EURO

Αποκλεισμός και χειροκρότημα για την Κύπρο

Cyprus' Constantinos Charalambides (C) celebrates with his teammates Jason Demetriou (L) and George Efrem after scoring a goal during the Euro 2016 qualifying football match against Bosnia and Herzegovina on October 13, 2015 in Nicosia.  AFP PHOTO / SAKIS SAVVIDES        (Photo credit should read SAKIS SAVVIDES/AFP/Getty Images)
Cyprus' Constantinos Charalambides (C) celebrates with his teammates Jason Demetriou (L) and George Efrem after scoring a goal during the Euro 2016 qualifying football match against Bosnia and Herzegovina on October 13, 2015 in Nicosia. AFP PHOTO / SAKIS SAVVIDES (Photo credit should read SAKIS SAVVIDES/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Κύπρος το πίστεψε, έκανε ανατροπή με την Βοσνία στο κατάμεστο "ΓΣΠ", αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-3, έτσι δεν θα διεκδικήσει πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 μέσω των μπαράζ (video)

Η Βοσνία νίκησε με 3-2 στην Κύπρο στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας, έτσι θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 μέσω των μπαράζ.

Οι Κύπριοι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, έκαναν ανατροπή και οι κερκίδες πήραν... φωτιά όταν ο Μυτίδης στο 41' έκανε το 2-1, αλλά ήρθε απάντηση πριν το ημίχρονο και τελικοί οι Βόσνιοι πήραν το "διπλό".

Η εξέλιξη του ματς

Το "ΓΣΠ"... πάγωσε στο 13ο λεπτό, καθώς ο Χάρις Μεντούνιανιν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με καταπληκτικό αριστερό πλασέ εκτός περιοχής.

Λίγο έλειψε στο 25' να γίνει το 0-2, καθώς ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιωργαλλίδη, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί του δοκάρι.

Ένα μόλις λεπτό αργότερα η Κύπρος έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία, με τον Μπέγκοβιτς να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη, αλλά να προλαβαίνει να αντιδράσει στην προσπάθεια του Μυτίδη (κόρνερ).

Η κυπριακή απάντηση ήρθε στο 32', με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινό πλασέ σε άδειο τέρμα, καθώς η μπάλα του στρώθηκε μετά το σουτ του Εφραίμ και την κακή απόκρουση του Μπέγκοβιτς.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 41' με τον Νέστορα Μυτίδη να κάνει να κάνει 2-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα από κοντά με προβολή στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από προσπάθεια του Τζέισον Δημητρίου και ασίστ του Μακρίδη.

Μετά την ισοφάριση φάνηκαν να τα χάνουν οι Βόσνιοι, αλλά μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν... ξύπνησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 44', με τον Χάρις Μεντούνιανιν να κάνει το 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, πλασάροντας από κοντά, όταν βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής από την σέντρα του Λούλιτς.

Ο επιθετικός της Τσεζένα, Μίλαν Τζούριτς, μπήκε στο ματς στο 61' και στο 67' με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Λούλιτς έκανε το 2-3, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στην ανατροπή.

ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Δημητρίου, Ντόσα Ζούνιορ, Λαΐφης, Αντωνιάδης, Νικολάου (65' Οικονομίδης), Λαμπάν (75' Αλωνεύτης), Μακρίδης, Χαραλαμπίδης (83' Κολοκούδιας), Εφραίμ, Μυτίδης.

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Μούτζα, Σούνιτς, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς (61' Τζούριτς), Μεντούνιανιν, Βράνιες, Πιάνιτς (86' Σαλίχοβιτς), Βίστσα (79' Μπίτσακτσιτς), Λούλιτς, Ιμπίσεβιτς.

*για τα υπόλοιπα ματς των προκριματικών διαβάστε ΕΔΩ

Η τελική βαθμολογία

1. Βέλγιο 23 (24-5)

2. Ουαλία 21 (11-4)

3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 17 (17-12)

4. Ισραήλ 13 (16-14)

5. Κύπρος 12 (16-17)

6. Ανδόρα 0 (4-37)

Κύπρος - Βοσνία 2-3

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ