EURO

Ισπανία η πιο ακριβή ομάδα του Euro

Ισπανία η πιο ακριβή ομάδα του Euro
Εθνική Ισπανίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "AS" η εθνική Ισπανίας είναι η ομάδα που κοστίζει περισσότερο από κάθε άλλη στο Euro 2012. Διαβάστε ποιες ακολουθούν και ποια είναι η τελευταία στη σχετική λίστα.

Τις πιο ακριβές εθνικές του Euro 2012 επιχείρησε να βρει η "AS".

Η ισπανική εφημερίδα προσέθεσε την τιμή του κάθε ποδοσφαιριστή των 16 εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος και κατέληξε πως η εθνική Ισπανίας είναι αυτή που έχει τους ποδοσφαιριστές που κοστίζουν περισσότερο.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως οι "φούριας ρόχας" συνολικά κοστίζουν 653 εκατομμύρια ευρώ και είναι με μεγάλη διαφορά πρώτοι σε αυτή την κατάταξη. Δεύτερη είναι η Γερμανία με 469 εκατομμύρια ευρώ, τρίτη η Αγγλία με 394 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Πορτογαλία με 332 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου τα μισά από την πρώτη Ισπανία.

Ακόμη, οι παίκτες που θ' αγωνιστούν στην εν λόγω διοργάνωση θα κοστίζουν συνολικά 3,7 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, υπάρχουν δύο διοργανώσεις στις οποίες η συνολική αξία των παικτών που αγωνίστηκαν ήταν μεγαλύτερη. Ο λόγος για το Μουντιάλ του 2010, όπου η συνολική αξία των παικτών ανερχόταν στα 5,3 δισεκατομμύρια, και το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, οι παίκτες του οποίου κόστιζαν 5,2 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, και οι δύο διοργανώσεις έχουν 32 ομάδες και όχι 16 όπως το Μουντιάλ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η εθνική ομάδα με τη μικρότερη αξία είναι η Ιρλανδία, οι παίκτες της οποίας στοιχίζουν 72 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ο Αντρές Ινιέστα σύμφωνα με το δημοσίευμα κοστολογείται στα 67εκατομμύρια ευρώ.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ