EURO

Αλώβητη η Εθνική στο Βουκουρέστι, 0-0 με Ρουμανία

Αλώβητη η Εθνική στο Βουκουρέστι, 0-0 με Ρουμανία
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα κατάφερε να φύγει για μια ακόμη φορά αλώβητη από την "Arena Națională", μένοντας στο 0-0 με τη Ρουμανία. Καλή αμυντικά η γαλανόλευκη, λίγα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι (video)

Το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα σε αυτή την φάση των προκριματικών, είναι οι αξιοπρεπείς εμφανίσεις ως το φινάλε και να κοιτάξει την επόμενη μέρα και πως θα μπορέσει να βγει από το τούνελ του μαρασμού που έχει περιέλθει. Η γαλανόλευκη κατάφερε να πραγματοποιήσει μια θετική εμφάνιση στο Βουκουρέστι με τη Ρουμανία και να μην ηττηθεί, παίρνοντας το 0-0 από την ομάδα του Άνχελ Ιορντανέσκου.

Αμυντικά λειτούργησε καλά η Εθνική, δεν επέτρεψε στους Ρουμάνους να κάνουν πολλές φάσεις και όποτε χρειάστηκε, ήταν εκεί ο Καρνέζης για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Οι διεθνείς κράτησαν κοντά τις γραμμές τους, έκλεισαν τους χώρους και πήραν την ισοπαλία απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που ήθελε και... εξιλέωση για ό,τι συνέβη στα μπαράζ του Μουντιάλ πριν δυο χρόνια.

Επιθετικά έκανε λίγα πράγματα η Εθνική, με τον Ταταρουσάνου να επεμβαίνει μονάχα σε ένα σουτ του Κονέ, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος όταν μπήκε στην θέση του τραυματία Φορτούνη. Εν κατακλείδι, αν η Ελλάδα το πίστευε παραπάνω, ίσως μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο απ' αυτό το ματς και να μην συμβιβαστεί με το να μη χάσει.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Arena Națională"

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοβ

Βοηθοί: Βιτάλι Μαλιούτιν, Όλεγκ Μασλιάνκο

4ος Διαιτητής: Ντμίτρι Ζουκ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Παπ, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Χόμπαν (80' Αντόνε), Πιντιλί, Μαξίμ (64' Πόπα), Τόρζε, Κεσέρου, Μπουντέσκου (64' Σανμαρτεάν).

Ελλαδα (Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Φορτούνης (52' Κονέ), Φετφατζίδης (46' Βύντρα), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου (87' Καρέλης).

Γκολ: -

Κάρτες: 68' Χολέμπας, 78' Παπ, 89' Μανωλάς

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Αλώβητη η Εθνική στο Βουκουρέστι, 0-0 με Ρουμανία
INTIME SPORTS

Η ανασκόπηση του αγώνα

Η Εθνική μας παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και με τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, καθώς ο Κίτσιου είχε πάρει την θέση του Βύντρα, ο Μανωλάς αυτή του Παπαδόπουλου στο πλάι του Παπασταθόπουλου και ο Φετφατζίδης ξεκίνησε αντί του Καρέλη. Ο Μήτρογλου παρέμενε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή και τους Τζιόλη-Σάμαρη ως αμυντικούς μέσους.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βγάλουν εκτός αγώνα τον Μήτρογλου σε όλο το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Ταταρουσάνου να μην ανησυχήσει σε καμία στιγμή και να είναι... θεατής, αφού δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου, την ώρα που μπροστά απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις τον Καρνέζη, εκμεταλλευόμενοι κυρίως ελληνικά (φτηνά) λάθη. Ευτυχώς για την ελληνική εστία, δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο γκολ.

Αλώβητη η Εθνική στο Βουκουρέστι, 0-0 με Ρουμανία
INTIME SPORTS

Στο 6', ο Τζιόλης έκανε λάθος, το οποίο διόρθωσε ο Χολέμπας σε διαγώνιο σουτ του Μπουντέσκου, ο οποίος στο 17' είδε τον Καρνέζη να κάνει εξαιρετική επέμβαση με το πόδι και να κρατάει το μηδέν στην καλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Ο χρόνος κυλούσε, οι Ρουμάνοι είχαν κυρίως την κατοχή της μπάλας και η επόμενη καλή στιγμή τους ήρθε στο 40' με τον Κεσέρου να κάνει ωραία ενέργεια, αλλά κακό τελείωμα από το ημικύκλιο της περιοχής και ενώ είχε συμπαίκτη δίπλα του.

Αλώβητη η Εθνική στο Βουκουρέστι, 0-0 με Ρουμανία
INTIME SPORTS

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να πιέσουν την Εθνική μας από την αρχή, αλλά και πάλι δεν έκαναν ιδιαίτερες φάσεις. Ένα σουτ του Τόρζε στο 47' κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 56' είχαμε την πρώτη ουσιαστική τελική προσπάθεια για την Εθνική μας με τον Κονέ, ο οποίος λίγο πριν είχε μπει στο ματς αντί του τραυματία Φορτούνη.

Οι γηπεδούχοι... πήραν μέτρα, αλλά και πάλι λίγα πράγματα. Ο Καρνέζης επενέβη σωτήρια στην κλειστή του γωνία σε σουτ του Τόρζε (74'), ενώ δέκα λεπτά μετά ο Ταταρουσάνου έκανε την πρώτη του απόκρουση σε προσπάθεια του Κονέ.

Μέχρι το φινάλε, η Ρουμανία δεν έκανε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, η Εθνική κράτησε καλά πίσω και το 0-0 φαντάζει φυσιολογικό και δίκαιο. Τρίτος βαθμός για την Ελλάδα, που θα προσπαθήσει με Βόρεια Ιρλανδία και Ουγγαρία (έμειναν στο 1-1 στο μεταξύ τους ματς) να πανηγυρίσει κάποια νίκη.

Αλώβητη η Εθνική στο Βουκουρέστι, 0-0 με Ρουμανία
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Η επέμβαση του Καρνέζη στο σουτ του Μπουντέσκου στο 17'. Ο Έλληνας τερματοφύλακας επενέβη με το πόδι και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Αν εκεί γινόταν το 1-0, θα βλέπαμε άλλο ματς στην συνέχεια.

Ο διαιτητής

Καλή η διαιτησία του Αλεξέι Κουμπάλκοβ από τη Λευκορωσία. Ήταν κοντά στις φάσεις και ακριβοδίκαιος στα σφυρίγματά του. Θα μπορούσε βέβαια να μην είναι τόσο... σχολαστικός και να άφηνε να εκτελεστεί το φάουλ της Εθνικής μας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Καρνέζης ήταν ο καλύτερος της Εθνικής μας. Με 2-3 πολύ καλές επεμβάσεις και σταθερότητα σε όλο το ματς. Ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι λειτούργησε καλά ως ομάδα η Εθνική και δεν επέτρεψε στη Ρουμανία να επιβάλει το ρυθμό της. Άντεξαν οι διεθνείς και κόντρα στις... Κασσάνδρες, δεν ηττήθηκαν στο Βουκουρέστι. Έδειξε σφυγμό η ομάδα, που πήρε τρίτη ισοπαλία εκτός έδρας στα προκριματικά. "Πληγή" το Καραϊσκάκη...

Αλώβητη η Εθνική στο Βουκουρέστι, 0-0 με Ρουμανία
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Το ότι δεν κυνήγησε περισσότερο τη νίκη, δεν πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει το ματς. Φάνηκε συμβιβασμένη με την ισοπαλία και όχι με το να κυνηγήσει ως το τέλος τη νίκη και να κάνει... σεφτέ στα τρίποντα.

Ρουμανία - Ελλάδα 0-0 (highlights)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ