EURO

Ουκρανία - Γαλλία 0-2 (video)

French players celebrate after scoring a goal during the Euro 2012 championships football match Ukraine vs France on June 15, 2012 at the Donbass Arena in Donetsk. AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG        (Photo credit should read PATRICK HERTZOG/AFP/GettyImages)
French players celebrate after scoring a goal during the Euro 2012 championships football match Ukraine vs France on June 15, 2012 at the Donbass Arena in Donetsk. AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG (Photo credit should read PATRICK HERTZOG/AFP/GettyImages) AFP/GETTY IMAGES

Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Ουκρανίας και πήρε την πρώτη της νίκη στο Euro 2012, φτάνοντας τους 4 βαθμούς. Δημιουργός ο Μπενζεμά στα τέρματα των Μενέζ και Καμπάγ, ενώ η αναμέτρηση διεκόπη για μία ώρα λόγω έντονης βροχόπτωσης (video)

Η Γαλλία νίκησε 2-0 την Ουκρανία στο Ντόνετσκ και έκανε σπουδαίο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Euro 2012, φτάνοντας τους 4 βαθμούς με την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, δημιούργησε όμως τα τέρματα των Ζερεμί Μενέζ και Γιοάν Καμπάγ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε υπό έντονη βροχόπτωση και ο διαιτητής την διέκοψε μόλις στο 4ο λεπτό για να συνεχιστεί το ματς μετά από 55 λεπτά (στις 20:00).

Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να έχουν λοιπόν 3 βαθμούς και ρίχνουν την προσοχή τους στην 3η αγωνιστική, όπου αντιμετωπίζουν την Αγγλία και με νίκη θα την αποκλείσουν.

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 53' Μενέζ, 56' Καμπάγ

Γήπεδο: "Donbass Arena", Ντόνετσκ

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Γκούσεβ, Μιχάλικ, Χατσερίντι, Σέλιν, Τιμοστσούκ, Ναζάρενκο (60' Μιλέβσκι), Γιαρμόλενκο (68' Αλίεβ), Κονοπλιάνκα, Βορόνιν (46' Ντέβιτς), Σεβτσένκο.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ντεμπουσί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Αλού Ντιαρά, Καμπάγ (68' Μ'Βιλά), Νασρί, Μενέζ (73' Μαρτέν), Ριμπερί, Μπενζεμά (76' Ζιρού).

*κίτρινες κάρτες: 55' Σέλιν / 40' Μενέζ, 79' Ντεμπουσί, 81' Μεξές

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Ουκρανία και Γαλλία

Ίδια 11άδα με την πρεμιέρα για τον Ολέγκ Μπλαχίν. Τέρμα ο Πιάτοβ, δεξιά ο Γκούσεβ, αριστερά ο Σέλιν και στόπερς οι Μιχάλικ, Χατσερίντι.

Αμυντικό χαφ ο Τιμοστσούκ, δεξιά ο Γιαρμόλενκο, αριστερά ο Κονοπλιάνκα και επιτελικός μέσος ο Ναζάρενκο, ενώ στην επίθεση δίδυμο ο Βορόνιν με τον Σεβτσένκο.

Δύο αλλαγές έκανε ο Λοράν Μπλαν, με τον Γκαέλ Κλισί αντί του Πατρίς Εβρά και τον Ζερεμί Μενέζ αντί του Φλοράν Μαλουντά.

Ο Λορίς στο τέρμα, δεξί μπακ ο Ντεμπουσί, αριστερό ο Κλισί και στο κέντρο της άμυνας οι Μεξές και Ραμί.

Αμυντικό χαφ ο Αλού Ντιαρά και έχοντας δίπλα του λίγο πιο μπροστά τους Νασρί και Καμπάγ. Δεξιά ο Μενέζ, αριστερά ο Ριμπερί και στην κορυφή ο Μπενζεμά.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τα τέσσερα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης διεξήχθησαν υπό καταρρακτώδη βροχή, έτσι ο Ολλανδός διαιτητής, Μπιορν Κάιπερς πήρε την απόφαση να διακόψει το ματς, το οποίο συνεχίστηκε 55 λεπτά αργότερα (στις 20:00).

Το πρώτο σουτ στο ματς έκανε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 6' έξω από την περιοχή από πολύ πλαγιά αριστερά και ο Πιάτοβ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το γκολ του Ζερεμί Μενέζ στο 16' σωστά δεν μέτρησε λόγω οφ-σάιντ, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τους Ουκρανούς ήρθε στο 24' με το σουτ του Αντρέι Γιαρμόλενκο λίγο έξω από την περιοχή να περνά άουτ.

MVP: Καρίμ Μπενζεμά

Από το κλέψιμο του Φρανκ Ριμπερί στον Ναζάρενκο ο Μενέζ σούταρε μέσα από την περιοχή στο 26', αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πιάτοβ, ο οποίος στο 28' μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Μπενζεμά.

Από λάθος της ουκρανικής άμυνας ο Ριμπερί από αριστερά βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πέρασε πίσω από τον Μπενζεμά, όμως ευνοήθηκε ο Μενέζ, βγήκε τετ-α-τετ με τον Πιάτοβ, αλλά ο τερματοφύλακας της Σαχτιόρ Ντόνετσκ απέκρουσε κρατώντας το 0-0.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε και η Ουκρανία στο 34', με τον Σέλιν να βγάζει με μακρινή μπαλιά μόνο τον Σεβτσένκο στην περιοχή πλάγια αριστερά, κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε στην κίνηση, αλλά απέκρουσε ο Ουγκό Λορίς.

Σπουδαία απόκρουση έκανε ο Πιάτοβ στο 39' στο αριστερό του "παραθυράκι" σε κεφαλιά του Φιλίπ Μεξές, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σαμίρ Νασρί από αριστερά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Σε ένα ακόμη τετ-α-τετ βγήκε νικητής ο Πιάτοβ στο 48', καθώς απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του Μενέζ, ένα λεπτό αργότερα στην απέναντι εστία πέρασε ελάχιστα άουτ το σουτ του Σεβτσένκο, ενώ στο 50' άστοχο ήταν και το σουτ του Τιμοστσούκ.

Η Γαλλία άνοιξε το σκορ στο Ντόνετσκ στο 53' με τον Ζερεμί Μενέζ, ο οποίος από πάσα του Καρίμ Μπενζεμά κοντρόλαρε με το δεξί μέσα στην περιοχή (από δεξιά) και πλάσαρε με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στην "κλειστή" γωνία του Πιάτοβ για το 0-1.

Αδύναμος κρίκος: Αντρέι Βορόνιν

Μόλις 3 λεπτά αργότερα οι "τρικολόρ" διπλασίασαν τα τέρματά τους, ξανά με τον Μπενζεμά δημιουργό, αλλά αυτήν την φορά τον Γιοάν Καμπάγ εκτελεστή.

Ο στράικερ της Ρεάλ πήρε την μπάλα μακριά από την περιοχή, κινήθηκε εξαιρετικά, έκανε την πάσα στον Καμπάγ και ο μέσος της Νιούκαστλ αφού κοντρόλαρε σκόραρε για το 0-2 στο 56' με αριστερό διαγώνιο σουτ.

Το αριστερό δοκάρι του Πιάτοβ τράνταξε στο 65' από το δυνατό σουτ του Σαμίρ Ναρσί από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 72' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριμπερί πέρασε λίγο άουτ.

Ουκρανία - Γαλλία 0-2

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ