EURO

Αμπέτε: "Ίσως γίνουν ματς του Euro 2016 κεκλεισμένων των θυρών"

Αμπέτε: "Ίσως γίνουν ματς του Euro 2016 κεκλεισμένων των θυρών"

Ο αντιπρόεδρος της UEFA Τζανκάρλο Αμπέτε τόνισε την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να διεξαχθούν παιχνίδια της τελικής φάσης του Euro 2016 χωρίς κόσμο. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο φόβος και ο τρόμος έχει απλωθεί σαν ένα τεράστιο δίχτυ πάνω από την Ευρώπη καθώς τέσσερις μήνες μετά το μακελειό στο Παρίσι επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με το μπαράζ επιθέσεων στις Βρυξέλλες, και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ανησυχούν πλέον πολύ σοβαρά για το θέμα της ασφάλειας στη Γαλλία ενόψει του Euro 2016 το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και νυν αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Τζανκάρλο Αμπέτε, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ακόμα και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς θεατές, αν υπάρχει ανάγκη.

"Το Euro 2016 είναι ένα γεγονός που δεν μπορούμε να αναβάλλουμε ή να ματαιώσουμε. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την τρομοκρατία", δήλωσε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ, στάθηκε στη σημασία της ασφάλειας ενόψει της τελικής φάσης του Euro.

"Τα γεγονότα στις Βρυξέλλες μας υπενθυμίζουν πως επιβάλλεται να υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας για να διασφαλίσουμε την επιτυχία του Euro 2016. Η διοργάνωση αυτή θα πρέπει να συνδυάζει ευγενή άμιλλα, γιορτή και ασφάλεια για τις ομάδες, τους προπονητές και τους οπαδούς.

Αμπέτε: "Ίσως γίνουν ματς του Euro 2016 κεκλεισμένων των θυρών"

Απομένουν 80 ημέρες για την έναρξη του Euro 2016 και οι διοργανωτές, οι πόλεις και οι κρατικές υπηρεσίες είναι σε πλήρη εγρήγορση. Το Euro 2016 θα πρέπει να είναι μία γιορτή αλλά η συλλογική ασφάλεια είναι μία υποχρέωση του καθενός στην κυβέρνησή μας".

Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει πήρε και ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Γκραέτ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως "δεν βρίσκεται σε κίνδυνο το Euro το ερχόμενο καλοκαίρι" και ότι "η ασφάλεια θα είνα υποδειγματική". Πρόσθεσε δε τα εξής:

"Το Stade de France θα είναι απολύτως ασφαλές για το φιλικό Γαλλία-Ρωσία στις 29 Μαρτίου. Ο κόσμος μπορεί να έρθει κανονικά στο γήπεδο, θα γίνει το παιχνίδι. Δεν μπορούμε ποτέ να μιλάμε για μηδενικό κίνδυνο αλλά η ασφάλεια βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Υπάρχει τεράστια θέληση από το κράτος, από την γαλλική ομοσπονδία και την UEFA ώστε να διεξαχθεί η διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στη Γαλλία αναμένονται 2.000.000 άνθρωποι".

Αμπέτε: "Ίσως γίνουν ματς του Euro 2016 κεκλεισμένων των θυρών"

Σημειώνεται πως το αργά το βράδυ της Τρίτης, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι "θα συνεχίσουμε την κοινή δουλειά και θα ελέγχουμε διαρκώς το μέγεθος του ρίσκου για το τουρνουά και τα αντίστοιχα οργανωτικά πλάνα.

Για πάνω από τρία χρόνια, η Επιτροπή Ασφάλειας του Euro 2016 συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές για την ανάπτυξη των πιο κατάλληλων μηχανισμών ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ένα ασφαλές τουρνουά".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ