EURO

Ουκρανία - Σουηδία 2-1

KIEV, UKRAINE - JUNE 11:  Andriy Shevchenko of Ukraine celebrates scoring their second goal during the UEFA EURO 2012 group D match between Ukraine and Sweden at The Olympic Stadium on June 11, 2012 in Kiev, Ukraine.  (Photo by Alex Livesey/Getty Images)
KIEV, UKRAINE - JUNE 11: Andriy Shevchenko of Ukraine celebrates scoring their second goal during the UEFA EURO 2012 group D match between Ukraine and Sweden at The Olympic Stadium on June 11, 2012 in Kiev, Ukraine. (Photo by Alex Livesey/Getty Images) GETTY IMAGES

Με δύο γκολ του Αντρέι Σεβτσένκο η Ουκρανία νίκησε 2-1 την Σουηδία, κάνοντας την πρώτη ανατροπή του Euro 2012. Το γκολ των Σκανδιναβών ο Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος φταίει στο 2ο γκολ του "Σέβα", ενώ στο πρώτο τον έχασε ο Μέλμπεργκ (video)

Η Ουκρανία νίκησε με 2-1 την Σουηδία, κάνοντας μάλιστα ανατροπή με δύο γκολ του Αντρέι Σεβτσένκο με κεφαλιές.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είχε ανοίξει το σκορ για τους Σκανδιναβούς στο 52', αλλά η συνδιοργανώτρια κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην ιστορία της σε Euro.

Ο "Σέβα" ισοφάρισε στο 55' νικώντας στην "μονομαχία" τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ενώ στο 61' έκανε την ανατροπή και αυτήν την φορά ο Ιμπραχίμοβιτς ήταν αυτός που τον... έχασε.

Μόνη πρώτη λοιπόν η Ουκρανία στον 4ο όμιλο μετά την πρώτη αγωνιστική, ενώ την 2η αντιμετωπίσει την Γαλλία και φυσικά η Σουηδία την Αγγλία.

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 55' και 61' Σεβτσένκο / 52' Ιμπραχίμοβιτς

Γήπεδο: "Olympic Stadium", Κίεβο

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Γκούσεβ, Μιχάλικ, Χατσερίντι, Σέλιν, Τιμοστσούκ, Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα (93' Ντέβιτς), Ναζάρενκο, Βορόνιν (85' Ροτάν), Σεβτσένκο (81' Μιλέβσκι).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ισακσόν, Λούστιγκ, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Ράσμους Ελμ, Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον (68' Βίλχεμσον), Τόιβονεν (62' Άντερς Σβένσον), Ιμπραχίμοβιτς, Ρόσενμπεργκ (71' Ελμάντερ).

*κίτρινες κάρτες: 11' Σέλστρεμ, 83' Ράσμους Ελμ

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Ουκρανία και Σουηδία

Ο Ολέγκ Μπλαχίν κατέβασε την ομάδα του με 4-4-2 σε ρόμβο. Τέρμα ο Πιάτοβ, δεξιά ο Γκούσεβ, αριστερά ο Σέλιν και στόπερς οι Μιχάλικ, Χατσερίντι.

Αμυντικό χαφ ο Τιμοστσούκ, δεξιά ο Γιαρμόλενκο, αριστερά ο Κονοπλιάνκα και επιτελικός μέσος ο Ναζάρενκο, ενώ στην επίθεση δίδυμο ο Βορόνιν με τον Σεβτσένκο.

Με 4-5-1 η Σουηδία, αλλά πολύ επιθετικό, καθώς υπάρχουν στην 11άδα Τόιβονεν, Ιμπραχίμοβιτς και Ρόσενμπεργκ.

Στο τέρμα ο Ίσακσον, δεξί μπακ ο Λούστιγκ, αριστερά ο Μάρτιν Όλσον και στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Όλοφ Μέλμπεργκ ο Γκράνκβιστ.

Στο κέντρο ο Ράσμους Ελμ μαζί με τον Σέλστρεμ, δεξιά ο Σεμπάστιαν Λάρσον, αριστερά ο Τόϊβονεν, ενώ ο Ιμπραχίμοβιτς κινείται πίσω από τον Ρόσενμπεργκ που είναι στην κορυφή.

Η εξέλιξη του ματς

Έπρεπε να περάσουν 23 λεπτά για να έρθει η πρώτη ευκαιρία στο ματς, η οποία ήταν για την Ουκρανία με τον Αντρέι Σεβτσένκο να κάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνά άουτ.

Η Σουηδία απείλησε για πρώτη φορά στο 31' με τον Ρόσενμπεργκ να σουτάρει στην κίνηση από την κεφαλιά-πάσα του Τόιβονεν, αλλά τον Πιάτοβ να αποκρούει και εν συνεχεία να μπλοκάρει.

MVP: Αντρέι Σεβτσένκο

Σε ένα καυτό τρίλεπτο από το 37' μέχρι το 39' χάθηκαν 3 καλές ευκαιρίες, δύο για την Ουκρανία και μία για την Σουηδία.

Στο 37' το σουτ του Κονοπλιάνκα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 38' από την κεφαλιά πάσα του Σεβτσένκο ο Γιαρμόλενκο βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, σούταρε, αλλά με τάνκλιν έσωσε ο Γκράνκβιστ διώχνοντας σε κόρνερ.

Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 39' για την Σουηδία, με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να πιάνει την κεφαλιά από την σέντρα του Σεμπάστιαν Λάρσον, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Πιάτοβ, ο οποίος ήταν απλά... θεατής.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 52' η Σουηδία άνοιξε το σκορ με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, σε μία φάση που θα συζητηθεί έντονα, λόγω μη τήρησης του fair play.

Συγκεκριμένα, ο Σεμπάστιαν Λάρσον ξεκίνησε την φάση από δεξιά, περνώντας από μπροστά από από Σέλιν που ήταν στο έδαφος τραυματίας.

Μετά την πρώτη του σέντρα ο Ρόσενμπεργκ του έδωσε ξανά και ο Λάρσον έκανε και δεύτερη σέντρα, με τον Κιμ Σέλστρεμ να κοντρολάρει στο δεύτερο δοκάρι και να κάνει την ασίστ στον Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Μετά το γκολ του άσου της Μίλαν, πέρασαν μόλις 3 λεπτά να έρθει η απάντηση από έναν πρώην "ροσονέρο", ο Αντρέι Σεβτσένκο.

Αδύναμος κρίκος: Όλοφ Μέλμπεργκ

Ο Αντρέι Γιαρμόλενκο έκανε την σέντρα από δεξιά και στο πρώτο δοκάρι ο "Σέβα" νίκησε στην "μονομαχία" τον Όλοφ Μέλμπεργκ και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 55'.

Έξι λεπτά αργότερα, με την συμπλήρωση του 61ου, ο Σεβτσένκο σκόραρε για δεύτερη φορά και ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Ουκρανία.

Ο Εβγέν Κονοπλιάνκα εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Σεβτσένκο και πάλι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και "έγραψε" το 2-1, ενώ αυτήν την φορά ο Ιμπραχίμοβιτς ήταν αυτός που έφταιγε, είχε αναλάβει το μαρκάρισμα, αλλά δεν κινήθηκε γρήγορα.

Το δυνατό σουτ του Ιμπραχίμοβιτς στο 76' απέκρουσε ο Πιάτοβ, μπλόκαρε και αυτό του Βίλχεμσον στο 80', ενώ στο 90' έχασε τεράστια ευκαιρία ο Ελμάντερ, καθώς μετά την άψογη συνεργασία με τον Ιμπραχίμοβιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ουκρανό πορτιέρο, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Η τελευταία καλή ευκαιρία ανήκε στον Μέλμπεργκ, με τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού να έχει ανέβει στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις βρέθηκε σε καλή θέση, δεν έπιασε καλά το πλασέ και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ουκρανία - Σουηδία 2-1 (highlights)

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ