EURO

Μπίλιτς: "Δίκαια κέρδισε η Ελλάδα"

Μπίλιτς: "Δίκαια κέρδισε η Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός της Εθνικής Κροατίας Σλάβεν Μπίλιτς, τόνισε πως δίκαια κέρδισε η Ελλάδα και είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε δίκαια την Κροατία με 2-0 σύμφωνα με τον τεχνικός της Εθνικής Κροατίας, Σλάβεν Μπίλιτς.

Ο Κροάτης, επεσήμανε επίσης, πως δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από την Εθνική μετά από την ήττα στο Φάληρο και πως αυτό που προέχει είναι να σηκώσουν οι παίκτες του το κεφάλι και να κερδίσουν στο επόμενο ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπίλιτς στην συνέντευξη Τύπου:

Για το που κρίθηκε το ματς: " Στις δύο στημένες φάσεις που δεχθήκαμε τα γκολ. Περιμέναμε ότι η Ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει κάποιο γκολ σε αντεπίθεση ή στημένη φάση. Τις αντεπιθέσεις τις αντιμετωπίζαμε με σχετική ευκολία. Τα κόρνερ τα περιορίσαμε αρκετά, αλλά καταφέρανε πάλι να βάλουνε γκολ και να πάρουν το παιχνίδι.

Γνωρίζαμε ότι θα δημιουργηθούν τέτοιες φάσεις, γι' αυτό το λόγο που ξεκινήσαμε μια ομάδα να πετύχει γκολ και όχι να κρατήσει το υπάρχον αποτέλεσμα. Παρόλα αυτή είχαμε μια υπεροχή, αλλά ήταν φλύαρη. Δίκαι κέρδισε η Ελλάδα και τους συγχαίρω".

Για το ότι δεν έκανε καθαρές φάσεις η Κροατία: " Το να κάνεις ευκαιρίες με την Ελλάδα είναι δύσκολο γιατί αμύνεται πολύ καλά, αυτό οφείλεται και στην μη αποτελεσματικότητά μας σε κάποιες από τις φάσεις που δημιουργήσαμε".

Αν συνεχίζει να ελπίζει για την πρώτη θέση: " Υπάρχει άλλο ένα ματς. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι το φαβορί και η κατάσταση δεν είναι στα χέρια μας. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κερδίζουμε στο επόμενο ματς και να περιμένουμε το αποτέλεσμα της Ελλάδας".

Αν η Κροατία έπεσε στην μοναδική παγίδα της Ελλάδα, να δεχθεί γκολ από τις στημένες φάσεις: " Δεν θα το έλεγα ότι είναι παγίδα. Παγίδα είναι κάτι που δεν γνωρίζεις και δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Η Ελλάδα έπαιξε ακριβώς όπως την περιμέναμε, όπως παίζει συνήθως. Τις μακρινές μπαλιές για τους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Γκέκα, τις αντιμετωπίζαμε εύκολα.

Με την πίεση που τους δημιουργήσαμε τους επιτρέψαμε να μας πιέσουν και αυτοί και τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν σέντρες μια τέτοια φάση κατέληξε σε κόρνερ, παρόλο που το κόρνερ που δεν θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για εμάς. Δεν δώσαμε την ευκαιρία να μας κερδίσουν στο ψηλό παιχνίδι και έτσι δεχθήκαμε δύο αρκετά φθηνά γκολ".

Αν μπορεί η Κροατία να αναστηθεί ή φοβάται την αλλαγή προπονητή: " Αυτό που προέχει είναι να κερδίσουμε και να περιμένουμε τα άλλα αποτέλεσμα. Δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή την αλλαγή προπονητή, σκέφτομαι το επόμενο ματς".

Αν κάποιοι παίκτες κλειδιά δεν έπαιξαν καλά: " Δεν μπορώ να προδώσω ευθύνες σε κάποιους παίκτες, ο αγώνας ήταν αρκετά νευρικός. Συζητήσαμε στο ημίχρονο πως το αποτέλεσμα ναι μεν μας ευνοεί, αλλά ότι δεν έπρεπε να μείνουμε εκεί. Όταν ξεκινήσαμε να πιέζουμε και να παίζουμε καλά από τα πλάγια τότε έγινε η φάση με το κόρνερ και το γκολ και έπεσε η ψυχολογία μας".

Ποια ήταν η αντίδραση των παικτών μετά το ματς: " Οι παίκτες είναι αρκετά δυσαρεστημένοι και θυμωμένοι. Έτσι θα είναι όλο το βράδυ, στο χέρι μας είναι να ανασυνταχθούμε και να σηκώσουμε το κεφάλι για το επόμενο ματς".

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ