαν την οργή τους στα social media, μη μπορώντας να χωνέψουν την απόφαση αυτή της εταιρίας και ουσιαστικά οι μάσκες έπεσαν καθώς δικαιώθηκαν πανηγυρικά όσοι υποστήριζαν ότι πίσω από την βιτρίνα του ακτιβισμού κρύβεται το ακροδεξιό των πεποιθήσεων του κινήματος.

"Δεν σταματούν πουθενά", ανέφερε το αρχικό ποστ και οι απαντήσεις δεν άργησαν να έρθουν...

- "Τα αγοράζεις πραγματικά έτσι ή μήπως πρόκειται για κάποιο αστείο;"

- "Σίγουρα αυτό είναι ψέμα;!;;;;"

- "Πραγματικά προσπαθούν να μας ξεγελάσουν στο να δεχθούμε κάθε είδους σκουπίδι ως κάτι φυσιολογικό, καημένη Γερμανία"

Υπήρξαν πολλοί που καλούσαν σε μποϊκοτάζ των προϊόντων, που κατασκευάζονται από την ιταλική Ferrero. Ένας μάλιστα έγραψε ότι "αν είναι έτσι, τότε δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ ξανά".

Τι δεν ήξεραν οι υποστηρικτές της Peginda; Ότι τα παιδάκια που εμφανίζονται στο περιτύλιγμα των Kinder bars, ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

Το πρόσωπο του παιδιού αφρικανικής καταγωγής είναι ο - γεννημένος στο Βερολίνο - Τζερόμ Μπόατενγκ, ενώ το πρόσωπο του παιδιού μεσανατολικής καταγωγής είναι ο - γεννημένος στο Γκέλζενκίρχεν - Ιλκάι Γκιουντογάν!

Οι Kinder bars που είχαν τα πρόσωπα των δύο παικτών σε νεαρή ηλικία στο περιτύλιγμα τους, έγιναν share στο facebook στην σελίδα της Bodensee - παρακλάδι του κινήματος κατά των προσφύγων.

"Είναι μονομάχοι -άρα σκλάβοι- που παίζουν για την Γερμανία μόνο για τα χρήματα"

"Αγαπητοί φίλοι, πρώτον η Ferrero είναι ιταλική. Δεύτερον, από που νομίζετε ότι προμηθεύονται το κακάο με το οποίο φτιάχνουν τις σοκολάτες;", ωστόσο ούτε αυτή η εκδοχή ήταν ικανοί να σταματήσει τους υποστηρικτές της Pegida, καθώς τυφλωμένοι από τον ρατσισμό τους εξακολούθησαν να είναι τσαντισμένοι που δεν ήταν λευκοί αυτοί που αντιπροσώπευαν την Εθνική Γερμανίας...

-"Δεν υπάρχει τίποτα εθνικό πια στην ομάδα"

-"Είναι μονομάχοι - άρα σκλάβοι - που δεν παίζουν για την Γερμανία λόγω αφοσίωσης αλλά μόνο για τα χρήματα", ήταν κάποια από τα σχόλια.

Η Ferrero πήρε θέση στην ιστορία που ξέσπασε και μέσω δήλωσης στην επίσημη σελίδα της στο facebook, έγραψε: "H Ferrero θέλει να εκφράσει την αντίθεση της σε κάθε είδους ξενοφοβία και διαχωρισμό".

Θέση πήρε και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Ράινχαρντ Γκρίντελ: "Η εθνική μας ομάδα είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της επιτυχημένης κοινωνικής ένταξης. Εκατομμύρια άτομα στη Γερμανία είναι περήφανα για την ομάδα αυτή, επειδή είναι έτσι ακριβώς όπως είναι".

Μέχρι το 2011 οι διεθνείς Γερμανοί ποδοσφαιριστές συμμετείχαν σε μια σειρά διαφημίσεων της Nutella, που επίσης παράγεται από την Ferrero. Πολλοί από όσους έπαιξαν στις διαφημίσεις, είδαν την καριέρα τους στην Εθνική ομάδα να παίρνει την κάτω βόλτα. Γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως "η κατάρα της Nutella".

Από τους ποδοσφαιριστές που εμφανίζονται στις ειδικές εκδόσεις της Kinder, τουλάχιστον δύο, οι Γκιουντογάν (Ντόρτμουντ) και Κράμερ (Λεβερκούζεν) θα χάσουν το επερχόμενο Euro 2016 εξαιτίας τραυματισμού και μη κλήσης του στην ομάδα αντίστοιχα.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ