EURO

Ιταλία - Ιρλανδία 2-0

Italian forward Antonio Cassano (L) celebrates with teammates after scoring during the Euro 2012 football championships match Italy vs Republic of Ireland on June 18, 2012 at the Municipal Stadium in Poznan.  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN        (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/GettyImages)
Italian forward Antonio Cassano (L) celebrates with teammates after scoring during the Euro 2012 football championships match Italy vs Republic of Ireland on June 18, 2012 at the Municipal Stadium in Poznan. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN (Photo credit should read ODD ANDERSEN/AFP/GettyImages) AFP/GETTY IMAGES

Η Ιταλία νίκησε 2-0 την Ιρλανδία χάρη σε τέρματα των Κασάνο και Μπαλοτέλι και προκρίθηκε ως δεύτερη στο Γ' όμιλο, πίσω από την Ισπανία (video)

Η Ιταλία κατάφερε να περάσει στους "8" του Euro 2012, μετά την νίκη της με 2-0 επί της Ιρλανδίας, αλλά χρειάστηκε να περιμένει το σφύριγμα της λήξης και στο Ισπανία - Κροατία.

Τα τέρματα τους Ιταλούς πέτυχαν οι Αντόνιο Κασάνο στο πρώτο ημίχρονο και Μάριο Μπαλοτέλι στο δεύτερο, ενώ τους έκανε την χάρη και η Ισπανία.

Οι "ατζούρι" τερμάτισαν με 5 βαθμούς και πήραν την δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία, έτσι περιμένουν αντιπάλους... Γαλλία, Αγγλία ή Ουκρανία.

Ένα γκολ να έβαζε η Κροατία και να ισοφάριζε σε 1-1 την Ισπανία, θα έπαιρνε αυτή την πρόκριση και οι Ιταλοί θα ήταν εκτός σε τριπλή ισοβαθμία (θα μέτραγαν τα συνολικά τέρματα, καθώς Ισπανία, Ιταλία και Κροατία θα είχαν ισοπαλίες μεταξύ τους όλες με 1-1).

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 35' Κασάνο, 90' Μπαλοτέλι

Γήπεδο: "Municipal Stadium", Πόζναν

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Κιελίνι (57' Μπονούτσι), Μπαλτζαρέτι, Πίρλο, Τιάγκο Μότα, Μαρκίζιο, Ντε Ρόσι, Κασάνο (63' Ντιαμάντι), Ντι Νατάλε (74' Μπαλοτέλι).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γκίβεν, Ο'Σέι, Ρίτσαρντ Νταν, Σεντ Λέτζερ, Γουόρντ, Γουίλαν, Άντριους, ΜακΓκίτι (65' Λονγκ), Νταφ, Ρόμπι Κιν (86' Κοξ), Ντόιλ (76' Γουόλτερς).

*κίτρινες κάρτες: 28' Μπαλτζαρέτι, 71' Ντε Ρόσι, 73' Μπουφόν / 37' Άντριους, 39' Ο'Σέι

**κόκκινες κάρτες: 89' Άντριους (2η κίτρινη)

Πως παρατάχθηκαν Ιταλία και Ιρλανδία

Η Ιταλία μετέτρεψε το 3-5-2 σε 4-4-2. Τέρμα ο Μπουφόν, δεξί μπακ ο Αμπάτε, αριστερό ο Μπαρτζάλι και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαρτζάλι και Κιελίνι.

Ο Πίρλο στο κέντρο, μπροστά του ο Τιάγκο Μότα, δεξιά ο Μαρκίζιο και αριστερά ο Ντε Ρόσι, ενώ στην επίθεση οι Κασάνο και Ντι Νατάλε.

Κλασική 11άδα για την Ιρλανδία, με τον Γκίβεν τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Ο'Σέι, αριστερό τον Γουόρντ και στόπερς τους Ρίτσαρντ Νταν και Σεντ Λέτζερ.

Γουίλαν και Άντριους στο κέντρο, δεξιά ο ΜακΓκίτι και αριστερά ο Νταφ, ενώ στην επίθεση οι Ρόμπι Κιν και Ντόιλ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Πρώτο σουτ του ματς μόλις στο 1ο λεπτό, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να σουτάρει στην κίνηση και την μπάλα να περνά άουτ.

Από προσπάθεια του Αντόνιο Ντι Νατάλε η Ιταλία ζήτησε πέναλτι στο 31', αλλά δεν ήταν δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες, καθώς η μπάλα δεν χτύπησε στο χέρι του Σον Σεντ Λέτζερ.

MVP: Αντρέα Πίρλο

Στο 34' ο Ντι Νατάλε από δεξιά πέρασε τον Σέι Γκίβεν, έκανε το πλασέ από πολύ πλάγια δεξιά και λίγο πιο μπροστά από την γραμμή απομάκρυνε ο Σεντ Λέτζερ.

Αμέσως μετά ο Αντόνιο Κασάνο επιχείρησε μακρινό σουτ και ο Σέι Γκίβεν έχασε την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του, έτσι η Ιταλία κέρδισε κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ με το οποίο άνοιξαν το σκορ οι "ατζούρι".

Ο Αντρέα Πίρλο εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά στο 35', ο Κασάνο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έκανε το 1-0 για την Ιταλία, με την μπάλα αφού την βρήκε λίγο ο Γκίβεν να χτυπά εντός τέρματος και εν συνεχεία έδιωξε ο Νταφ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Από προσπάθεια του Μπαλτζαρέτι από αριστερά ο Ντι Νατάλε σούταρε από κοντά στο 48', αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ρίτσαρντ Νταν, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Κασάνο κόντραρε στον Ο'Σέι.

Η κεφαλιά του Ρίτσαρντ Νταν μετά από εκτέλεση κόρνερ δεν ανησύχησε τον Μπουφόν στο 53', ενώ το σουτ του Ντι Νατάλε ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε ο Γκίβεν στην χαμηλά στην δεξιά του γωνία.

Η πρώτη σχετικά οργανωμένη επίθεση των Ιρλανδών ήρθε στο 60', με το μακρινό σουτ του Άντριους να μπλοκάρει ο Μπουφόν, αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του.

Αδύναμος κρίκος: Σέι Γκίβεν

Στο 73' ο Άντριους έδωσε αγκωνιά στον Ντε Ρόσι, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ, όμως εν συνεχεία έδωσε κίτρινη κάρτα στον Μπουφόν για διαμαρτυρία.

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους απέκρουσε στο 79' το σουτ του Άντριους μετά από πάσα σε εκτέλεση φάουλ και εν συνεχεία τελείωσε την φάση διώχνοντας μακριά ο Μπαρτζάλι.

Με γυριστό σουτ στην κίνηση ο Μάριο Μπαλοτέλι έκανε το 2-0 από το ύψος του πέναλτι στο 90', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αντρέα Πίρλο.

Ιταλία - Ιρλανδία 2-0

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ